Hoe kan je jouw motor het beste opbergen?

De beste manier om je motor op te bergen verschilt. De motor binnen stallen heeft altijd de voorkeur, zo bescherm je tegen weer, wind en criminelen. Een motorhoes helpt hier verder bij. Voor lange termijn stallen raden we eerst een onderhoudsbeurt aan. Zie hiervoor de tips aan het einde van het artikel.

motor stallingBepaal de opslagbehoefte voor jouw motor

De eerste stap bij het kiezen van de juiste opbergmogelijkheid is voor jezelf te bepalen hoe jij je motor gebruikt. Als je jouw motor alleen in de zomer of sporadisch gebruikt, heb je misschien geen permanente garage nodig om hem in op te slaan. Zoek je een vaste stalling voor een motor die je regelmatig gebruikt? Dan zijn juist de locatie en toegankelijkheid belangrijk.

Welke soort stalling je ook kiest, het is belangrijk ervoor te zorgen dat de motor overdekt staat en beschermd wordt tegen weer, wind en onhandige of kwaadwillende mensen.

Wat zijn de opties voor het opbergen van je motor?

Er zijn een paar mogelijkheden voor het stallen van jouw motor. De beste keuze hangt af van je behoeftes en mogelijkheden. Heb je zelf ruimte of moet je een plek vinden? Wat is je budget? En hoe vaak moet je bij je motor kunnen?

Buiten

Eén optie is om hem buiten te stallen. Dit kan een acceptabele optie zijn als je hier ruimte voor hebt. Het is echter wel aan te raden om een goede  motorhoes te gebruiken, anders gaat je motor er gegarandeerd op achteruit.

Staat de motor niet op eigen terrein? Check dan wat er wel of niet mag in jouw gemeente, het is namelijk niet de bedoeling dat iedereen de stoep vol parkeert.

Wij raden af om je motor buiten te laten staan. Zelfs met een motorhoes is de motor minder beschermt tegen vorst en wind. Nog vervelender zijn dieven en vandalen. Een dure motorhoes trekt bijna zo veel aandacht als een mooie motorfiets en zelfs wanneer de motor op eigen terrein staat is hij vaak vanaf de straat te zien.

Eigen garage of motoropslag

Een andere mogelijkheid is om de motor in jouw garage of schuur te zetten. Dit is ideaal als je hierover beschikt. Het is belangrijk dat zowel je garage als je motor schoon en droog zijn, zodat de motor niet beschadigd raakt.

Parkeergarage

Een andere mogelijkheid om de motor te stallen in een parkeergarage. Dit kan een goede optie zijn als je in een stedelijk gebied woont en de motor regelmatig gebruikt. Voor langdurige stalling is het niet aan te raden om je motor in een openbare parkeergarage te zetten, omdat criminelen eenvoudig bij je motor kunnen komen en de kosten vaak enorm hoog zijn.

Garagebox

Het huren of kopen van een garagebox is voor veel mensen een solide optie. Een overdekte garagebox biedt vaak de beste bescherming voor jouw motorfiets. De boxen staan meestal in de buurt van snelwegen, waardoor ze gemakkelijk bereikbaar zijn.

Het is mogelijk om te een unit te delen met een vriend of kennis die je hobby deelt. Lees over de ervaring van Niek die samen met zijn broer en vader een garagebox deelt om de kosten te verdelen.

Waarom GaragePark voor jouw motorstalling?

Is het kopen of huren van een garagebox de ideale oplossing voor jou? Dan ben je bij GaragePark aan het juiste adres! Onze units zijn ideaal voor motorrijders. Bekijk de gebruiksmogelijkheid motorstalling op onze website voor meer info of lees verder over de belangrijkste voordelen.

24/7 toegang

Een van de voordelen van GaragePark als motorstalling is dat je 24/7 toegang hebt tot jouw garagebox. Dat betekent dat je bij jouw motor kunt wanneer jij /hem nodig hebt, of dat nu overdag is of ‘s nachts.

GaragePark hekwerk met stroomschokbeveiliging - GarageboxenTop beveiliging
Je motor is bij ons in goede handen, GaragePark biedt de meest veilige garageboxen van Nederland. Veiligheid is onze topprioriteit. Iedere individuele garagebox op onze parken beschikt dan ook over een BORG-2 certificaat.

Onze parken zijn omheind door hekken met stroomschrokbeveiliging. Toegang is alleen mogelijk voor bevoegde personen en er is altijd personeel aanwezig. Bovendien hebben onze parken een professioneel uitgekiend verlichtingsplan en live camerabewaking. De units zijn voorzien van inbraak- en brandalarm.

Elektriciteit en sanitair

Al onze parken zijn voorzien van elektriciteit en sanitair. Dat betekent dat je de accu van je motor opgeladen kunt houden en dat je ook gebruik kunt maken van onze sanitaire ruimte om jezelf op te frissen na een lange rit. Met deze voorzieningen kun je jouw motor gemakkelijk en handig onderhouden.

Met de auto bereikbaar

GaragePark heeft meer dan 40 parken op strategisch gelegen locaties in Nederland, dus je vindt er zeker een in de buurt. Daardoor hoef je nooit ver te reizen om bij jouw motorstalling te komen.

Naast de standaard boxen zijn er nu ook etageboxen beschikbaar. Dit zijn dezelfde boxen, maar op de eerste verdieping. Je kan dus niet met je auto voor de garagebox staan, maar je motor kan wel omhoog met de ruime goederen lift. Op deze manier kan je wel €50 tot €100 per maand besparen.

Motor werkruimte garageboxStalling en sleutelruimte in één

GaragePark units zijn multifunctioneel en bieden veel verschillende mogelijkheden. Anders dan vele alternatieven mogen onze units ook gebruikt worden als werk- of sleutelruimte. Dit is ideaal als je aan de motor wilt werken of als je een plaats nodig hebt om gereedschap en andere materialen op te bergen.

Tips voor het langdurig stallen van je motor

Ga je een lange reis maken of gebruik je je motor het komende seizoen niet? Dan is het belangrijk dat je de motor goed voorbereidt, zodat hij straks nog net zo lekker rijdt als voor de opslag. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

1. Koppel de accu los

Als je van plan bent je motor voor langere tijd in een garagebox te stallen, is het belangrijk de accu goed te verzorgen. Een manier om dat te doen is de accu op te laden en hem dan los te koppelen. Bewaar de accu op een koele, droge plaats.

Nog beter is het om de accu aan een druppel lader te hangen. Dit kan prima bij GaragePark: onder normale omstandigheden zelfs kosteloos, dankzij de stroom uit onze zonnepanelen.

2. Pomp de banden op

Het is ook belangrijk om de banden te verzorgen wanneer je jouw motorfiets opbergt. Bij langdurige stalling is er een risico op vervorming en uitdroging. Je kan dit voorkomen door regelmatig de spanning van de banden te controleren. Wij raden aan de banden goed op te pompen, zodat ze niet vervormen.

Een andere methode is om de motorfiets op een paddockstand te zetten, die het gewicht van de banden neemt.

3. Check de vloeistoffen

Zorg dat alle vloeistoffen op hun optimale peil zijn. Daartoe behoren de motorolie, de koelvloeistof en de remvloeistof. Deze kunnen na verloop van tijd slechter worden en soms zelfs roest of corrosie veroorzaken.

4. Vul de tank

Een volle benzinetank is ook belangrijk. Door de tank vol te houden, voorkom je dat er condensatie ontstaat in de lege ruimte. Dat kan op lange termijn corrosie veroorzaken.

5. Maak hem schoon

Het is belangrijk om de motorfiets schoon te maken voordat je hem opbergt. Zo voorkomt je dat vuil, chemicaliën en vocht de motor beschadigen.

6. Voorkom roest

Motoren zijn ontvankelijker voor roest dan auto’s. Voorkom dit door de metalen delen goed in te vetten.

7. Gebruik een motorhoes

Voor extra bescherming raden we aan om een motorhoes te gebruiken, ook als je deze in een van onze garageboxen opbergt. Zo blijft je motor schoon en beschermd.

Klaar om jouw motor op te bergen in een garagebox? Neem contact op!

Meer weten over je mogelijkheden bij GaragePark? Neem dan contact op: je kan ons bellen, emaillen of het contact formulier invullen. We helpen je graag verder met je vragen of laten je op afspraak een park in jouw buurt zien.