Nieuws  /  3 november 2019

Een garagebox als bedrijfsruimte van de toekomst!

Als startende ondernemer moet je veel keuzes maken; ga je beginnen als ZZP’er of neem je direct mensen aan, welk logo ga je voeren en hoe gaat je bedrijf eigenlijk heten? Een van de dingen die vaak onderschat wordt is de huisvesting. In dit artikel alles over goede huisvesting voor jouw bedrijf.

Vanuit huis werken of toch een kantoor of bedrijfspand?

Als startende ondernemer heb je de keuze om vanuit huis te werken of direct een bedrijfsruimte, bedrijfshal of kantoor te huren. De voordelen van thuiswerken zijn duidelijk; je hebt de ultieme vrijheid, niet of nauwelijks extra kosten en (hoera) geen files! Alhoewel dat allemaal erg prettig is, zijn er natuurlijk ook een aantal zeer grote nadelen;

 • Kosten kun je niet zonder meer aftrekken (je kantoor of bedrijfsruimte moet strikt gescheiden zijn van je woongedeelte en de belastingdienst is zeer streng)
 • Je hebt weinig contact met andere ondernemers, dus minder kans dat je via je netwerk nieuwe opdrachten binnenhaalt
 • Je hebt geen professionele ruimte waar je klanten kunt ontvangen
 • Privé en zakelijk loopt dwars door elkaar heen (denk aan je kids die toch echt graag even met papa of mama willen spelen)

TIP: Wist je trouwens dat je als zelfstandige minimaal 1.225 uur per jaar met je bedrijf bezig moet zijn omdat je anders door de belastingdienst niet als zelfstandige wordt gezien? Dat betekent dat je niet kan profiteren van de zelfstandigenaftrek en starterskorting als je niet aan het urencriterium voldoet. Lees meer over het urencriterium.

Als je geen of weinig inkomsten hebt dan is de keuze makkelijk gemaakt; je start vanuit huis en als je onderneming groeit kun je altijd later nog naar een bedrijfsruimte of kantoor. En alhoewel je ook bij een groter budget natuurlijk vanuit huis kunt beginnen en daarna kunt doorstromen is ons advies wel om hier goed over na te denken en een weloverwogen keuze te maken.

Het verschil tussen een kantoor en bedrijfsruimte

De verschillen tussen een kantoor en bedrijfsruimte zijn enorm. Maar in het kort komt het hier op neer; een kantoorruimte is perfect als je een zakelijk dienstverlenend bedrijf hebt, met meerdere mensen achter een bureau werkt en geen showroom, opslag of productieruimte nodig hebt. Een bedrijfsruimte is juist weer handig als je spullen of voorraad moet opslaan en niet heel de dag achter een bureau hoeft te zitten. Een bedrijfsruimte zit verder vaak op een industrieterrein en zijn over het algemeen goedkoper in huur (en koop) dan een kantoorruimte. Soms zijn er geen verschillen en is het maar net wat de gemeente als bestemming heeft aangewezen.

Een bedrijfsruimte (of bedrijfshal) is dus voor veel bedrijven in de bouw, handel, logistiek en andere “doe-sectoren” erg handig. Maar er zitten wel wat nadelen aan een bedrijfsruimte, zo zijn ze vaak erg slecht beveiligd en zijn er niet of nauwelijks faciliteiten. Bekijk altijd goed of een bedrijfsruimte in een veilige omgeving is en wat de beveiligingsmaatregelen zijn. Kortom, als je 8 uur per dag achter een bureau zit kun je beter voor een kantoor kiezen.

TIP: Er zijn ook initiatieven als Het Hoofdkwartier waar je een kantoor- en bedrijfsruimte kunt combineren!

koffiebar garagebox

Een garagebox als dé oplossing voor een bedrijfsruimte

Wist je dat? Dat Steve Jobs (Apple) en Bill Gates (Microsoft) gestart zijn vanuit een garagebox?

Bij een bedrijfsruimte denk je misschien niet direct aan een garagebox, een garagebox is ten slotte toch alleen maar om spullen in op te slaan? Nee! Alhoewel een garagebox natuurlijk perfect is om spullen in op te slaan zijn er daarnaast heel veel voordelen als je een garagebox als bedrijfsruimte gebruikt;

 • Een garagebox is namelijk ideaal als multifunctionele bedrijfsruimte; je kunt zowel spullen en voorraad opslaan maar ook aan je laatste project of opdracht werken
 • Onze parken en boxen zijn op en top beveiligd; 24/7 camerabewaking, individueel brand- en inbraakalarm, het park is omheind met een hoog hekwerk (met stroomschokbeveiliging) en je komt het park alleen op met je persoonlijke elektronische keytag
 • Doordat er veel verschillende ondernemers bij het park een box hebben, heb je vaak aanspraak en mogelijk ook kans op meer opdrachten
 • Onze garageboxen zijn in verhouding met een bedrijfsruimte absoluut goedkoper
 • Onze parken zitten altijd op een goed bereikbare locatie met uitvalswegen en toegang tot snelwegen
 • Ook als je niet heel veel ruimte nodig hebt is een garagebox ideaal! Bekijk ook onze verschillende formaten
 • Alle faciliteiten zoals sanitair en stromend water zijn op onze parken aanwezig
 • Door de zonnepanelen van het park betaal je niet of nauwelijks energiekosten
 • Als plus, je box heeft een eigen adres wat je als vestigingsadres kunt gebruiken maar je hebt ook een eigen postbus op het park. Zo zorgen we ervoor dat zakelijke reclame maar ook belangrijke brieven niet constant thuis op de mat vallen.

En de administratie dan? Die kun je gewoon lekker ‘s avonds achter je laptop doen 🙂

Garagebox huren of kopen?Je kunt bij ons zowel een garagebox huren (tip; huur direct via de webshop) maar je kunt ook een garagebox kopen. Een garagebox kopen biedt als voordeel dat het een slimme investering is voor de toekomst. Wil je meer weten over het huren of kopen van een garagebox? Bel ons dan op 085 – 20 83 162 en ontvang direct de informatie die je zoekt.