Wat mag je in een garagebox doen?

Onze garageboxen zijn bedrijfsruimtes. Dat betekent dat ze gebruikt kunnen worden als:

  • Werkruimte
  • Opslag
  • Stalling

Je kunt dus grotendeels zelf bepalen wat je in jouw garagebox doet. Wel zijn sommige handelingen expliciet uitgesloten vanwege veiligheid en/of overlast. Lees daarom van tevoren het huishoudelijk reglement.

Natuurlijk dien je je altijd aan de wet te houden.

Wat mag je wel of niet doen in een garagebox?

Wat er precies mag in een garage hangt af van het bestemmingsplan, wat er veilig gedaan kan worden en wat de eigenaar toestaat.  Sommige aanbieders staan alleen opslag of voertuigstalling toe. Andere laten je ook sleutelen of hobby’s beoefenen. Weer andere mag je als werkruimte of kantoor gebruiken.

oldtimer garage

Stalling

Omdat de garages van Garagepark de bestemming van werkruimte hebben, mag je in deze garages meer dan in garages die alleen bedoeld zijn voor opslag. Naast het bestemmingsplan van de aanbieder, moet je rekening houden met andere factoren, zoals ventilatie en brandveiligheid.

Neem een kijkje op onze pagina over de gebruiksmogelijkheden om te zien waar andere klanten hun garagebox voor gebruiken.

In de rest van dit artikel kijken we naar de meest voorkomende vragen die mensen stellen over wat er allemaal mag in een garage.

 

Mag je in een garagebox wonen?

Nee. Lekker kort, maar wel duidelijk. Het is niet de bedoeling om te wonen in een gebouw dat hier niet voor bestemd is. Bovendien zijn veel garages hier niet voor geschikt.

Een mogelijke uitzondering hierop zijn eigen garages bij een woonhuis, maar zelfs in dat geval is hier meestal toestemming van de gemeente voor nodig.

klussen in garagebox

Werkruimte

Mag je in een garagebox werken?

Of je in een garagebox mag werken verschilt per situatie.

Bij GaragePark mag en kan je in een garagebox werken. Er zijn goede faciliteiten, het is veilig, goed verlicht en uitstekend geventileerd. Lees hier meer over de voordelen van een box bij GaragePark als werkruimte.

Maar dit is lang niet overal mogelijk of gewenst. Vraag het daarom netjes aan de aanbieder van de garage.

GaragePark - Opslag en werkruimte

Opslagruimte

Mag je een garagebox als bedrijfsadres gebruiken?

Ja, de garageboxen van GaragePark zijn officiële werkruimtes en kunnen dus ook als bedrijfsadres gebruikt worden. Is het van de aanbieder niet toegestaan om in een garage te werken, dan kun je die locatie ook beter niet als bedrijfsadres gebruiken.

Garagebox huren of kopen?

Ga naar onze locatie pagina, vul je plaats of postcode in en check wat er bij jou in de buurt beschikbaar is.