Nieuws  /  3 november 2019

10 jaar GaragePark – Interview oprichter Rick Venema

GaragePark viert dit jaar haar 10-jarig jubileum! In 10 jaar tijd is er veel gebeurd, GaragePark is uitgegroeid naar 16 toplocaties met ruim 1.700 garageboxen. Hoe zijn deze 10 jaar verlopen? We vragen dit aan Rick Venema, oprichter van GaragePark Nederland.

Hoe is GaragePark 10 jaar geleden begonnen?

“We zijn GaragePark in 2007 gestart met GaragePark Zeewolde. Na het kopen van een mooi stuk grond zijn er 100 garageboxen geplaatst. Het bleek een succes, de vraag naar extra ruimte bleek enorm! Binnen 3 maanden tijd was alles verkocht en dit gaf ons de energie om door te ontwikkelen.

De behoefte naar extra ruimte werd in 2003 aangewakkerd doordat het bouwbesluit aangepast werd. Nieuwbouw was niet meer verplicht tot het bouwen van een berging of garages. Daar heeft GaragePark goed op in kunnen spelen waardoor we een nieuwe vastgoedtak hebben kunnen creëren.

Samen met specialisten bouw ik met veel plezier verder aan het optimaliseren van de parken. Eigenlijk ben ik op ieder vlak wel aanwezig; Ik houd me bezig met het begeleiden van de bouw en de ontwikkeling, marketing, verkoop en administratie. Daarnaast ben ik uiteraard altijd op zoek naar nieuwe locaties.”

Waarmee verschilt GaragePark van self-storage aanbieders?

“Als we iets doen, doen we het natuurlijk wel op de best mogelijke manier. Tijdens de doorontwikkeling naar nieuwe parken hebben we met specialisten gewerkt aan de meest veilige garageparken.

Waar je bij sommige self storage aanbieders een aluminium constructie krijgt (die dus gevoelig is voor inbraak), koop of huur je bij GaragePark een bijna onverwoestbare box. De constructie van onze boxen bestaat volledig uit beton en is daardoor enorm duurzaam en veilig. Iets wat voor veel mensen een absolute must is, aangezien ze vaak waardevolle spullen stallen.

Het park is altijd toegankelijk, mensen willen namelijk bij hun spullen kunnen. Zo zien we rond de Kerst ‘s avonds geregeld wat kerstbomen het park verlaten. Ook ‘s avonds kun je met een gerust hart het park betreden aangezien het park 24 uur verlicht is. Er is geen donker stukje te vinden op ons park. Eigenlijk is het zo goed als onmogelijk om ongezien het park te betreden. De camera’s zijn aangesloten op de meldkamer waar 24/7 scherp toezicht gehouden wordt door onze partner en specialist Detec.”

Voor wie zijn de garageboxen geschikt?

“GaragePark is er voor iedereen die extra ruimte nodig heeft. Men kan heel eenvoudig en laagdrempelig instappen door een garagebox te huren en de boxen zijn ook te koop. Iedereen is ermee bekend dat de rente op een spaarrekening steeds lager wordt en daarmee dus minder interessant. Daar springt GaragePark op in, de garageboxen worden namelijk vaak als beleggingspand gebruikt.

In de afgelopen 10 jaar hebben we erg bijzondere invullingen van de boxen gezien. Zo is er een man die pianoles geeft in zijn box en op hetzelfde park is een DJ nieuwe mixen aan het produceren. Veel start-ups die vandaag de dag tonnen omzetten, zijn hun onderneming begonnen vanuit een garagebox. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een webshop gaat starten in auto onderdelen, dan is een garagebox natuurlijk uitstekend geschikt als opslag. Verder gaat alles toch online, vanaf je mobieltje of laptop.

We zijn ook enorm blij om te zien dat bij GaragePark mooie netwerken ontstaan. Zo zien we regelmatig dat een schilder op een park samenwerkt met een timmerman die op datzelfde park een garagebox heeft.”

Er is een trots gevoel merkbaar, klopt dat?

“Als ik terugblik op 10 jaar GaragePark ben ik er inderdaad trots op dat we een stuk vastgoed gecreëerd hebben wat niet meer weg te denken is. GaragePark is groot en succesvol geworden door een team van hardwerkende specialisten. We werken samen met vaste bedrijven en dan de beste die je maar kunt vinden. Eigenlijk zou GaragePark zonder mij gewoon door kunnen gaan, behalve dan dat ik daar zelf nog veel te veel ideeën en energie voor heb.”

Waar zie je GaragePark over vijf jaar?

“In 10 jaar zijn we geïnspireerd geraakt door de tevredenheid van mensen en door te zien waar zij hun garagebox voor gebruiken. Ik ben er van overtuigd dat de behoefte van opslag blijft bestaan zolang er mensen zijn en dus blijven wij door ontwikkelen zodat onze klant tevreden blijft.

We praten met en luisteren naar onze klanten en horen graag van o.a. verhuur-specialisten waar we GaragePark nog kunnen verbeteren.

Zo willen we over 5 jaar gegroeid zijn naar 40 tot 50 vestigingen door heel Nederland. De ambitie is groot en we moeten blijven inspelen op klanten en op de verandering in de markt.

GaragePark gaat met veel energie de toekomst tegemoet en wij willen alle ambassadeurs erg bedanken! Zonder jullie geen GaragePark!”

GaragePark heeft om het jubileum te vieren een aantrekkelijke aanbieding: zowel bestaande als nieuwe klanten kunnen een handige garagedeuraandrijving van Hörmann Promatic (premium categorie) aanschaffen met flinke korting! Lees meer over onze 10 jaar actie.