LET OP: vrijdag 18 oktober zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Stuur ons een e-mail via [email protected]
X

Opslagruimte kopen? Bekijk GaragePark voor het aanbod!

Bij GaragePark koop je een opslagruimte die voldoet aan jouw behoeften. 24/7 bereikbaar en multifunctioneel te gebruiken.

Opslagruimte kopen bij GaragePark

Een opslagruimte kopen bij GaragePark biedt een ideale oplossing voor verschillende behoeften. Of het nu gaat om het veilig opslaan van persoonlijke bezittingen, het faciliteren van een groeiend bedrijf of het investeren in vastgoed, een opslagruimte biedt tal van voordelen. Bij GaragePark ben je verzekerd van hoogwaardige faciliteiten, uitstekende beveiliging en flexibele mogelijkheden die aansluiten op jouw specifieke wensen.

Waarom een opslagruimte kopen?

Het kopen van een opslagruimte kan in verschillende situaties erg nuttig zijn. Het biedt een permanente oplossing voor het opslaan van persoonlijke bezittingen, bedrijfsvoorraad of gereedschap, waardoor je altijd toegang hebt tot je spullen wanneer je ze nodig hebt. In vergelijking met huren biedt het kopen van een opslagruimte vaak diverse voordelen. Zo bouw je bijvoorbeeld eigen vermogen op in plaats van geld te besteden aan huur, wat op lange termijn kosteneffectiever kan zijn. Bovendien heb je bij eigendom meer vrijheid en controle over de ruimte, waardoor je deze kunt aanpassen en gebruiken zoals jij dat wilt, zonder de beperkingen van een huurovereenkomst.

Hoe koop ik een opslagruimte?

Er zijn verschillende manieren om een garagebox te kopen. Eén optie is het aankopen van een garagebox via wederverkoop. Daarnaast kun je ook een garagebox kopen via een aanbieder, zoals GaragePark.

Wanneer je een garagebox aanschaft, worden de rechten en verplichtingen van beide partijen vastgelegd in een overeenkomst, bekend als de koop-/aannemingsovereenkomst. Deze overeenkomst geldt uitsluitend als het park nog niet is opgeleverd. Zodra het park is opgeleverd, wordt dit een koopovereenkomst genoemd. In deze overeenkomst worden zaken geregeld met betrekking tot de aankoop van de grond en de bouw van de garagebox.

Het proces van het aanschaffen van een garagebox omvat vier stappen:

  • Het vinden van een geschikte garagebox
  • Het opstellen van een koopcontract
    Hierin staat minimaal een duidelijke omschrijving van de garagebox, de afgesproken prijs en eventueel nog aanvullende afspraken tussen koper en verkoper.
  • Het opstellen van de koopakte
    Dit is de definitieve overeenkomst waarmee het eigendom overgaat. Voor deze stap is een notaris nodig die de akte passeert.
  • Registratie bij het kadaster
    Het kadaster is een openbaar register van register goederen, zoals vastgoed, dat door de overheid wordt beheerd. De inschrijving regelt de notaris aan de hand van de koopakte.

Meer informatie over het kopen van een opslagruimte vind je hier

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een opslagruimte?

Het is handig om vooraf te bepalen of je de opslagruimte zelf in gebruik neemt of dat je in de opslagruimte wilt beleggen en wilt onderverhuren. Op basis van deze kennis kan er rekening worden gehouden met de volgende punten.

  • Houd rekening met de onroerendezaakbelasting (OZB), die wordt berekend op basis van de WOZ-waarde en doorgaans wordt doorberekend aan de huurder.
  • Weet dat je verplicht lid wordt van de Vereniging van Eigenaren (VvE), die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het GaragePark en het afsluiten van een gemeenschappelijke opstal- en aansprakelijkheidsverzekering.
  • Ondernemers die een opslagruimte bij GaragePark kopen voor zakelijk gebruik, kunnen mogelijk profiteren van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), waarbij tot 28% van de investering kan worden afgetrokken, met een investeringsdrempel vanaf € 2.300. Advies inwinnen bij een adviseur wordt aangeraden.
  • Naast deze aspecten zijn er eenmalige en terugkerende kosten verbonden aan het kopen van een opslagruimte, bijvoorbeeld:
    • Inschrijvingskosten bij de VvE;
    • Overdrachtsbelasting;
    • Notariskosten;
    • Verzekering;
    • Faciliteiten;
    • VvE-bijdragen.

Raadpleeg onze veelgestelde vragen pagina voor meer gedetailleerde informatie.

De voordelen van een opslagruimte kopen bij GaragePark

Bij GaragePark vinden we het belangrijk dat bij het kopen van een opslagruimte comfort en veiligheid voorop staat. Dit betekent bijvoorbeeld dat we sanitaire voorzieningen op onze parken aanwezig hebben, maar ook zorgen we voor uitstekende beveiliging middels dag- en nacht camerabewaking. We hebben alle voordelen voor je op een rij gezet: 

  • Elke box zijn eigen brand- en inbraakbeveiliging
  • Dag- en nacht camerabewaking, een hoog hekwerk met stroomschokbeveiliging
  • Voor elke ondernemer een eigen postadres
  • Sanitaire voorzieningen aanwezig voor alle huurders
  • 24/7 toegang tot jouw Garagebox met je persoonlijke keytag
  • Alle ruimte voor klussen of opslag voor je onderneming
  • Ruime keuze aan types en formaten

Interesse in het kopen van een opslagruimte?

Het kopen van een garagebox is simpeler dan het kopen van ander onroerend goed, maar het kan vaak een flinke investering zijn voor de midden- tot lange termijn. We begrijpen het dan ook als je nog verschillende vragen hebt rondom het kopen van een opslagruimte. We staan graag voor je klaar om je hierbij verder te helpen. Je kunt gemakkelijk contact met ons opnemen via de telefoon of mail, maar ook is het mogelijk om een van onze parken te bezichtigen. We leiden je graag rond en nemen de tijd om je van alle benodigde informatie te voorzien.

Ik zoek toch iets anders

Onze opslagruimtes zijn ook zeer geschikt als werkruimte. Of je nou een eigen webshop hebt en je
voorraad erin op wilt slaan of juist een plek zoekt waar je je administratie bij kan houden of bestellingen kan inpakken. De boxen zijn multifunctioneel. Je bewaart niet alleen veilig al je spullen, maar tovert de ruimte zo om in een fijne werkplek. Onze garageboxen worden gebruikt door meubelmakers, timmermannen, webshops, cateraars,
kunstenaars en nog veel meer ondernemers.

Ik zoek werkruimte Ik zoek bedrijfsruimte