Nieuws  /  14 juli 2020

Beleggen in garageboxen: duurzaam, financieel aantrekkelijk én crisisbestendig

Terwijl de coronacrisis als een bom insloeg en de Nederlandse samenleving fors ontwrichtte, kelderden ook de beurskoersen wereldwijd flink als gevolg van de onrust. Waar het ene aandeel langzaam maar zeker weer terugveert, zijn andere beleggingen nog steeds veel minder waard dan pre-corona. Beleggingen in onze garageparken behielden echter hun waarde en tonen zich daarmee, naast duurzaam en financieel aantrekkelijk ook crisisbestendig.

Zoals een treffend artikel op nieuwssite Nu.nl eind mei 2020 al stelde: ‘Coronavirus veegt anderhalf jaar aan winsten op de beurs weg’. De coronacrisis en een olie-vete tussen Rusland en Saudi-Arabië hebben de beurzen op zijn grondvesten doen schudden. Pijnlijk, met name voor grote beleggers zoals de Nederlandse pensioenfondsen. Ook particuliere beleggers tonen zich sinds de corona-uitbraak somber. Met name ‘traditionele’ beleggingen, met aandelen in bijvoorbeeld olie- en gasbedrijven, zijn fors onderuit gegaan. 

Natuurlijk zijn we geschrokken, van de heftigheid waarmee het coronavirus in ons land oplaaide en de gevolgen die dit heeft op onze samenleving in zijn geheel en het bedrijfsleven in het bijzonder. Onze beleggers hebben hier, ondanks de maatschappelijke onrust, geen hinder van ondervonden. De afgelopen periode heeft uitgewezen dat investeren in garageboxen niet alleen duurzaam en financieel aantrekkelijk is, maar ook crisisbestendig. Hier liggen verschillende redenen aan ten grondslag.

Duurzaam en circulair

De garageboxen van GaragePark zijn circulair en duurzaam gebouwd. Belangrijk, gezien het feit dat ál het vastgoed in 2050 circulair moet zijn. Zo wordt bijvoorbeeld alle stroom die binnen onze garageboxen aanwezig is, via zonnepanelen op het dak verkregen. Daarnaast zijn onze boxen van beton: er kan dus weinig tot niets aan kapot. Iets wat in vergelijking met bijvoorbeeld vakantiehuizen wel echt een voordeel is. Onze boxen behouden hiermee hun waarde en vragen amper om onderhoud van onze investeerders. En ben je als ondernemer klaar voor een volgende stap? Dan kun je een grotere box bij ons huren of kopen. Ook in onze relaties met kopers en huurders gaan we dus voor duurzaamheid.

Box huren

Ondernemers zijn niet verplicht om een garagebox bij ons te kopen: ze kunnen er ook een huren. In het licht van de huidige omstandigheden, met een economisch klimaat waarbinnen de vooruitzichten bijzonder troebel zijn, biedt dit de kleine ondernemer een uitstekende mogelijkheid om tóch een eigen bedrijfsruimte te hebben. Zeer goed beveiligd, op parken die altijd toegankelijk zijn en beschikken over sanitaire voorzieningen én een eigen postadres. Je hoeft je als ondernemer dus alleen maar op je eigen business te focussen.

Toenemende behoefte aan bedrijfsunits

Als de coronacrisis íéts heeft uitgewezen, is het wel dat we prima zonder die grote betonnen bedrijfskolossen kunnen. Werknemers en kleine zelfstandigen willen vooral een eigen opslag- en werkplek. Opslag van gereedschappen, goederen en voorraden is een primaire behoefte. Waarbij het een grote meerwaarde is dat er ook in gewerkt kan worden.

Lokale industrieterreinen booming

Inmiddels zitten we met GaragePark op 29 locaties doorheen heel het land en zorgen we ervoor dat bestaande én nieuwe lokale industrieterreinen (opnieuw) booming worden. Niet met grote, internationale bedrijven die vooral behoefte hebben aan grote eigen kavels, maar met kleine zelfstandige ondernemers die graag een eigen werkplek willen hebben. Hiermee worden bestaande bedrijventerreinen, die eerder vooral het stempel ‘verouderd’ droegen en veel leegstand kenden, weer een aantrekkelijke standplaats voor ondernemend Nederland. En dragen we, in het geval van nieuwe bedrijventerreinen, bij aan een vliegende start.

Nabij, niet ín de weg

De woningmarkt staat flink onder druk. Voornamelijk binnen de stedelijke gebieden en de woonkernen van dorpen zijn de te bebouwen vierkante meters nog maar beperkt, terwijl de wens om op deze plekken te wonen groot is. De demografische ontwikkelingen, met steeds meer gezinnen met slechts één of twee personen, wijzen uit dat deze druk alleen maar verder toe zal nemen. Met GaragePark situeren we ons dicht bij deze woonkernen, nabij snel- en uitvalswegen voor de best mogelijke bereikbaarheid. Maar we ontnemen dorpen en steden niet de broodnodige vierkante meters die noodzakelijk zijn om in de woningbehoefte te kunnen voorzien. We zorgen er wél voor dat we uitstekend bereikbaar zijn, voor de steeds verder groeiende groep kleinzakelijke ondernemers die in deze woonkernen resideert.

Aantrekkelijk rendement

Gedurende de coronacrisis is de vraag naar garageboxen allesbehalve afgenomen. En we verwachten dat deze behoefte alleen maar verder toe zal nemen, gezien de ontwikkelingen die met de eerdergenoemde crisis samenhangen. Waarom zou je nog peperdure, niet-circulaire bedrijfspanden willen hebben? Werkend en ondernemend Nederland heeft aangetoond prima voor zichzelf te kunnen zorgen, maar een werkplek buitenshuis wel prettig te vinden. Niet te ver van huis, maar wel met de mogelijkheid om anderen te kunnen treffen. GaragePark voorziet hier optimaal in. Met een bruto aanvangsrendement van acht procent bewijzen we dat beleggingen in garageboxen een echte groeimarkt vormen.

Beleggen draait allang niet meer puur om rendement: hier zijn aspecten als ‘duurzaamheid’ aan toegevoegd. Ben je op zoek naar een crisisbestendige alternatieve belegging die hierin tegemoetkomt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We vertellen je er graag meer over! Je vindt hier meer informatie, maar we gaan net zo graag persoonlijk met je in gesprek. Laat hieronder je contactgegevens achter, dan plannen we zo snel mogelijk een afspraak met je in!

Meer informatie