GaragePark Rotterdam Hordijk - garageboxen

Opbrengsten en kosten

Van een bruto naar een netto rendement

Een bruto aanvangsrendement van 9% op jaarbasis; dat is de aanvangshuur als percentage van de initiële investering per jaar. In vastgoedtermen ‘betaalt’ u voor belegging circa elf keer de jaarhuur. Met de indexatie van de huur kan uw huurrendement jaarlijks toenemen. Daarnaast heeft u als eigenaar ook uitzicht op het realiseren van de waardestijging van de garageboxen, die mede wordt bepaald door de inflatie.

Maar waar moet u verder rekening mee houden? Waar is uw netto rendement van afhankelijk? Hoe zit het met de kosten van het beheer en onderhoud? We geven u hieronder inzicht in deze aspecten van uw exploitatie en verwijzen u ook graag naar de specifieke beleggersinformatie.

Investering

De investering is gebaseerd op 1x type XXL box in 2020 op GaragePark Den Haag.

Als u meer dan € 150.000 belegt ontvangt u gegarandeerd een jaar lang 9% bruto aanvangsrendement.

Inkomsten
Per maand Per jaar
Huurinkomsten € 440,00 € 5.280,00
Waarde stijging onroerend goed n.t.b. n.t.b.

De huurinkomsten zijn gebaseerd op 1x type XXL box in 2020 op GaragePark Den Haag.

Kosten eigenaar
Per maand Per jaar
Servicekosten box type XXL * € 16,54 € 198,48
VVE-bijdrage € 20,34 € 244,08
WOZ-belasting ** x € 51,32

* Deze kosten worden doorbelast aan de huurder.
** De WOZ-belasting op bedrijfspanden is opgesplitst in een eigenaars- (€ 51,32) en gebruikersdeel (€ 43,31).
Het gebruikersdeel wordt doorbelast aan de huurder. Genoemde bedragen zijn voor GaragePark Den Haag
van belastingjaar 2020.

Eenmalige kosten
Toetreding VVe € 115,00

Dit zijn eenmalige kosten om toe te treden tot de VvE.

Totaal
Per maand Per jaar
Kosten eigenaar* € 20,34 € 244,08
Inkomsten € 440,00 € 5.280,00
Netto huuropbrengst ** € 419,66 € 5.035,92

* In de kosten eigenaar per jaar is de WOZ-belasting meegenomen.

** Het netto rendement bij een investering van € 57.990 op GaragePark Den Haag in 2020 is in dit voorbeeld 8,68%

De investering is gebaseerd op 3x type XXL box in 2020 op GaragePark Den Haag.

Als u meer dan € 150.000 belegt ontvangt u gegarandeerd een jaar lang 9% bruto aanvangsrendement.

Inkomsten
Per maand Per jaar
Huurinkomsten € 1320,00 € 15.840
Waarde stijging onroerend goed n.t.b. n.t.b.

De huurinkomsten zijn gebaseerd op 3x type XXL boxen in 2020 op GaragePark Den Haag.

Kosten eigenaar
Per maand Per jaar
Servicekosten box type XXL * € 16,54 € 595,44
VvE-bijdrage € 20,34 € 732,24
WOZ-belasting ** x € 153,96

* Deze kosten worden doorbelast aan de huurder.
** De WOZ-belasting op bedrijfspanden is opgesplitst in een eigenaars- (€ 51,32) en gebruikersdeel (€ 43,31).
Het gebruikersdeel wordt doorbelast aan de huurder. Genoemde bedragen zijn voor GaragePark Den Haag
van belastingjaar 2020.

Eenmalige kosten
Toetreding VvE € 345

Dit zijn eenmalige kosten om toe te treden tot de VvE.

Totaal
Per maand Per jaar
Kosten eigenaar * € 61,02 € 886,20
Inkomsten € 1320,00 € 15.840,00
Netto huuropbrengst ** € 1258,98 € 14.953,80

* In de kosten eigenaar per jaar is de WOZ-belasting meegenomen.

** Het netto rendement bij een investering van € 173.970 op GaragePark Den Haag in 2020 is in dit voorbeeld 8,59%

Beleggen

GaragePark is een projectontwikkelaar. GaragePark is sinds 2007 actief en is in het groeiende vastgoed segment, marktleider in Nederland. We hebben inmiddels op meerdere locaties garageparken ontwikkeld. Meer dan de helft van de boxen zijn eigendom van beleggers en op aantrekkelijk wijze verhuurd.

Nee. U bent volledig vrij om voor deze werkzaamheden een makelaar en/of een andere partij in te schakelen of voor deze werkzaamheden gebruik te maken van de diensten van GaragePark Nederland BV.

De VvE zorgt voor het regelen van het onderhoud van het GaragePark en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Zij sluit tevens een gemeenschappelijke opstal- en aansprakelijkheidsverzekering af. Als eigenaar van een garagebox op een GaragePark bent u automatisch lid van de VvE.

Ja. Als u gaat beleggen in een bedrijfsunit, moet u realiseren dat beleggen altijd gepaard gaat met een zekere mate van risico. De waarde van uw garagebox en te genereren huurinkomsten kunnen fluctueren en het is niet zeker dat u het oorspronkelijke aankoopbedrag terugkrijgt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor toekomstig rendement en dienen niet als enige criterium te worden genomen bij de overweging tot het aankopen van een garagebox. Uiteraard geven wij u als belegger alle informatie die nodig is om een goede afweging te maken en de belegging te kiezen die het best bij u en uw situatie past. Dit alles is weergegeven in een handzaam document, met alle beleggersinformatie.

Indien u als eigenaar ten behoeve van de verhuur en het administratieve verhuur beheer een makelaar, een andere partij of GaragePark Nederland BV inschakelt, zullen zij voor hun diensten kosten in rekening brengen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Ontdekt de nieuwste beleggingskansen

 • GaragePark Roosendaal

  GaragePark Roosendaal

  Verwachte oplevering: 1e kwartaal 2022

  Roosendaal is van oudsher een stad die ondernemerschap ademt. Daar heeft de strategische ligging langs de A17 en A58 en tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen, Terneuzen en Vlissingen alles mee te maken. GaragePark Roosendaal wordt gebouwd aan de Vaartveld op industrieterrein Borchwerf. De locatie ligt ten noorden van het centrum en op een steenworp afstand van de A17 (richting Rotterdam en Antwerpen). Ook de A58 (richting Bergen op Zoom en Breda) ligt zeer dichtbij. De bereikbaarheid van het park is dan ook uitstekend. Op de begane grond worden 55 XXL boxen gebouwd. De boxen hebben een oppervlakte van maar liefst 29m2 en zijn bijzonder geschikt als opslag- en werkruimte. Dit type box is in de omgeving niet voorhanden. Op de XXL boxen bouwen wij een nieuw type garagebox (1H en 1HR). Deze etageboxen zijn overdekt en met hun oppervlakte van 12m2 een nieuw type box waar GaragePark hoge verwachtingen van heeft.
  65% van de boxen is verkocht
 • GaragePark Venlo

  GaragePark Venlo

  Verwachte oplevering: 1e kwartaal 2022

  Het is zover! GaragePark zet voet aan grond in de provincie Limburg! In Venlo, na Schiphol en Rotterdam de derde logistieke hotspot van Nederland. GaragePark Venlo krijgt de beschikking over 116 garageboxen van 18m2 tot 24m2 op de begane grond en eerste etage. Venlo is met ongeveer 102.000 inwoners de grootste gemeente in Noord-Limburg. De gemeente omvat meerdere stadsdelen, zoals in het westen Blerick, in het zuiden Tegelen en Belfeld en in het noorden de dorpen Grubbenvorst, Lomm en Velden. Hierdoor reikt het verzorgingsgebied verder dan alleen Venlo. GaragePark Venlo wordt gebouwd aan De Sondert op bedrijventerrein Ubroek. De locatie ligt op vijf autominuten van het centrum van Venlo en kent een prima bereikbaarheid. De oprit van de autosnelweg A73 (richting Nijmegen en Roermond) bevindt zich op ca. 2,5 km, van waaruit er aansluiting is op de A67 (richting Duisburg en Eindhoven) en het Duitse wegennet. Op GaragePark Venlo worden 116 boxen gebouwd. De boxen hebben een oppervlakte van 18m2 t/m 24m2 en zijn bijzonder geschikt als opslag- en werkruimte. De boxen zijn uiteraard 24/7 toegankelijk en zeer goed beveiligd (BORG-2). Ook parkfaciliteiten zoals een sanitaire voorziening en postbus per garagebox ontbreken niet.
  65% van de boxen is verkocht
 • GaragePark Venray

  GaragePark Venray

  Verwachte oplevering: 2e kwartaal 2022

  GaragePark Venray wordt gebouwd aan De Voorde op het gelijknamige bedrijventerrein De Hulst nabij Venray. Het is het tweede GaragePark in de provincie Limburg op een groot bedrijventerrein. De locatie is dan ook uitstekend bereikbaar vanaf o.a. de rijksweg A73 en de provinciale weg N270, waardoor iedere bestemming in de regio moeiteloos bereikbaar is. Binnen een minuut van het park zit u op de A73 en brengt men binnen 20 autominuten naar Venlo en in 30 minuten naar Nijmegen. Op GaragePark Venray worden 52 garageboxen gebouwd. De boxen hebben een oppervlakte van maar liefst 21m2 en zijn bijzonder geschikt als opslag- en werkruimte. De boxen zijn uiteraard 24/7 toegankelijk en zeer goed beveiligd (BORG-2).
  20% van de boxen is verkocht