Nieuws  /  23 februari 2021

Grond over? Een garagepark kan de uitkomst zijn!

Algemeen Dagblad
23-02-2021

Klein zakelijke ondernemingen hebben het steeds moeilijker met het vinden van betaalbare en geschikte bedrijfsruimten, terwijl de behoefte hieraan alsmaar toeneemt. Ook de eisen met betrekking tot de beveiliging en voorzieningen liggen steeds hoger. Organisaties als GaragePark, die kleinschalige en betaalbare opslag, bedrijfs- en werkruimte realiseren voor ondernemers zijn daarom op zoek naar kavels om meer zzp’ers en mkb’ers de kans te bieden een geschikte werkplek te kopen of te huren. 

Of je nu stukadoor, timmerman, hovenier, schilder bent of opslag- en werkruimte nodig hebt voor je webwinkel: werken als ondernemer vanuit huis is niet ideaal. Het zorgt onder meer voor geluidsoverlast en zakelijke verkeersbewegingen in je woonwijk die onnodig zijn. Kleine opslag- en bedrijfsruimtes worden in veel gemeentes niet of slechts zeer beperkt aangeboden. Vaak moeten starters dus uitwijken naar bedrijfsruimtes die te groot en te duur zijn. Dat kan worden opgelost door kleinschalige bedrijfsruimten te realiseren op garageparken dichtbij woonwijken of op goed bereikbare industrieterreinen langs uitvalswegen. Zo bieden bedrijven als GaragePark een betaalbaar alternatief voor opslag in een woonwijk en creëren de parken een veilige en leefbare woon- en werkomgeving.

Voor mensen die een invulling zoeken voor hun kavel kan een garagepark een interessante optie zijn. De invulling is mede afhankelijk van het plaatselijke bestemmingsplan, de wens van de gemeente en de behoefte van ondernemers. Heb je een (rest)kavel op een bedrijventerrein? Ook dat zou potentieel ingevuld kunnen worden met een garagepark. Door slim om te gaan met de ruimte en het concept kan er vaak een garagepark gerealiseerd worden binnen de bestemmingsplanregels. Maar ook wanneer het gaat om vervuilde locaties is er vaak een geschikte oplossing. Wanneer de vervuiling niet mobiel is kan de sanering door de aankopende partij opgepakt worden. Op locaties in Purmerend en Den Haag is dit door GaragePark al succesvol uitgevoerd. Heb je onrendabele grond of snipperstukken die je alleen maar onderhoudskosten opleveren? Of kavels die voor herbestemming in aanmerking komen? In al die scenario’s is er een perfecte invulling te realiseren. Zelfs binnenstedelijk kan het concept met meerdere bouwlagen worden gerealiseerd.

Hoewel er tal van mogelijkheden zijn wat betreft het soort kavel, moet het perceel wel voldoen aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor realisatie van een garagepark. Zo moet het perceel een omvang hebben van 1.500 m2 tot 10.000 m2 en moet de kavelbreedte minstens twaalf meter zijn. Minimaal vijftig procent mag bebouwd worden en de milieucategorie van het perceel moet minstens twee zijn. Daarnaast moet een bouwhoogte van circa drie tot twaalf meter mogelijk zijn. Ook is de locatie voor ondernemers extra aantrekkelijk als er bedrijven zoals groothandels en bouwmarkten in de buurt zijn.

Op het perceel kan dan een garagepark met garageboxen worden gerealiseerd. GaragePark verzorgt hierbij het volledige concept, van ontwikkeling en bouw tot verkoop en verhuur. De boxen bieden multifunctionele, centraal gelegen en goed beveiligde opslag- en werkruimte. De garageparken kunnen zowel gekocht (voor eigen gebruik of als belegging met een aantrekkelijk rendement) als gehuurd worden.

Heeft u een grondpositie of de gouden tip? Dan komen wij graag met u in gesprek