Nieuws  /  4 november 2019

4 voordelen van beleggen in garageboxen

Je vermogen laten groeien is niet gemakkelijk. Zeker in tijden waarin de spaarrente historisch laag staat. En waarbij inflatie en de vermogensrendementsheffing er voor zorgen dat je vermogen afneemt, in plaats van groeit. Wanneer je over een bepaald vermogen beschikt dat je voor langere tijd opzij kan zetten, dan is beleggen in vastgoed interessant. Een aantrekkelijke categorie binnen het vastgoed is het beleggen in garageboxen van GaragePark. We geven je vier redenen waarom.

1. De zekerheid van eigen onroerend goed

De garagebox is jouw eigendom. Dit ligt vast in het kadaster. Je kunt de box daarom direct verkopen wanneer je weer over je vermogen wilt beschikken.

2. Mooi rendement door grote vraag

De vraag naar kleinschalige, goed beveiligde en duurzame opslag en werkruimtes was nooit eerder zo hoog. En de vraag blijft toenemen. Een garagebox van GaragePark is feitelijk een multifunctionele bedrijfsunit met veel aanvullende voorzieningen voor de gebruikers.

3. Perfect wapen tegen inflatie

Huurprijzen worden geïndexeerd en zijn daarmee een sterk wapen tegen inflatie. Alles om je heen wordt duurder, maar de huuropbrengsten van je garagebox(en) stijgen mee. Dit maakt garageboxen tot een solide, waardevaste investering.

4. Lage instapkosten en onderhoudsarm

Met een bescheiden hoeveelheid spaargeld kun je al een garagebox aankopen. Bovendien zijn garageboxen onderhoudsarm. De Vereniging van Eigenaren regelt veel zaken voor de bezitters van de garageboxen.

Het investeren in garageboxen is dus een relatief toegankelijke manier om een mooi rendement op je vermogen te realiseren in de vorm van huuropbrengsten en waardestijging. Wanneer je ervoor kiest om te investeren in garageboxen, moeten er een aantal zaken geregeld worden. De belangrijkste zaken zetten we voor je op een rijtje.

De Vereniging van Eigenaren

De VvE (Vereniging van Eigenaren) behartigt exclusief de belangen en zaken van de eigenaren. Zij ontzorgen je bijvoorbeeld door het afsluiten van een collectieve opstalverzekering. Ook regelt en bekostigt de VvE het periodiek onderhoud aan de garageboxen.

Aanmelden als ondernemer

Als eigenaar van een garagebox die je verhuurt, ben je BTW-ondernemer voor de Belastingdienst en kun je de bij aankoop van je garagebox betaalde BTW terugvragen. Ook als particulier kun je deze BTW terugvragen. Wanneer jouw garagebox(en) verhuurd zijn, moet je elk kwartaal je btw-aangifte indienen. Dit doe je via www.belastingdienst.nl. Voor een particulier verandert er niets aan je belastingaangifte. De WOZ-waarde van je box(en) neem je op in box 3. Je hoeft dus geen jaarrekening te maken.

Geschikte huurders zoeken

Je kan zelf op zoek gaan naar huurders. Of je kan een makelaar inschakelen. Maar je kan er ook voor kiezen dit toe te vertrouwen aan Garagepark.nl. Zij zorgen niet alleen voor het vinden van een geschikte huurder maar doen ook een kredietcheck op de potentiële huurder en een check op diens financiële betrouwbaarheid.

Administratie; zelf doen of uitbesteden?

Factureren, vragen van huurders beantwoorden, jaarlijkse indexaties voor de huur en servicekosten in de gaten houden en doorvoeren. Het zijn enkele voorbeelden van administratieve werkzaamheden die bij het verhuren van een garagebox komen kijken. Zelf doen is een optie.Maar je kunt er ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een kantoor dat hierin is gespecialiseerd.
Het opzetten van de exploitatie van garageboxen als belegging vergt dus enige voorbereiding en aandacht. Gelukkig zijn er partijen die je hierbij kunnen helpen en waar je werkzaamheden aan kunt uitbesteden.

Wilt u een garagebox kopen? 

GaragePark is u graag als makelaar van dienst. Ga naar GaragePark.nl/wederverkoop voor het actuele aanbod van boxen die momenteel te koop worden aangeboden.