Nieuws  /  3 november 2021

Interessante projecten om in te investeren

Geld op de bank levert niets meer op. Door te investeren is jouw vermogen voorbereid op de toekomst en verdien je op een bedachtzame manier passief inkomen.

Waarom mijn geld investeren?

Het is geen geheim dat producten continu in prijs stijgen en dat geld aan inflatie onderhevig is. Niet alleen een nieuwe auto wordt iedere dag wat minder waard, maar ook je vermogen zelf is niet beschermd tegen afwaardering. Een pijnlijke gedachte, maar gelukkig kun je er iets aan doen.

Er zijn vele manieren om geld te verdienen op een passieve manier met een laag risico en een veelbelovend rendement. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb je daar geen enorm vermogen voor nodig. Je kunt met weinig geld beginnen, waardoor je ook niet het risico loopt om je hele vermogen te verliezen.

Waarschijnlijk klinkt dit scenario je goed in de oren. Maar als je die stap naar een investering maakt, waar moet je dan in investeren? In dit artikel bieden we je enkele opties die je wellicht aan het denken zetten en mogelijk motiveren om te beginnen aan het uitbreiden van jouw eigen vermogen.

Hoe bepaal ik de hoogte van mijn investering?

Voor het bepalen van het ideale investeringsbedrag is voor iedereen anders. Maar je moet hoe dan ook nooit een bedrag investeren dat je elders nodig hebt. Voor een investering gebruik je het vermogen dat je niet nodig hebt om daar rendement op te verkrijgen.

Daarnaast moet je nadenken over hoe lang je het bedrag dat je wilt investeren, ‘vastzet’ in je investering. Zo kun je op de korte termijn investeren met een maximum van 5 jaar, op de middellange termijn tussen de 5 en 15 jaar of voor de lange termijn gaan.

Vermogen beleggen

Veel mensen kiezen ervoor om te beleggen in obligaties, fondsen of aandelen. Dit is een prima manier om te investeren en je kunt al met een laag bedrag beginnen. Maar ook hier geldt dat je niet moet beleggen met geld dat je binnen nu en vijf jaar nodig verwacht te hebben. Een belegging in aandelen of obligaties fluctueert continu en dat zal je moeten accepteren.

Beleggen in aandelen

Als je belegt in aandelen, dan koop je in feite een deel van een bedrijf (zoals Tesla). Als de koers van de aandelen stijgt, profiteer jij daarvan mee. Gaat het minder goed, vanwege tegenvallende verkoopcijfers of bijvoorbeeld een schandaal, dan dalen de aandelen in waarde.

Beleggen in obligaties

Een obligatie is een lening. Jij stelt jouw vermogen beschikbaar aan een bedrijf of zelfs een land, als een lening waar jij rente op ontvangt. De lening wordt volledig terugbetaald, mits het bedrijf of het land niet failliet gaat.

Beleggen in vastgoed

Je kunt ook investeren in appartementen, kantoren, winkels of garageboxen. Door deze te verhuren ontvang je iedere maand inkomsten van je huurder, waarvan de kosten voor de huurder zelfs meestijgen met de inflatie.

Uiteraard kan het zo zijn dat je geen huurder kunt vinden, of dat de huurder opzegt na de afloop van een huurcontract en je daardoor een tijdje geen inkomsten ontvangt. De waarde van vastgoed stijgt over het algemeen, maar ook de waarde van jouw garagebox kan stijgen en dalen gedurende je investering.

Investeren in goud en zilver

Goud en zilver zijn beide interessante edelmetalen om in te investeren. Ze worden dan ook gezien als een geschikt alternatief voor sparen en beleggen. Met fysiek goud kun je daarnaast je vermogen bewaren in eigen beheer, zonder tussenkomst van een bank.

Goud heeft al eeuwen zijn koopkracht weten te behouden en is zelfs vele malen gegroeid in waarde, maar ook dit bijzondere edelmetaal is niet veilig voor devaluatie door overheidsregulaties.

Zilver wordt veel vaker industrieel gebruikt. Het is een edelmetaal waarvan de vraag groter is dan het aanbod. Daardoor is ook zilver een investering die de moeite waard is om te overwegen.

Investeren in een garagebox bij GaragePark

Ook een garagebox op een van onze garageparken is een zeer interessante investering, waarmee je met een relatief laag instapbedrag kunt beginnen. Je derft maandelijkse inkomsten door je garagebox te verhuren.

Doordat we inspelen op de behoefte aan kleinschalige opslag- en bedrijfsruimtes nabij woonwijken, is de vraag naar onze garageboxen, op strategische locaties door heel Nederland, zeer groot. We zijn dan ook niet voor niets al 15 jaar marktleider in het segment van kleinschalige opslag- en bedrijfsruimtes.

Daarnaast is je garagebox jouw eigendom. Jij bepaalt wanneer je de garagebox weer verkoopt, verhuurt of zelf in gebruik neemt. Mocht je jouw box willen verkopen, dan kunnen we je daarbij helpen, maar je mag daar ook een andere partij voor inschakelen of de box geheel zelfstandig verkopen.

Wilt u een garagebox kopen? GaragePark is u graag als makelaar van dienst. Ga naar GaragePark.nl/wederverkoop voor het actuele aanbod van boxen die momenteel te koop worden aangeboden.