GaragePark Breda impressie 2

Loods Huren/kopen

Een loods huren, kopen of zelf bouwen: wat is de beste optie?

Een loods huren, kopen of zelf bouwen: wat is de beste optie?

Heb je een grote opslagruimte nodig om goederen of materialen op te slaan? Bij GaragePark heb je veel mogelijkheden voor een ruime loods. Onze boxen zijn al beschikbaar vanaf 12 m², maar we hebben ook boxen van maar liefst 80 m². Daardoor is er altijd wel een box te vinden die bij jouw opslagbehoefte past.

Als je gaat kiezen tussen het huren, kopen of zelf bouwen van een loods, dan is zelf bouwen het beste als je over eigen grond beschikt. In bijna alle andere gevallen kun je beter kiezen voor het huren of kopen van een loods. Dat is veiliger, praktischer en rendabeler.

De veiligheid, de ruime voorzieningen en de betaalbaarheid van de boxen op onze parken, maken het de oplossing bij uitstek voor wie op zoek is naar een loods om te huren of kopen. Veel van onze huurders en kopers gebruiken een garagebox als loods.

Omdat we beschikken over veel parken op interessante locaties door heel Nederland, kan je altijd terecht bij een park bij jou in de buurt. Daarnaast zijn onze boxen uitstekend te bereiken met een auto of een bus, waardoor je jouw goederen zeer eenvoudig kunt vervoeren en opslaan.

In dit artikel lees je over de verschillen tussen de verschillende soorten loodsen die je zelf kunt bouwen, aanschaffen of huren. Zo maak je altijd de beste keuze voor een loods op basis van jouw wensenpakket.

Waar ga je jouw loods voor gebruiken?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen waarvoor je jouw loods precies gaat gebruiken. Zo voorkom je dat je achteraf de conclusie moet trekken dat de ruimte niet voldoet aan je eisen. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

 • Wil je enkel een externe opslagplek?
 • Moet de ruimte ook dienen als werk- en kantoorruimte?
 • Hoeveel ruimte heb je nodig om aan al jouw wensen te voldoen?
 • Verwacht je dat je in de nadere toekomst nog meer ruimte nodig zal hebben?

Door dit vooraf te bepalen kun je jouw behoefte opslagruimte accuraat inschatten, zodat je niet in een situatie terechtkomt waarin blijkt dat je te weinig ruimte hebt.

Is de locatie belangrijk?

Beschik je over een ruime hoeveelheid aan eigen grond om jouw eigen loods te bouwen of plaatsen, of wil je de loods op een plek ergens anders kopen of huren?

Kies je voor dat laatste, dan moet je kijken welke aanbieders over een locatie bij jou in de buurt beschikken. Benieuwd welke locatie van GaragePark dicht bij jou is?

Bekijk het hier

Moeten je spullen veilig staan?

Vind je het belangrijk dat jouw spullen veilig staan of heeft dat minder prioriteit? De prijsverschillen tussen de aanbieders van opslag zijn groot, maar ook de veiligheid en beveiliging van de loods en de parken verschillen enorm.

Om de prijs te drukken en de goedkoopste te zijn, kiezen aanbieders er bewust voor om hun ruimtes op een ‘efficiënte manier’ in te richten, wat ook de nodige nadelen met zich meebrengt. Denk aan een verhoogd risico op inbraken, slechte brandveiligheid en ontbreken van 24/7 live camerabewaking.

Als je kiest voor GaragePark, dan kies je voor veiligheid. Van een hoge omheining met stroomschokbeveiliging, toegangspoorten die enkel te openen zijn met een persoonlijke keytag, tot individuele brand- en inbraakbeveiliging per box, 24/7 live camerabewaking, een toezichthouder en een professioneel uitgekiend lichtplan. Wij nemen de veiligheid van jouw spullen zeer serieus en bieden daarom de veiligste garageboxen van Nederland.

Loods kopen

Een loods kopen kan in vele verschillende soorten en maten, met verschillende specificaties. Denk dus goed na over wat je nodig hebt voordat je tot aankoop overgaat.

Loods Huren

Bij een loods denkt men meestal direct aan zelf bouwen of kopen. Maar ook het huren van een loods is een zeer reële optie. Wel is het belangrijk dat je goed onderzoekt welke optie het best bij jouw wensen en mogelijkheden past.

Prefab € 8.000 - € 100.000 Bespaart kosten en tijd
Geïsoleerde loods € 12.000 - € 130.000 Veelzijdig inzetbaar
Gebruikte of tweedehands loods € 1.500 - € 60.000 Goedkoop, maar let op onderhoud
GaragePark € 18.000 - € 25.000 Zeer goede beveiliging, onderhoudsvrij, altijd dichtbij, 24/7 toegankelijk.

Een loods zelf bouwen versus een loods van GaragePark

Als je ervoor kiest om een loods te kopen, dan moet je beslissen of je een loods zelf wilt (laten) bouwen of dat je kiest voor een aanbieder zoals GaragePark, waar je loodsen op beveiligde parken kunt kopen in vele verschillende formaten.

We zetten de verschillen voor je op een rij zodat je zelf een goede keuze kunt maken.

Voordelen van een loods zelf bouwen

Natuurlijk heeft het zelf bouwen van een loods ook interessante voordelen. Voor sommige mensen is het dan ook de juiste keuze. De belangrijkste voordelen zijn dat je jouw eigen locatie kunt kiezen en dat je het exacte formaat naar jouw wens kunt bepalen.

Zelf een plek kiezen voor je loods
Als je ervoor kiest om een loods zelf te bouwen, dan kun je zelf de locatie bepalen. Veel ondernemers die voor deze keuze gaan, hebben al de beschikking over eigen grond om de loods op te plaatsen. In dat geval is een loods wellicht een logische keuze.

Loods op exact formaat bouwen
Een loods die je zelf bouwt, maak je helemaal naar je eigen wens. Of je nu een lange loods nodig hebt of een brede, een lage of een hoge met een tweede verdieping, eventueel met kantoor. Alles is mogelijk, afhankelijk van je budget.

Veel verschillende opties
Een loods hoef je niet helemaal zelf samen te stellen. Er zijn ook veel prefab loodsen verkrijgbaar. Daarnaast is het mogelijk om een bedrijf in te schakelen dat dit voor je regelt, op basis van jouw wensen.

De voordelen van een loods op GaragePark

Voor veel ondernemers is een loods van GaragePark een uitstekende oplossing. Daarom is het zeker het overwegen waard om een loods op een van onze parken te huren of kopen. We zetten de voordelen voor je op een rij.

Een loods van GaragePark is direct in gebruik te nemen

Het bouwen van een loods is een flinke onderneming. Als jouw onderneming al een onderneming op zich is, dan kun je dat er soms niet bij hebben. Je wilt gewoon een heel goede oplossing die je snel in gebruik kunt nemen. Een loods van GaragePark is dan perfect. Je koopt of huurt jouw loods en binnen no-time heb je hem in gebruik.

Uitstekende beveiliging op alle parken

Als je de veiligheid van je spullen serieus neemt, kies dan voor GaragePark. Want daar hoef jij je op onze parken in ieder geval geen zorgen over te maken. Onze parken zijn 24/7 toegankelijk, maar onze elektronische schuifpoort gaat alleen voor onze klanten open.

De parken zijn omheind en uitgerust met stroomschokbeveiliging en er is een professioneel uitgekiend lichtplan, waardoor geen hoekje op het park onbelicht is. Bovendien is er 24-uurs camerabewaking met meldkamer, een toezichthouder op het park en individuele inbraak- en brandalarmen per box.

Bij ons staan jouw spullen veilig, dus ook je gehele voorraad of je kostbare apparatuur.

Liever een loods huren? Al vanaf één jaar huren mogelijk

Je kunt al een loods huren vanaf één jaar. Wil je je niet voor een langere tijd committeren? Dat hoeft niet. Bij GaragePark zit je niet vast aan een meerjarig contract, zodat je zelf kunt ervaren of een loods bij ons voldoet aan jouw behoefte. Vele anderen zijn je al voorgegaan.

Kopen van een loods bij GaragePark is fiscaal aantrekkelijk

Bij GaragePark koop je niet alleen een loods, maar ook een slimme investering. We zijn al meer dan 12 jaar marktleider op het gebied van verkopen en verhuren van garageboxen in allerlei formaten. Een box op onze parken is een onroerende zaak op je eigen naam. Daarmee profiteer je van fiscale voordelen.

GaragePark – Garageboxen

Eenvoudig op te zeggen of door te verkopen

Een loods op eigen terrein verkoop je minder gemakkelijk dan een loods op onze parken, waar altijd veel vraag is naar opslagruimte. En huur je een loods, dan zeg je simpelweg je contract op. Na de minimale huurtermijn van één jaar is er slechts een opzegtermijn van drie maanden.

Uitstekend te verhuren

Heb je jouw loods niet meer nodig, maar wil je deze wel aanhouden? Dan kun je deze uitstekend verhuren.

GaragePark is met zijn vele locaties altijd dicht bij jou in de buurt

Een GaragePark is nooit ver weg. Met meer dan 53 locaties door heel Nederland is er altijd een park bij jou in de buurt, waar je een loods kunt huren of kopen. Daardoor is locatie eigenlijk nooit een obstakel.

Kijk direct even waar de dichtstbijzijnde vestiging bij jou is en ontdek de verschillende formaten en wat de kosten voor die verschillende formaten van onze boxen om te gebruiken als loods zijn.

Locaties

De voordelen van een loods van GaragePark

 • De opslagruimtes van GaragePark zijn ideaal om in te werken of te klussen
 • Je hebt altijd een eigen postadres, handig voor ondernemers en ZZPérs
 • Er zijn sanitaire voorzieningen
 • Er is een ruime keuze aan types en formaten garageboxen
 • Er is dag en nacht camerabewaking bij GaragePark
 • Elke box heeft zijn eigen brand– en inbraakalarm.
 • Met je eigen keytag heb je altijd 24/7 toegang tot het park.

 

GaragePark - Werkruimte
GaragePark - Webshop
GaragePark Rotterdam Hordijk - brandblusser

Wat anderen over GaragePark vertellen

Onze garageboxen worden voor verschillende doeleinden benut, van multifunctionele werkruimtes tot tijdelijke opslagruimtes. Onze zakelijke ondernemers en particuliere klanten vertellen je graag waarom zij zo tevreden zijn over GaragePark, waarom ze een opslagruimte hebben gehuurd of gekocht en voor welk doel ze de garageboxen gebruiken.