Nieuws  /  3 november 2019

Een garagebox van GaragePark als bedrijfsruimte, waarom niet

Een garagebox kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Veel mensen weten niet dat je de box ook als bedrijfsruimte kunt inrichten. Steeds vaker gebruiken ondernemers een garagebox bij GaragePark als bedrijfspand. Lees meer over de voordelen hiervan in dit blog!

Het is niet het eerste wat in je opkomt…

Logisch dat je bij garageboxen misschien eerder aan een opslagruimte denkt. Deze ruimtes worden inderdaad vaak voor opslag gebruikt, maar wist je dat een aantal van de bekendste bedrijven op de markt hun bedrijf ooit zijn begonnen vanuit een garage? Zelfs ondernemingen zoals Google en Apple zijn begonnen vanuit een garage! Het is dan ook een slimme en kostenefficiënte oplossing. Kantoorpanden zijn vaak pas te huur vanaf enorme afmetingen, waar ook een bijpassend prijskaartje bij hoort. Maar heb je al die ruimte wel nodig als startup? Bij een garagebox van GaragePark kies je zelf een passende oppervlakte, zo zijn onze boxen al vanaf 13,8 m2 beschikbaar.

Voor elke ondernemer een passende box

Er zijn veel ondernemers met goede, vooruitstrevende ideeën. Het is dan ook fantastisch dat steeds meer van hen hun droom najagen. Startende ondernemers kunnen voordelig hun bedrijf beginnen in een garagebox en vanuit daar doorgroeien. Wanneer je bedrijf nog in de kinderschoenen staat wil je liever geen torenhoge rekeningen betalen aan huur of elektriciteitskosten. Je investeert liever in je product of dienst. We zien daarom dat steeds meer startups zich in een garagebox van GaragePark vestigen en van hieruit groot worden!

Ook zijn er veel ZZP’ers die creatief met de ruimte van een box omgaan. Je kunt je garagebox gebruiken als atelier, fotostudio of klusruimte. In principe zijn de mogelijkheden eindeloos, daarom zien we een verscheidenheid aan eenmansbedrijven gevestigd in onze garageboxen.

Ondernemers die producten verkopen zien we ook veel op onze parken. De boxen zijn ideaal om te gebruiken als opslagruimte. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt is het opslaan van je producten in je huis vaak niet handig. Een webshop kun je heel goed vanuit huis beheren, het is ideaal om dan een garagebox te gebruiken als opslag- en verwerkingsruimte. Je komt dan gewoon af en toe langs bij je box om spullen te ontvangen of klaar te maken voor verzending.

Op de parken ontstaan ook allerlei nieuwe contacten. Omdat veel mensen hier met hun bedrijf bezig zijn kom je gemakkelijk met elkaar in contact. Op deze manier breidt je elkaars netwerken uit en worden veel leuke, nieuwe samenwerkingen gestart. Een timmerman werkt bijvoorbeeld samen met een schilder of stoffeerder die ook een box huurt of bezit bij GaragePark.

koffiebar garagebox

Waarom GaragePark? Van alle gemakken voorzien

Goed, we kunnen voorstellen dat je in eerste instantie vraagtekens zet bij het gebruiken van een garagebox als bedrijfspand. Het verschil tussen GaragePark en reguliere self-storage aanbieders, is dat de boxen van GaragePark alle voorzieningen bieden die je nodig hebt als je een garagebox als bedrijfsruimte gaat gebruiken. Je garagebox heeft een eigen postadres wat je als vestigingsadres kunt gebruiken. Je kunt er gebruikmaken van het sanitair en je kunt je auto direct voor je garagebox parkeren.

Doorwerken in de avonden of weekenden is ook geen enkel probleem. Je kunt namelijk 24/7 gebruik maken van je box. Op deze manier hoef je je niet te houden aan het normale 9-tot-5 ritme, maar je kunt flexibel werken. We zien dat veel startende ondernemers hier behoefte aan hebben. Een ander voordeel voor starters is dat het huren van een box bij GaragePark al vanaf een termijn van 1 jaar mogelijk is. Terwijl je je bij veel kantoorruimtes vast moet leggen voor vijf of soms wel tien jaar lang. Dit beperkt de starter erg in zijn vrijheid, iets wat juist niet aansluit bij een bedrijf dat in beweging is met ambitie om te groeien.

Je bedrijf is bij GaragePark in goede handen. Veiligheid staat bij ons erg hoog in het vaandel. Alle parken zijn afgesloten met hekwerk en muren, derden kunnen het park niet betreden. Wij maken bij GaragePark gebruik van een meldkamer, welke toezicht hebben op alle gebieden dankzij onze beveiligingscamera’s. Daarnaast heeft elke box een eigen alarmsysteem. Onze beveiligings- en alarminstallaties voldoen ook nog eens ruimschoots aan de hoge kwaliteitseisen van het nationale BORG 2 beveiligingscertificaat. Dankzij het volledige lichtplan zijn er geen donkere hoekjes te vinden en kunnen de camera’s alles overzien.

zonnepanelen op garagebox

GaragePark is groen

Bij GaragePark worden we steeds groener! We weten allemaal dat het goed is meer aandacht te hebben voor het milieu. Daarom hebben we bij onze nieuwste parken zonnepanelen in gebruik. Een milieu- én portemonnee vriendelijke manier van energie opwekken, daar zijn wij voorstander van. Geen hoge elektriciteitsrekeningen dus. Sterker nog, als je een box huurt of koopt in één van de parken met zonnepanelen betaal je helemaal geen energiekosten!

Ben jij ZZP’er of ondernemer met een startend bedrijf en vind je de kosten voor het huren van een bedrijfsruimte te hoog en de minimale looptijd te lang? Overweeg dan om een garagebox bij GaragePark te gebruiken als (eerste) bedrijfsruimte. Niets dan voordelen. En vergeet niet: grote namen gingen je voor!