Nieuws  /  25 januari 2021

Groene gevel bij GaragePark in Bergen op Zoom

In september 2020 is er buiten verticaal groen gecreëerd door een groene gevel met een oppervlakte van ruim 27 m2 bij het GaragePark in Bergen op Zoom. De groene gevel is volledig bedekt met het siergras Carex Groen. Carex blijft wintergroen, vraagt weinig onderhoud en bloeit van mei tot augustus.

Levende wanden of verticaal groen
Voor de groene gevel bij GaragePark Bergen op Zoom is het LivePanel systeem van Mobilane gebruikt. Het LivePanel outdoor systeem tovert kale en grijze gevels om tot een bloeiend aanzicht. De zogeheten levende wanden of verticaal groen met echte planten nemen de laatste jaren enorm in populariteit toe en dragen op steeds meer plaatsen bij aan vergroening van stedelijke gebieden, vergroten van de biodiversiteit, warmteregulatie en klimaatbestendigheid. Een groengevel zorgt voor een unieke uitstraling en het behoort bovendien tot de meest recente trends op het gebied van gevelbekleding. Het geeft een uniek beeld wanneer je de planten op de gevel hebt staan, aangezien je iets verticaal plaatst dat normaal gesproken horizontaal geplaatst wordt.
Bron: https://architectenweb.nl/projecten/project.aspx?ID=40959 

Garagebox huren?
Op GaragePark Bergen op Zoom zijn er nog garageboxen te huur. Tijdelijk profiteer je zelfs van de eerste drie maanden gratis huren.