Wat is box opslag?

Box opslag is een brede term voor verschillende opslagruimtes die je kan huren of kopen. De gebruiksmogelijkheden hangen af van de ruimtelijke bestemming en de regels en afspraken op locatie. Opslag spreekt voor zich, maar voertuig stalling of gebruik als werkruimte mag niet bij elke aanbieder.

Onze boxen kunnen gebruikt worden voor opslag, stalling of zelfs als werkruimte. Boxen zijn beschikbaar in verschillende maten van 12 tot wel 80 vierkante meter bij een van meer dan veertig locaties verdeeld over het land.

 

Wat kun je allemaal met box opslag van GaragePark?

Onze boxen gelden als multifunctionele bedrijfsruimtes. Dit betekent dat ze gebruikt mogen worden als opslag, stalling of zelfs als werkruimte. Veel van onze klanten zijn ondernemers en hobbyisten.

Ondernemers gebruiken de boxen bijvoorbeeld als magazijn, als opslag voor hun apparatuur, voorraad en materialen of als werkruimte of kantoor. Dagelijks verwelkomen we klussers, verzamelaars, oldtimer enthousiastelingen, motorfiets sleutelaars en veel meer.

Kijk voor meer informatie over wat er allemaal mogelijk is naar de gebruiksmogelijkheden van onze box opslag.

Voordelen van box opslag bij GaragePark

Meer opslag ruimte is wat je krijgt als je box aanschaft, maar waarom is GaragePark de beste keuze voor jou? We hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

GaragePark - camerabewakingVeiligheid en beveiliging

Bij GaragePark vind je de meest veilige box opslag van Nederland. Ieder terrein is omheind door een hoog hek met stroomschokbeveiliging. Er is live camerabewaking, een professioneel lichtplan en brand- en inbraakalarmen op elke box, aangesloten op een meldkamer die 24 uur per dag bezet is. Bovendien heeft elk park een beheerder die een oogje in het zeil houdt.

Toegang en bereikbaarheid

Ook toegankelijkheid en bereikbaarheid  staan bij GaragePark hoog in het vaandel. Daarom heb je met je persoonlijke elektrische keytag 24/7 toegang tot het park en jouw persoonlijke box opslag.

Alle locaties van onze parken zijn gekozen om hun gunstige ligging, zodat je nooit ver hoeft te reizen om bij jouw box opslag te komen. Onze boxen zijn bereikbaar met de auto. Kies je voor een etagebox? Dan kun je gebruik maken van de goederenlift.

Sanitaire voorziening - GarageParkFaciliteiten

Elke box bij GaragePark beschikt over verlichting en elektra. Dankzij onze zonnepanelen is de stroom zelfs gratis bij normaal gebruik. Verder zijn er op elk park sanitaire voorzieningen: stromend water, WC’s, en een uitstort-gootsteen.

Dit maakt onze parken een veilige plaats voor jouw spullen en zelfs een fijne plaats om vanuit te werken of je hobby te beoefenen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een box opslag?

Als je een box opslag gaat kiezen, dan moet je helder in kaart brengen waar je hem voor gaat gebruiken. Maak voor jezelf een afweging, hoe belangrijk zijn de onderstaande voorwaarden voor jou?

  • Veiligheid & beveiliging
  • Functie (enkel opslag of multifunctioneel inzetbaar)
  • (onbeperkte) toegang
  • Klimaatregulatie (verwarming of verkoeling)
  • Locatie
  • Minimale duur van huurovereenkomst
  • Faciliteiten
  • Kosten

GaragePark - Opslag en werkruimteBox opslag huren of kopen

Bij GaragePark kan je zowel als huurder of als koper terecht.

Huren is de laagdrempelige optie en brengt minder initiële kosten met zich mee: je tekent een contract, betaalt een borgsom en de eenmalige administratiekosten (€60) en het is zover: de eigenaar en de VvE regelen verder alles en jij kan zonder zorgen gebruikmaken van de box.

Kopen is ook een hele aantrekkelijke optie: je hebt meer zeggenschap, je bent op de langere termijn goedkoper uit én je box kan een interessante investering zijn.

Ten eerste is het gewoon een fijn gevoel om je eigen box te hebben. Jij betaald, dus jij bepaald. De grond en de box zijn van jouw. Je kan er zelf voor kiezen om de box te gebruiken, te verhuren of weer door te verkopen.

Ook kan je bij een langdurige ingebruikneming van de box goedkoper uit zijn wanneer je deze koopt. Na de hogere initiële kosten (de aankoopsom) zijn er normaalgesproken slechts enkele kleinere kostenposten zoals belasting, faciliteiten, VvE lidmaatschap en verzekeringen. Ook ben je veilig voor jaarlijkse huurverhogingen. Bovendien kan je de box altijd weer verkopen en is het onwaarschijnlijk dat deze zijn waarde verliest (over het algemeen stijgt deze alleen).

Hierdoor zijn onze boxen ook aantrekkelijke beleggingen: het rendement is goed, de vraag (en dus de waarde) zit in de lift en dankzij de steun van GaragePark is de exploitatie eenvoudig.

In de huidige economische situatie is dit extra voordelig. Door de historisch lage rentestand en stijgende inflatie word je beboet als je geld bij de bank spaart en verliezen investeringen met een laag rendement meer waarde dan ze opbrengen. Het rendement van een box is een respectabele acht of negen procent, historisch gezien is dat ruim genoeg om inflatie te overkomen én je vermogen te laten groeien.

Bovendien valt deze belegging in box 3, sparen en beleggen. Over dit vermogen betaal je een vaste heffing, onafhankelijk van het rendement.

Ervaringen

Vele gingen je voor en kozen GaragePark voor hun opslag, stalling of werkruimte. Hier een greepje uit de ervaringen van andere gebruikers.

“We zijn eerst eens op internet gaan rondkijken wat het aanbod was voor het stallen van motoren bij ons in de omgeving. GaragePark Amersfoort De Hoef leek ons de beste optie. Het GaragePark ligt op slechts vijf minuten rijden van ons huis in Leusden, dat is goed te doen. Het park zelf is mooi aangelegd en als huurder kun je er 24 uur per dag naar binnen. Alle voorzieningen die handig zijn als je aan het sleutelen bent zoals water, elektriciteit en sanitair, zijn aanwezig. Een ander voordeel is dat je hier heerlijk rustig kunt sleutelen. Zelfs als we ‘s avonds na tienen de motoren een keertje starten, heeft niemand daar last van.

Wat ons aangenaam verraste, is dat het op een zonnige dag zomaar heel gezellig kan zijn op het park. Want er blijken nog meer enthousiastelingen zoals wij, met soortgelijke interesses. We komen regelmatig bij elkaar om een praatje te maken. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid, wat juist in deze tijd goed voelt.” – Niek, student.

“Het is een prima plek om mijn spullen veilig op te slaan. Ik kom hier niet elke dag. Daarom vind ik het een fijn idee dat het park goed beveiligd is. Het grote voordeel van GaragePark vind ik de ruimte. Zowel in de boxen als op het park zelf. En dat het park zo netjes en overzichtelijk is. Dat heb ik bij andere parken wel eens anders meegemaakt. Hier heb ik altijd voldoende ruimte om mijn auto neer te zetten. Ik vervoer mijn spullen in een rolcontainer en dan met de lift naar de auto. Daarom vind ik het prettig dat het hier meestal niet druk is, zodat je niet om elkaar heen hoeft te laveren.” – René, ondernemer.

“Ik zit hier helemaal prima. De garagebox ligt op de zonnekant waardoor ik vaak met de deur open kan werken. Ik heb de garagebox gekocht en er direct voor gekozen om airco aan te laten leggen. Daar was ik heel blij mee afgelopen zomer. En de vloer is met een coating behandeld. Verder staat er een koelkastje en een koffiezetapparaat zodat ik mijn buren hier op het park een kopje koffie kan aanbieden. Als ik de garagebox ooit niet meer nodig heb, dan kan ik hem makkelijk verhuren of verkopen. Want in deze regio zijn genoeg mensen op zoek naar een werk- of hobbyruimte die schoon, verlicht en beveiligd is.’ – Gerard, klusser.

Lees verder over de ervaringen van onze kopers en huurders of klik op deze link om te zien wat beleggers te vertellen hebben.

Anouk Pons - GarageParkKlaar voor je eigen box opslag?

Een eigen box opslag, klinkt dat goed? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden! Bel 0852083162 of vul het formulier in op onze contactpagina. We horen graag van je en onze vertegenwoordigers staan klaar om je verder te helpen.