Nieuws  /  4 november 2019

Een solide alternatief voor spaargeld dat wel rendeert!

Uit cijfers van De Nederlandsche Bank blijkt dat de totale hoeveelheid spaargeld die Nederlanders op de bank hebben staan nog nooit zo hoog was als in het laatste half jaar. Eind juni stopte de teller met stijgen op het onvoorstelbare bedrag van 353,7 miljard euro. Hieruit kunnen we concluderen dat voor veel mensen liquiditeit, dus direct bij je geld kunnen, belangrijker is dan rendement of groei van het eigen kapitaal. Daarom is de traditionele spaarrekening nog altijd een geliefde manier om geld te bewaren. Zelfs met de huidige historisch lage rente op spaarrekeningen van 0,03% bij de grootbanken.

Een fiks negatief rendement op spaargeld

Sparen was lange tijd een veilige manier om je vermogen te laten groeien. Je krijgt je inleg tot een bepaald bedrag gegarandeerd terug en je kunt altijd snel bij je geld als dat nodig is. Ook zijn de kosten van sparen beperkt. Je hebt geen transactiekosten en je betaalt ook niet voor het ‘opslaan’ van je geld. Nadeel is dat spaargeld minder waard wordt door inflatie: één euro nu, is over tien jaar minder waard. Tot op heden bedraagt de inflatie in 2018 ongeveer 1,36%. Ook betaal je belasting over je vermogen zodra dit meer is dan € 30.000,-. Bij een vermogen van meer dan € 100.600,- betaal je zelfs een vermogensrendementsheffing van 1,67%. Feitelijk wordt je spaargeld zo jaarlijks zo’n 3% minder waard!

Kun je geld voor langere tijd opzij zetten? Dan kan beleggen aantrekkelijk voor je zijn vanwege het hogere rendement. Beleggen in garageboxen is om vier redenen interessant:

1. De zekerheid van eigen onroerend goed
Als je besluit een garagebox te kopen, is de garagebox jouw eigendom. Dit ligt vast in het kadaster. Omdat het jouw eigendom is, kun je op elk gewenst moment besluiten om de garagebox te verkopen. Praktisch, als je weer over je geld wilt kunnen beschikken.

2. Mooi rendement door grote vraag
De vraag naar kleinschalige, goed beveiligde en duurzame opslag-, werk- en hobbyruimten was nooit eerder zo hoog. En de vraag blijft toenemen. Een garagebox voorziet in deze behoefte. Dit komt doordat de toepassingsmogelijkheden van een garagebox zeer breed zijn. Ze kunnen worden gebruikt als werkplaats, als opslag voor machines, materialen en transportmiddelen, of als compacte bedrijfsruimte. Een goed verhuurbare garagebox zorgt voor een mooi maandelijks rendement.

3. Perfect wapen tegen inflatie
Inflatie is de grootste vijand van je spaargeld. Je geld wordt immers minder waard met de tijd omdat alles duurder wordt. Huurprijzen daarentegen, worden geïndexeerd en zijn daarmee een sterk wapen tegen inflatie. Alles om je heen wordt duurder, maar de huuropbrengsten van je garagebox(en) groeien mee.

4. Lage instap en onderhoudsarm
Over het algemeen kun je al met een bescheiden hoeveelheid spaargeld een garagebox aankopen. Een garagebox is een onroerend goed en biedt de zekerheid van beleggen in vastgoed. Garageboxen zijn bovendien minder onderhevig aan eventuele waardeschommelingen en ze zijn onderhoudsarm.

Compleet concept

GaragePark biedt als marktleider op het gebied van verkopen, verhuren en beleggen in garageboxen het complete concept. Met een bruto aanvangsrendement van 8%, de zekerheid van uw eigen onroerend goed én de uitstekende verhuurbaarheid, zijn de garageboxen van GaragePark een interessante en solide belegging.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beleggen in garageboxen? Neem dan een kijkje op: www.GaragePark.nl/Beleggen of bel met een van onze adviseurs.