Een garage verhuren, hoe werkt dat?

Bij GaragePark is het verhuren van een garage zo gepiept: de exploitatie is eenvoudig, de units zijn onderhoudsarm en de vraag naar garageboxen neemt jaarlijks toe. Bovendien neemt GaragePark het leeuwendeel van de werkzaamheden voor zijn rekening.

Maar wat komt er zoal te kijken bij het verhuren van een garage? 

 1. De verhuur: een huurder vinden
 2. Het (administratief) verhuurbeheer
 3. Verzekeringen en onderhoud
 4. BTW en belasting

Lees verder om meer te leren over deze stappen en wat de mogelijkheden zijn bij GaragePark.

Je garage verhuren

Het verhuren van je garage is een mooie bron van passief inkomen. Bij GaragePark is het bruto aanvangsrendement maar liefst 8%

Bij het verhuren van een garage komt veel minder kijken dan bij het verhuren van bijvoorbeeld appartementen. Toch biedt het verhuren van een garagebox een voorspelbare maandelijkse inkomstenbron in tegenstelling tot veel andere investeringsopties.

Een garage van GaragePark verhuren biedt extra veel zekerheid, omdat:

 • de  Vereniging van Eigenaren de belangen van eigenaren beschermt en een groot deel van het onderhoud en andere werkzaamheden regelt.
 • onze parken zorgvuldig gekozen zijn op lucratieve locaties die eenvoudig te bereiken zijn.
 • we 1 jaar huurgarantie bieden bij investeringen boven de € 150.000.

Beleggersinformatie garageboxen1. De verhuur

Onder ‘de verhuur’ valt alles wat er nodig is om de huurovereenkomst goed op te zetten. Van het vinden van een huurder tot het maken van afspraken, een contract en de administratieve vereisten.

Een huurder vinden

Als verhuurder heb je drie opties: de verhuur volledig uit handen laten nemen door GaragePark, jouw box zelf verhuren of er een externe partij voor inschakelen.

GaragePark heeft parken op gewilde locaties door heel Nederland. Daarnaast investeren wij in marketing- en sales activiteiten om huurders voor al onze garages te vinden. Onze formule is zo effectief dat wij een huurgarantie kunnen bieden aan iedereen die voor € 150.000 of meer investeert.

Het huurcontract opstellen

Regel je zelf de verhuur? Dan moet je logischerwijs een huurcontract maken met de huurder. Maak hierin duidelijke afspraken over, waaronder:

 • de toegestane bestemming (sluit bijvoorbeeld de opslag van gevaarlijke stoffen uit)
 • de huurprijs
 • het toegestane gebruik
 • de duur en het opzegtermijn

Kies je ervoor om dit door GaragePark te laten doen? Dan regelen wij alles voor je.

Plaatsbeschrijving

De plaatsbeschrijving, ook wel de staat van bevinding is een juridische vereiste voor een huurovereenkomst. Het beschrijft de staat van een onroerend goed en mogelijke schade van een eigendom.

koppel sluit bellegging af2. Het (administratief) verhuurbeheer

Het verhuurbeheer omvat de taken die nodig zijn om het verhuren goed te laten verlopen. Je kan dit zelf doen of het uitbesteden aan een gespecialiseerde beheerder. GaragePark kan je doorverwijzen naar een betrouwbare partij.

Factureren 

Het uitsturen van facturen en  zorgen dat deze betaald worden is onderdeel van de verantwoordelijkheid van de beheerder.

Storingen oplossen

De beheerder is het aanspreekpunt voor de huurder. De verhuurder is verplicht te zorgen dat alles naar afspraak verloopt. Het is dus belangrijk dat je als beheerder bereikbaar bent en adequaat reageert op vragen en problemen van je huurder.

Ingrijpen bij onterecht handelen

Als verhuurder ben je ook verantwoordelijk voor wat er in jouw gebouw gebeurt. Maak dus duidelijke afspraken en houdt contact met de huurder om onterecht handelen op tijd voor te zijn.

3. Verzekeringen en onderhoud

De verzekeringen en het onderhoud worden bij GaragePark per locatie door de desbetreffende vereniging van eigenaren geregeld.

Het voordeel hiervan is dat de kosten gedeeld worden en voorspelbaar zijn: opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, routineonderhoud en potjes voor mogelijke reparaties zitten allemaal in het budget.

Belastingdienst

4. BTW en belasting

Zowel BTW terugvorderen en afdragen als ook het betalen van belastingen zijn de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Je kan er ook voor kiezen om dit uit te besteden.

In principe betaal je BTW over de verhuur van alle units bij GaragePark. Dit betekent ook dat je als particuliere belegger de BTW die je bij de aankoop van de box hebt betaalt kan terugvorderen bij de Belastingdienst.

Voor particulieren vallen vastgoedbeleggingen over het algemeen in box III (sparen en beleggen) dit is voordelig omdat je hierop alleen vermogensrendementsheffing betaalt. Het heffingsvrije vermogen in 2022 bedraagt € 50.650. Dit maakt rendement genererende financiële instrumenten (zoals vastgoed) extra aantrekkelijk.

We raden je aan je hier goed in te lezen. Kijk voor meer informatie op onze beleggingspagina.

Interesse in het verhuren van een garage bij GaragePark?

Ben je enthousiast over de mogelijkheid om een passief inkomen op te bouwen door een garage van GaragePark te verhuren? Neem direct contact op met een van onze adviseurs, bel direct naar 0852083162 of vul het formulier in op onze contactpagina.