Nieuws  /  4 november 2019

Je vermogen laten groeien is makkelijker dan je denkt

 

Een appeltje voor de dorst, wie wil dat nu niet? Maandelijks een bedrag van je inkomen opzij zetten om te sparen is één manier. Maar er zijn meer mogelijkheden om je vermogen te laten groeien.

Sparen

Je vermogen groeit uiteraard door de rente die je ontvangt over het gespaarde bedrag. Bovendien is sparen een veilige manier om je vermogen te laten groeien; je krijgt je inleg tot een bepaald bedrag gegarandeerd terug en je kunt altijd snel bij je geld als dat nodig is. Bijvoorbeeld door een onverwachte hoge uitgave. Ook zijn de kosten van sparen beperkt. Je hebt geen transactiekosten en je betaalt ook niet voor het ‘opslaan’ van je geld. Daar staat tegenover dat spaargeld minder waard wordt door inflatie: één euro nu, is over tien jaar minder waard. Ook betaal je belasting over je gespaarde vermogen en is het maar de vraag of je dit bedrag altijd met je rente kunt opvangen. Daarnaast is je rendement bij sparen lager dan wanneer je bijvoorbeeld zou beleggen.

Kun je geld voor langere tijd opzij zetten?

Dan is beleggen interessant voor jou vanwege het hogere rendement. Ook ben je natuurlijk helemaal vrij om te kiezen waarin je wil beleggen. Beleggen in garageboxen is vanwege drie redenen enorm interessant:

1. De zekerheid van eigen onroerend goed

Als je overgaat tot de aankoop van een garagebox ben je de eigenaar; de garagebox is jouw eigendom. Dit ligt vast in het kadaster. Omdat het jouw eigendom is, kun je op elk gewenst moment overgaan tot verkoop. Praktisch, als je snel weer over je geld wilt kunnen beschikken.

2. Mooi rendement door grote vraag

De vraag naar garageboxen is momenteel erg groot en de verwachting is dat deze groei blijft toenemen. Dit komt doordat de toepassingsmogelijkheden van een garagebox zeer breed zijn. Ze kunnen worden gebruikt als werkplaats, als opslag voor goederen of vervoersmiddelen, of als compacte kantoorruimte. De gebruikers zijn dan ook zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan ZZP-ers die hun dure gereedschappen of materialen op een veilige plek willen opslaan of een efficiënte werkplek zoeken, omdat zij thuis geen plek hebben en nog niet de middelen hebben om een pand te huren. Een goed verhurende garagebox zorgt voor een mooi maandelijks rendement.

3. Lage instap en onderhoudsarm

De prijs van een garagebox varieert door het formaat en de ligging. Maar over het algemeen kun je al met een bescheiden hoeveelheid spaargeld een garagebox aankopen. Een garagebox is onroerend goed en biedt de zekerheid van steen. Garageboxen zijn daarom niet onderhevig aan eventuele waardevermindering en ze zijn onderhoudsarm.

Compleet concept

GaragePark biedt complete parken met garageboxen aan. Met een bruto aanvangsrendement van 8%, de zekerheid van uw eigen onroerend goed en de uitstekende verhuurbaarheid zijn de garageboxen van GaragePark een interessante belegging.

Benieuwd naar het beleggen in garageboxen? Ga naar www.GaragePark.nl/Beleggen.