GaragePark Rotterdam Hordijk - garageboxen

Opbrengsten en kosten

Van een bruto naar een netto rendement

Een bruto aanvangsrendement van 9% op jaarbasis; dat is de aanvangshuur als percentage van de initiële investering per jaar. In vastgoedtermen ‘betaalt’ u voor belegging circa elf keer de jaarhuur. Met de indexatie van de huur kan uw huurrendement jaarlijks toenemen. Daarnaast heeft u als eigenaar ook uitzicht op het realiseren van de waardestijging van de garageboxen, die mede wordt bepaald door de inflatie.

Maar waar moet u verder rekening mee houden? Waar is uw netto rendement van afhankelijk? Hoe zit het met de kosten van het beheer en onderhoud? We geven u hieronder inzicht in deze aspecten van uw exploitatie en verwijzen u ook graag naar de specifieke beleggersinformatie.

Investering

De investering is gebaseerd op 1x type XXL box in 2020 op GaragePark Den Haag.

Als u meer dan € 150.000 belegt ontvangt u gegarandeerd een jaar lang 9% bruto aanvangsrendement.

Inkomsten
Per maandPer jaar
Huurinkomsten€ 440,00€ 5.280,00
Waarde stijging onroerend goedn.t.b.n.t.b.

De huurinkomsten zijn gebaseerd op 1x type XXL box in 2020 op GaragePark Den Haag.

Kosten eigenaar
Per maandPer jaar
Servicekosten box type XXL *€ 16,54€ 198,48
VVE-bijdrage€ 20,34€ 244,08
WOZ-belasting **x€ 51,32

* Deze kosten worden doorbelast aan de huurder.
** De WOZ-belasting op bedrijfspanden is opgesplitst in een eigenaars- (€ 51,32) en gebruikersdeel (€ 43,31).
Het gebruikersdeel wordt doorbelast aan de huurder. Genoemde bedragen zijn voor GaragePark Den Haag
van belastingjaar 2020.

Eenmalige kosten
Toetreding VVe€ 115,00

Dit zijn eenmalige kosten om toe te treden tot de VvE.

Totaal
Per maandPer jaar
Kosten eigenaar*€ 20,34€ 244,08
Inkomsten€ 440,00€ 5.280,00
Netto huuropbrengst **€ 419,66€ 5.035,92

* In de kosten eigenaar per jaar is de WOZ-belasting meegenomen.

** Het netto rendement bij een investering van € 57.990 op GaragePark Den Haag in 2020 is in dit voorbeeld 8,68%

De investering is gebaseerd op 3x type XXL box in 2020 op GaragePark Den Haag.

Als u meer dan € 150.000 belegt ontvangt u gegarandeerd een jaar lang 9% bruto aanvangsrendement.

Inkomsten
Per maandPer jaar
Huurinkomsten€ 1320,00 € 15.840
Waarde stijging onroerend goedn.t.b. n.t.b.

De huurinkomsten zijn gebaseerd op 3x type XXL boxen in 2020 op GaragePark Den Haag.

Kosten eigenaar
Per maandPer jaar
Servicekosten box type XXL *€ 16,54 € 595,44
VvE-bijdrage€ 20,34 € 732,24
WOZ-belasting **x€ 153,96

* Deze kosten worden doorbelast aan de huurder.
** De WOZ-belasting op bedrijfspanden is opgesplitst in een eigenaars- (€ 51,32) en gebruikersdeel (€ 43,31).
Het gebruikersdeel wordt doorbelast aan de huurder. Genoemde bedragen zijn voor GaragePark Den Haag
van belastingjaar 2020.

Eenmalige kosten
Toetreding VvE€ 345

Dit zijn eenmalige kosten om toe te treden tot de VvE.

Totaal
Per maandPer jaar
Kosten eigenaar *€ 61,02€ 886,20
Inkomsten€ 1320,00€ 15.840,00
Netto huuropbrengst **€ 1258,98 € 14.953,80

* In de kosten eigenaar per jaar is de WOZ-belasting meegenomen.

** Het netto rendement bij een investering van € 173.970 op GaragePark Den Haag in 2020 is in dit voorbeeld 8,59%

Beleggen

GaragePark is een projectontwikkelaar. GaragePark is sinds 2007 actief en is in het groeiende vastgoed segment, marktleider in Nederland. We hebben inmiddels op meerdere locaties garageparken ontwikkeld. Meer dan de helft van de boxen zijn eigendom van beleggers en op aantrekkelijk wijze verhuurd.

Nee. U bent volledig vrij om voor deze werkzaamheden een makelaar en/of een andere partij in te schakelen of voor deze werkzaamheden gebruik te maken van de diensten van GaragePark Nederland BV.

De VvE zorgt voor het regelen van het onderhoud van het GaragePark en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Zij sluit tevens een gemeenschappelijke opstal- en aansprakelijkheidsverzekering af. Als eigenaar van een garagebox op een GaragePark bent u automatisch lid van de VvE.

Ja. Als u gaat beleggen in een bedrijfsunit, moet u realiseren dat beleggen altijd gepaard gaat met een zekere mate van risico. De waarde van uw garagebox en te genereren huurinkomsten kunnen fluctueren en het is niet zeker dat u het oorspronkelijke aankoopbedrag terugkrijgt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor toekomstig rendement en dienen niet als enige criterium te worden genomen bij de overweging tot het aankopen van een garagebox. Uiteraard geven wij u als belegger alle informatie die nodig is om een goede afweging te maken en de belegging te kiezen die het best bij u en uw situatie past. Dit alles is weergegeven in een handzaam document, met alle beleggersinformatie.

Indien u als eigenaar ten behoeve van de verhuur en het administratieve verhuur beheer een makelaar, een andere partij of GaragePark Nederland BV inschakelt, zullen zij voor hun diensten kosten in rekening brengen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ontdekt de nieuwste beleggingskansen

 • GaragePark Almere Gooisekant

  Verwachte oplevering: Q3 2021

  Op het hoogwaardige bedrijventerrein Gooisekant, in de snelst groeiende stad van Nederland, krijgt GaragePark Almere Gooisekant de beschikking over 138 extra garageboxen. Gezien de zeer grote vraag en snelheid waarmee de eerdere 150 boxen zijn verkocht, heeft GaragePark het naastgelegen perceel gekocht om de uitbreiding efficiënt te realiseren en het geheel tot een park te vormen. GaragePark Almere Gooisekant wordt gebouwd aan de Transistorstraat op het gelijknamige bedrijventerrein Gooisekant. Centraal gelegen tussen Almere Stad, Almere Haven en Almere Poort. De locatie is gelegen aan de A6 en dichtbij de N702, een van de belangrijkste provinciale wegen van Almere. De bereikbaarheid is hierdoor uitstekend en elke bestemming in de regio is moeiteloos bereikbaar.
  85% van de boxen is verkocht
 • GaragePark Den Helder

  Verwachte oplevering: Q3 2021

  GaragePark Den Helder wordt gebouwd aan de Burgemeester Ritmeesterweg op bedrijventerrein De Dogger. De locatie ligt in het zuidelijke deel van Den Helder, waardoor ook Julianadorp tot het verzorgingsgebied behoort. Via de Doggersvaart zit je binnen enkele autominuten op de N250, de belangrijkste provinciale weg van Den Helder en de Noordkop. De bereikbaarheid is dan ook uitstekend en elke bestemming in Den Helder en Julianadorp is moeiteloos bereikbaar. In Den Helder realiseren wij 94 garageboxen op de begane grond in drie verschillende formaten. In en rondom Den Helder is er een grote vraag naar opslag- en werkruimte. GaragePark is dan ook niet de enige aanbieder in deze regio, maar weet zich op het gebied van veiligheid en faciliteiten dusdanig te onderscheiden dat er sprake is van een 'nieuw aanbod'. Opslag- en werkruimte op een volledig omheind en beveiligd park met gecertificeerde veiligheidsmaatregelen (BORG-2) is in Den Helder, Julianadorp en omliggende gebieden niet voorhanden. Ook faciliteiten als een eigen postbus en een sanitaire voorziening op het park maken GaragePark uniek in de regio. GaragePark voorziet dan ook in een grote lokale behoefte.
  90% van de boxen is verkocht
 • GaragePark Groningen 2

  Verwachte oplevering: 2e kwartaal 2021

  Het succes van GaragePark Groningen krijgt een vervolg! Op de Wasaweg, direct achter het eerste GaragePark in Groningen (Verlengde Bremenweg), starten wij een tweede GaragePark met 84 garageboxen in drie verschillende formaten. GaragePark Groningen 2 wordt gebouwd aan de Wasaweg op bedrijventerrein Eemspoort, direct achter het eerste GaragePark in Groningen aan de Verlengde Bremenweg in het zuidoosten van de stad Groningen. Deze tweede locatie in Groningen lift dan ook mee op de naamsbekendheid van het eerste park. Het bedrijventerrein bevindt zich aan de ringweg N28 en de rijksweg A7. Het gebied telt in totaal circa 600 bedrijven en behoort tot de 50 belangrijkste bedrijvenparken van Nederland. Door de ligging nabij de op- en afrit van de Ringweg is de bereikbaarheid zeer goed. De Ringweg geniet een directe aansluiting op de A7 richting de Duitse grens en de N46 richting de Eemshaven.
  100% van de boxen is verkocht
 • Hendrik-Ido-Ambacht

  Verwachte oplevering: 3e kwartaal 2021

  In Hendrik Ido Ambacht, op het zeer gunstig gelegen businesspark Aan de Noord realiseren wij het allereerste GaragePark met garageboxen op de begane grond en etage welke middels een dubbele hellingbaan allen bereikbaar zijn met de auto. GaragePark Hendrik Ido Ambacht wordt gebouwd aan het Noordeinde op businesspark Aan de Noord. Bij de planvorming van industriegrond aan de Noord is veel aandacht besteed aan de bereikbaarheid. De locatie ligt direct aan de A16, waardoor de verbindingen van en naar de rijkswegen A16 (Rotterdam-Dordrecht-Breda), A15 (Europoort-Rotterdam-Gorinchem) en A29 (Rotterdam-Zierikzee-Roosendaal) uitstekend zijn. Door de ligging aan de rivieren de Noord en Rietbaan is GaragePark Hendrik Ido Ambacht ook enorm interessant voor bedrijven met watergebonden activiteiten. Ook na vier zeer succesvolle garageparken in de regio rondom Rotterdam is de vraag naar garageboxen nog steeds enorm groot. Het GaragePark aanbod opslag- en werkruimte biedt een bewezen concept voor de grote groep (startende) ondernemers, ZZP-ers en MKB-bedrijven in deze regio. Om aan de grote vraag te voldoen hebben wij op een toplocatie met een zeer groot verzorgingsgebied een uniek GaragePark ontwikkeld, waarbij elke garagebox met de auto bereikbaar is dankzij een dubbele hellingbaan.
  25% van de boxen is verkocht