Nieuws  /  1 november 2021

Investeren in grond met een garagebox bij GaragePark

Is het kopen van grond een interessante investering? Een belegging bij GaragePark belooft een interessant rendement van 8% bij het verhuren van garageboxen. Maar je koopt ook op eigen grond, hebt appartementsrecht en bent dus mede-eigenaar van een van onze GarageParken. Grond is een echt product, het is schaars en daardoor een stabiele investering met een positieve waardeontwikkeling.

Grond is zeer schaars in Nederland, omdat we een van de dichtstbevolkte landen in Nederland zijn. De grond onder jouw box zal zeer waarschijnlijk toenemen in waarde. Uiteraard koop je met een enkele garagebox geen hectares aan grond, maar je kunt bij GaragePark met een relatief laag instapbedrag beginnen met het beleggen in grond.

De voornaamste waarde van jouw investering zit hem in de box zelf, die je kunt verhuren of gebruiken. Maar de waarde van jouw garagebox zal door de positieve waardeontwikkeling net zoals ander vastgoed, en de groeiende vraag naar kleinschalige opslag- en werkruimtes, zeer waarschijnlijk stijgen.

Waarom investeren in grond bij GaragePark

Een belegging in een garagebox is een investering in vastgoed met appartementsrecht. Je koopt een garagebox en een aandeel in ons park met het recht om deze te verhuren of weer te verkopen wanneer je maar wilt. Het is een tastbare investering met een verwachtte positieve waardeontwikkeling.

Bij GaragePark investeer je niet in de grond omdat het je in de toekomst vele malen meer zal opleveren. Denk hierbij eerder aan beleggingen in landbouwgrond, die mogelijk in de toekomst van bestemmingsplan zullen wijzigen.

Landbouwgrond is zeer goedkoop, rond de €6,- per vierkante meter. Maar bouwgrond is vele malen meer waard, tot wel €470,- per vierkante meter. Maar zekerheid dat jouw landbouwgrond ooit van bestemmingsplan zal veranderen is nooit aanwezig. Dat maakt het een investering die iets speculatiever van aard is dan bijvoorbeeld een investering in garageboxen.

Een garagebox: een investering met meer zekerheid

Bij een investering in een garagebox kies je voor een investering met meer zekerheid. Een investering in een dienst waar een groeiende vraag naar is, waardoor het nooit een uitdaging is om een huurder te vinden die jou maandelijkse inkomsten oplevert.

Jouw garagebox is daarnaast een investering in vastgoed in de niché kleinschalige opslagruimte, waardoor deze naar verwachting ook eerder in waarde zal stijgen dan dalen.

En als je voor meer dan € 150.000,- investeert in garageboxen op onze parken, dan geven we je zelfs een jaar lang verhuurgarantie!

Een garagebox valt meestal in Box III

Het is voor particuliere vastgoedbeleggers interessant om Box III beleggingen te hebben. Je betaalt enkel vermogensrendementsheffing. De huuropbrengsten van je garagebox zijn geheel belastingvrij.

Het heffingsvrije vermogen voor 2021 is €50.000,-. In geval van fiscaal partnerschap bedraagt het heffingsvrije vermogen €100.000,-. Lees hier meer over de fiscaliteit van onze garageboxen.

Meer weten over het investeren in grond middels een garagebox?

GaragePark is al 14 jaar marktleider in een groeiende beleggingscategorie. Met een bruto aanvangsrendement van 8% zijn we een interessante belegging voor steeds meer mensen.

Benieuwd of een belegging in garageboxen voor jouw interessant is? Plan gerust een bezichtiging op afspraak met een van onze persoonlijke adviseurs op een park bij jou in de buurt of lees hier meer over beleggen bij GaragePark.