Nieuws  /  4 november 2019

Op zoek naar volwassen bedrijfshuisvesting voor je eenmanszaak of start up?

‘In een garagebox hoort een auto en wat oude rommel te staan, meer niet.’ Dat is het beeld dat veel mensen hebben bij de ouderwetse garagebox. Een garage aan huis of in een woonwijk wordt dan ook vaak op deze manier gebruikt. Toch blijkt de nieuwste generatie garageboxen vooral gebruikt te worden als ideale werkruimte door ZZP’ers en startende ondernemers. Achter de garagedeuren blijkt een wereld te zitten waar stukadoors, klussers, schilders, meubelmakers, houtbewerkers, webshops, cateraars en zelfs beeldhouwers alles vinden wat ze nodig hebben om hun dromen en ambities waar te maken.

Huisvesting voor startende ondernemers

Een startende ondernemer begint zijn business vaak vanuit huis. Zo zal een beginnende stukadoor zijn gereedschappen thuis of in zijn bestelbus opslaan. Een webshop eigenaar zal de zolderkamer of schuur vol zetten met voorraad, om vanuit huis orders in te pakken en te versturen. De stap vanuit huis naar een volwaardige bedrijfsunit is vaak een grote stap en een flinke investering. Of je nu koopt of huurt. Veel startende ondernemers blijven daarom noodgedwongen vanuit huis werken of gaan op zoek naar een creatieve oplossing voor bedrijfshuisvesting. Ze kiezen bijvoorbeeld voor een goedkopere hal, loods of inderdaad; een garagebox in een woonwijk. Helaas lopen ze hier vaak tegen een aantal onpraktische zaken aan. Zoals het ontbreken van een toilet of een wasbak om je handen te wassen, stroom en verlichting en de mogelijkheid om wat meer herrie te maken als het werk hierom vraagt. En last but not least blijven ze zitten met de vraag: ‘Staan mijn spullen eigenlijk wel veilig op deze plek?

Garagebox als ideale opslag- en werkruimte

Voor alle bovengenoemde nadelen bestaat een prima oplossing; een garagebox in een veilig garagepark. Een garagepark is een volledig omheind en beveiligd park, vaak op een industrieterrein dichtbij woonkernen, waar meer garageboxen gevestigd zijn. Deze lenen zich uitstekend als opslag- en werkruimte. Ze zijn goed beveiligd, het park heeft sanitaire voorzieningen en er is stroom en verlichting. En omdat er meerdere ondernemers op het park gevestigd zijn is er mogelijkheid tot netwerken. De meeste parken zijn toegankelijk op elk moment van de dag. Ook hebben enkele parken een eigen postbus per garagebox, zodat je je zakelijke post niet meer thuis hoeft te ontvangen. Deze garageboxen zijn voor een aantrekkelijke prijs te huur en soms ook te koop, waardoor een garagebox ook nog eens een interessante investering kan zijn. Met dit totaalconcept maken garageparken het enorm aantrekkelijk voor ZZP’ers en startende ondernemers zoals stukadoors, schilders, meubelmakers, webshops en cateraars om hun bedrijfshuisvesting te verplaatsen van huis naar een garagebox.

Op zoek naar een garagepark?

Zoek je een extreem veilige en 24/7 toegankelijke ruimte in een prettige omgeving waar je kunt werken of je spullen kunt opslaan? Dan loont het zeker om GaragePark eens te bezoeken. GaragePark is sinds 2008 actief in het realiseren van garageparken. Inmiddels zijn er meer dan 23 locaties in Nederland. Dus waarschijnlijk zit er ook een bij jou in de buurt!