Nieuws  /  26 oktober 2021

Dit maakt onze garageboxen interessant voor allerlei soorten ondernemers

In de boxen van GaragePark vind je ondernemers uit allerlei branches, die de boxen op uiteenlopende manieren inzetten voor hun bedrijf. Voor de een is zijn garagebox vooral een veilige opslagplaats, de ander gebruikt de box (ook) als werkplek. Waarom zijn garageboxen populair bij starters?

Terwijl Youness motorrijlessen geeft vanuit zijn garagebox op GaragePark Haarlem, gebruikt zijn buurman Ivo de box als opslagplek voor zijn webshop in houtolie en beits. En terwijl Ivo vooral goederen veilig opslaat, runt mede-webshophouder Elric uit Breda zijn hele bedrijf vanuit zijn garagebox. Hij slaat er gadgets op, maakt bestellingen verzendklaar en heeft er zelfs een klein kantoor voor de administratie.

Bedrijf runnen vanuit een garagebox
Waarom zijn garageboxen populair bij zoveel verschillende startende ondernemers? Allereerst zijn boxen van GaragePark meer dan alleen opslagruimtes: ondernemers kunnen hun hele bedrijf runnen vanuit de box. Ze maken gebruik van gedeelde faciliteiten en ontmoeten op het garagepark ook andere ondernemers.

Dit aanbod past bij de behoeften van startende ondernemers. Uit onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e, 2017) blijkt dat zakelijke huurders vaker op zoek zijn naar netwerkmogelijkheden, toegang tot gedeelde diensten en een betere werk-privébalans. Daardoor zijn gedeelde kantoorruimtes populair, maar die zijn niet voor alle ondernemers geschikt. Je kunt er bijvoorbeeld geen grote spullen opslaan of een werkbank plaatsen. Heb je meer ruimte nodig om te klussen of wil je 24/7 bij je spullen kunnen? Dan is een box bij GaragePark een geschikte oplossing.

Netwerken en kennis delen
Bij GaragePark heb je volop netwerkmogelijkheden, want er zijn nog meer ondernemers op de parken aan het werk. “Zo zitten er twee jonge ondernemers schuin tegenover mij op het garagepark waarvan er eentje skateboards repareert”, vertelt webshophouder Elric Wanner. Hij huurt een etagebox in Breda. “Als startende ondernemer bevind ik mij hier onder gelijkgestemden, dat werkt inspirerend.”

Meubelmaker Anika Bakker omschrijft GaragePark Amersfoort De Hoef als ‘een ambachtelijk dorp’ met een gezellige, ontspannen sfeer. Geluidsboxen-ontwikkelaar Boris Polsek vertelt dat hij regelmatig bij andere ondernemers binnenloopt. “We lenen soms ook wat gereedschap uit aan elkaar. Een fijne omgeving voor mij als starter.”

Die kruisbestuiving tussen de ondernemers ervaart ook webshophouder Ivo Hulsbosch op GaragePark Haarlem. “Iedereen zegt elkaar gedag”, vertelt hij. “Het zijn allemaal ondernemers dus je kunt van elkaar leren. Zo had een van de meubelmakers op het park wel interesse in mijn buitenolie. Dat vind ik een leuke bijkomstigheid.”

Faciliteiten en diensten
Behalve kruisbestuiving zijn ook voornamelijk de gedeelde faciliteiten een voordeel voor geluidsboxen-ontwikkelaar Boris. Hij zocht een veilige, zelfstandige werkplek om zijn speakers te kunnen bouwen. GaragePark was een goede match, vertelt hij. “Ik zag de toegangspoort, de camera’s en de garageboxen en dan weet je meteen dat je materialen hier veilig staan.”

Omdat Boris soms lange dagen werkt in zijn garagebox, is hij ook heel blij met de sanitaire voorzieningen op het park. Dat geldt ook voor Youness Chatriaoui, die samen met zes collega’s een rijschool heeft in Haarlem. Youness: “De toiletten worden altijd super schoon gehouden.”

Meubelstoffeerder Lieke Mesman kan heerlijk werken op GaragePark Soest, zegt ze. Niet alleen omdat de box heel geschikt is voor haar werkzaamheden, ook vanwege de voorzieningen zoals het sanitair, de koffie en thee en een eigen postbus.

Betere werk-privébalans
Een garagebox helpt ondernemers ook om werk en privé beter te scheiden. Ten eerste omdat je jouw garagebox als bedrijfsadres kunt gebruiken. Ten tweede helpt het je mentaal.

Veel ondernemers die vanuit huis werken, hebben namelijk moeite met hun werk-privébalans. Als je continu geconfronteerd wordt met klussen die nog niet af zijn, is de verleiding groot om nog even door te werken in de avonduren. Met een aparte werkplaats zorg je dat thuis een plek blijft om tot rust te komen. Zo slaat hovenier Ronald van Slooten zijn gereedschap aan het eind van zijn werkdag op in zijn garagebox. Op die manier houdt hij werk en privé gescheiden: zodra hij het park verlaat, is zijn werkdag voorbij.

Wat GaragePark voor jou kan betekenen?
Wil jij ook je schuur of zolderkamer inruilen voor een van onze garageboxen? Maak dan snel en eenvoudig een afspraak met ons, door een mail te sturen naar [email protected] of door ons te bellen op 085-2083162. Heb je een andere vraag? Laat dan je e-mailadres en telefoonnummer achter via ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!