Wat kost het huren van een Garage?

De kosten van het huren van een garage bij Garagepark zijn afhankelijk van meerdere factoren.

Gemiddeld is de huur van de beschikbare garage € 270 per maand, met garages tussen de € 150 en de € 560. De huurprijs is afhankelijk van het formaat van de garagebox en de locatie. Zo kan de huur per maand per m2 in Bergen op Zoom rond de € 10 zijn terwijl die in Den Haag wel € 15 bedraagt.

Voor een exacte prijs voor het huren van een garagebox bij jou in de buurt kan je terecht op onze locatie pagina.

Naast de huur zijn er nog enkele eenmalige en maandelijkse kosten.

Eenmalige kosten:

 • Standaard borgsom: 2x de huurprijs (met een minimum van €500)
 • Administratiekosten: € 60

Maandelijkse kosten:

 • Servicekosten: gemiddeld € 20 (verschilt per locatie)
 • Energiekosten: € 0 bij gemiddeld gebruik (dankzij onze zonnepanelen)

De 5 factoren die de huurkosten van een garagebox bepalen

Ben je op zoek naar een stalling voor je voertuig, extra opslagruimte, of een plek om jouw hobby of onderneming uit te oefenen? Dan is een garage huren mogelijk dé oplossing voor jou. In dit artikel lees je wat je kan verwachten van de kosten van het huren van een garage.

De kosten van het huren van een garage hangen af van verschillende factoren:

 • De regio (vanaf € 60 op het platteland en vanaf € 145 in de Randstad.)
 • Het formaat
 • De faciliteiten (toegang, beveiliging etc.)
 • Het toegestane gebruik
 • De huurtermijn en huurbescherming

De gemiddelde huurprijs van een garagebox ligt tussen de € 150 en de € 560.

Lees verder over hoe elke van deze factoren de huurprijs beïnvloed en wat je bij GaragePark kan verwachten.

GaragePark Den Haag - Garageboxen te koop te huurDe regio

De locatie van de garage heeft logischerwijs een grote invloed op de huurprijs. Zowel de vraag als de grondprijs zijn veel hoger in of nabij de stad dan op het platteland, waardoor de huurprijs hier ook iets hoger is.

Bij GaragePark is dat te zien aan het verschil tussen de hoogste en laagste gemiddelde maandelijkse garage huurprijzen per vierkante meter: van ongeveer € 10 / m2 in Bergen op Zoom tot wel €15 / m2 in Den Haag.

GaragePark vestigingen bevinden zich op strategisch gelegen locaties om gemakkelijke bereikbaarheid te bieden, zodat onze huurders eenvoudig bij hun spullen kunnen wanneer ze maar wensen.

Het formaat

Hoe meer ruimte je nodig hebt, hoe hoger de huurprijs zal uitvallen. Dus vraag jezelf hoeveel ruimte je nodig hebt: wil je alleen een stalling voor je motor of wil je er ook aan kunnen sleutelen? Bij GaragePark hebben we een brede keuze uit ruimtes van 12 m2 tot wel 80 m2, bekijk hier onze locaties om te zien wat er bij jou in de buurt beschikbaar is.

De faciliteiten

Voordat je besluit om een garagebox in gebruik te nemen, moet je voor jezelf bepalen wat jouw vereisten zijn en waarvoor je jouw box gaat gebruiken, zodat je vervolgens gericht op zoek kunt naar de juiste aanbieder.

GaragePark hekwerk met stroomschokbeveiliging - GarageboxenVeiligheid

Als je waardevolle spullen opslaat, is het fijn om te weten dat deze veilig staan. Er is van alles mogelijk. Bij Garagepark staat veiligheid en beveiliging hoog in het vaandel. Zo staan er hoge hekken met stroomschokbeveiliging om al onze parken, camera’s met live bewaking op elke hoek, een professioneel uitgekiend verlichtingssysteem en inbraak- en brand alarmen, allemaal aangesloten op een constant bemande meldkamer.

Toegankelijkheid

Wil je altijd bij je garagebox kunnen of ben je bereid wat gemak of veiligheid in te ruilen voor lagere kosten? Als er goede beveiliging is, is het makkelijker om de toegang te beperken tot bijvoorbeeld kantoortijden of zelfs alleen op afspraak. Als beveiliging geen issue is, dan kan je waarschijnlijk gewoon binnenlopen.

Bij GaragePark heb je zowel 24/7 toegang als de beste beveiligde garageboxen van Nederland. Dankzij het elektronische keytag systeem gaat de poort voor jou altijd open en wordt het alarm van jouw garagebox automatisch uitgeschakeld.

Op veel van onze parken hebben we zowel boxen op de begane grond als op de eerste verdieping. Vind je het prima om een verdieping hoger te zitten? Dan zijn onze etageboxen ook nog eens een voordeligere optie.

Elektriciteit en sanitair

Wil je jouw garagebox ook als werkruimte gebruiken? Dan is het fijn als je stroom, licht, water en een toilet hebt.

De garageboxen van Garagepark zijn allemaal verlicht en hebben elektra. Dankzij onze zonnepanelen is dit bij normaal gebruik zelfs geheel kosteloos!

Het toegestane gebruik

Waar je de garage voor mag gebruiken hangt natuurlijk samen met de vorige twee punten (formaat en faciliteiten), maar er zijn ook andere overwegingen.

Bijvoorbeeld of de verhuurder verplicht is BTW af te staan over de huur. Dit is in het geval van garageboxen een beetje ingewikkeld:

 • Over een opslagruimte geen BTW te betalen.
 • Voor een parkeerplaats is dat wel verplicht.

Daarom heeft de rechtbank besloten dat het afhangt van de afspraken die gemaakt zijn in het huurcontract.

De garageboxen van GaragePark zijn bedrijfsruimtes. Dit betekent dat ze gebruikt kunnen worden als opslag, stalling of werkruimte. Er zijn dus heel veel mogelijkheden. Lees wel van tevoren ons huishoudelijk reglement. Sommige doeleinden zijn namelijk verboden vanwege veiligheid en/of overlast.

De huurtermijn en huurbescherming

Bij GaragePark hanteren we een minimale huurtermijn van een jaar. Daarna is er een opzegtermijn van drie maanden. De meeste van onze huurders kiezen er echter voor om langer dan een jaar te huren.

Meer weten?

Denk je dat een garagebox van GaragePark de juiste keuze voor jouw is? Of wil je eerst meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag en maken indien gewenst graag een afspraak om een kijkje te nemen op een van onze parken.