Nieuws  /  4 november 2019

8 redenen waarom u in garageboxen zou moeten beleggen

Het rendement op sparen is tegenwoordig niet alleen laag, maar feitelijk zelfs gegarandeerd negatief. Met een renteopbrengst van circa 0,1% tegenover een inflatie van circa 2% (2018) en uitgaande van een vermogensrendementsheffing van 1,3% (schijf 3, 2018) levert men jaarlijks meer dan 3% in op het vermogen.

Om die reden zou u op zoek kunnen gaan naar beleggingen met een interessanter rendement; vastgoed bijvoorbeeld. Een relatief nieuwe categorie in het vastgoedbeleggen zijn garageboxen. Een garagebox biedt typische voordelen die klassieke vastgoedinvesteringen als huizen of appartementen niet hebben. Beleggen in garageboxen is om acht redenen enorm interessant:

1. Uitzicht op een hoog rendement

Op de lange termijn biedt beleggen in direct vastgoed uitzicht op een net zo hoog rendement als beleggen in aandelen. Waarbij vastgoed over het algemeen een stabiel rendement biedt waar bij aandelen sprake is van grillige koersontwikkelingen en grote afhankelijkheid van het instapmoment. Een investering in vastgoed, bijvoorbeeld een garagebox, levert niet alleen de huuropbrengst (korte termijn) op, maar de garagebox wordt ook steeds meer waard (lange termijn).

2. De zekerheid van eigen onroerend goed

Als u besluit een garagebox te kopen, is de garagebox uw eigendom. Dit ligt vast in het kadaster. Omdat het uw eigendom is, kunt u op elk gewenst moment besluiten om de garagebox te verkopen. Praktisch, als u weer over uw geld wilt kunnen beschikken.

3. De ultieme inflatie-beschermer

Inflatie is de grootste vijand van uw spaargeld. Geld wordt immers minder waard met de tijd omdat alles duurder wordt. Huurprijzen daarentegen, worden geïndexeerd en zijn daarmee een sterk wapen tegen inflatie. Alles om u heen wordt duurder, en de huuropbrengsten van uw garagebox groeien mee.

4. Spreiding is mogelijk

Voor elke belegging is spreiding van risico’s het adagium; zo ook voor vastgoed. Of het nu gaat om kantoren, winkels, woningen, garageboxen of supermarkten. Concentreert de vastgoedbelegging die u op het oog heeft zich op slechts één markt, één gebied of zelfs één pand, dan loopt u een vergroot risico. Door in verschillende steden in garageboxen te beleggen verlaagt u dit risico aanzienlijk. Daar komt bij dat een garagebox multifunctioneel is en daarom voor veel verschillende doelgroepen interessant.

5. Grote vraag naar garageboxen

De vraag naar kleinschalige, goed beveiligde en duurzame opslag-, werk- en hobbyruimten was nooit eerder zo hoog als tegenwoordig. En de vraag blijft toenemen. Een garagebox voorziet namelijk exact in deze behoefte. Dit komt doordat de toepassingsmogelijkheden van een garagebox zeer breed zijn. Ze kunnen worden gebruikt als werkplaats, als opslag voor machines, materialen en transportmiddelen, of als compacte bedrijfsruimte.

6. Constante stroom aan extra inkomsten

Als u een garagebox heeft die goed wordt verhuurd, dan heeft u een maandelijkse positieve inkomstenstroom.

7. Huuropbrengsten hoeft u niet aan te geven

Als u vastgoed bezit dat niet uw hoofdverblijf is, dan wordt dit gezien als een belegging en valt het volgens het belastingstelsel in Box 3. U hoeft dan de werkelijke inkomsten, zoals de huuropbrengst, niet aan te geven.

8. Lage instap en onderhoudsarm

Over het algemeen kunt u al met een bescheiden hoeveelheid spaargeld een garagebox aankopen. Een garagebox is een onroerend goed en biedt de zekerheid van beleggen in vastgoed. Garageboxen zijn bovendien minder onderhevig aan eventuele waardeschommelingen en ze zijn onderhoudsarm.

Compleet concept

GaragePark biedt als marktleider op het gebied van verkopen, verhuren en beleggen in garageboxen het complete concept. Met een bruto aanvangsrendement van 8%, de zekerheid van uw eigen onroerend goed én de uitstekende verhuurbaarheid, zijn de garageboxen van GaragePark een interessante en solide belegging.

Kom langs en overtuig uzelf!

Bij elk van de 53 locaties van GaragePark kunt u met eigen ogen zien wat een garagepark is, hoe een garagebox eruit ziet, waar deze gelegen zijn en wat de exploitatiemogelijkheden zijn. In een vrijblijvend en persoonlijk gesprek krijgt u alle informatie die u nodig heeft om een afgewogen beslissing te maken.

Kijk op www.GaragePark.nl/Beleggen of maak direct een afspraak met onze adviseur: 085 20 83 162.