Nieuws  /  9 oktober 2020

GaragePark Groningen is opgeleverd

Eerste park met garageboxen voor opslag- en bedrijfsruimte voor ondernemend Groningen

Groningen, 9 oktober 2020 – Vandaag levert GaragePark een nieuw park met 51 garageboxen op in Groningen. Het park aan de Verlengde Bremenweg 29 biedt plek voor opslag- en bedrijfsruimte voor zzp’ers en ondernemers. Het is het eerste park van GaragePark in de provincie Groningen.

Het nieuwe park biedt een plek voor opslag- en bedrijfsruimte voor (startende) zzp’ers en ondernemers in Groningen en omstreken. “Ik ben verheugd dat we vandaag met de oplevering van ons park intrede doen in Groningen”, aldus Rick Venema, directeur en oprichter van GaragePark. “Vanaf vandaag kunnen wij ruimte bieden aan tientallen Groningse ondernemers die behoefte hebben aan een eigen, veilige en multifunctionele opslag- en bedrijfsruimte.”

Ondernemend Groningen
Groningen kent de afgelopen jaren een sterke groei in startende bedrijven. De stad staat landelijk bekend als een zeer succesvolle ‘startup city’, met relatief veel succesvolle en schaalbare bedrijven. Bovendien leidde het programma ‘Founded in Groningen’, gestart in 2017, tot nieuwe initiatieven en verstevigde dit samenwerkingen binnen het startup ecosysteem. De komst van GaragePark in Groningen betekent dat er 51 opslag- en bedrijfsruimtes voor (startende) zzp’ers en ondernemers bijkomen. Venema: “Dat er een grote vraag is naar betaalbare opslag- en bedrijfsruimte, blijkt uit het feit dat alle garageboxen zijn verkocht. Om die reden komt er ook een tweede park in Groningen. Er zijn overigens nog wel boxen te huur. We zijn blij dat we ondernemend Groningen kunnen helpen in het voorzien van opslag- en bedrijfsruimte.”

Voorzieningen
Een garagebox wordt vaak gebruikt als opslagruimte voor gereedschap en materialen door timmermannen, klussers, hoveniers en schilders. Ook is het geschikt als werkruimte voor bijvoorbeeld meubelmakers, of als magazijn of voorraadopslag voor webshops en winkeliers. Venema: “Opslaan in een garage in de wijk of in een bestelbus is niet altijd even veilig. Bij ons staat veiligheid juist bovenaan: er is een individuele alarminstallatie per box en scherpe veiligheidsmaatregelen op het park, zoals camerabewaking en een beveiligde toegangspoort. Daarnaast heeft iedere box een eigen elektriciteitsmeter, is er een actieve Vereniging van Eigenaren (VvE) en heerst er een hoge sociale controle. Zaken waardoor garageparken soms een negatief imago hebben, zijn bij ons niet mogelijk.”

GaragePark breidt uit in Groningen
Ook in Groningen blijkt een garagebox van GaragePark een populaire aankoop voor ondernemers en beleggers. Het eerste park in Groningen is uitverkocht, maar op het tweede park zijn nog wel boxen te koop. “Binnen het vastgoed vormt het beleggen in garageboxen een segment dat in een groeiende behoefte voorziet. Deze groei is mede het gevolg van de klein-zakelijke bedrijvigheid (zzp’ers), de toenemende verstedelijking en de groei van de bevolking.”

Meer informatie over GaragePark Groningen