Nieuws  /  4 november 2019

Je vermogen laten groeien kan op veel manieren

Je wilt je vermogen laten groeien, maar hoe? Je kunt uiteraard geld sparen en dat op de bank laten staan voor de rente. Maar je kunt ook wat meer risico nemen en kiezen voor aandelen of obligaties voor een hoger rendement. Mogelijkheden te over dus. We zetten de meest populaire manieren om geld te laten renderen voor je op een rijtje. Uiteraard met de belangrijkste voor- en nadelen.

Sparen

+ Je kunt direct over je geld beschikken, mocht je het nodig hebben;
+ Je loopt weinig risico;
– De rente op spaargeld is momenteel erg laag; je geld rendeert nauwelijks;
– Inflatie zorgt ervoor dat je geld elk jaar minder waard wordt.

Beleggen in aandelen

+ Levert een hoger rendement op dan sparen en is leuk om je in te verdiepen;
+ Verkopen kan vrijwel direct. Handig, als je weer over je geld wilt beschikken;
+ Er komt weinig administratieve rompslomp bij kijken;
– Het rendement is vaak hoger dan bij spaarrente, maar kan ook lager uitvallen;
– Het juiste moment om in te stappen is lastig te bepalen en vereist kennis en een portie geluk;
– Beleggen is niet gratis; je betaalt altijd aan- en verkoopkosten.

Beleggen in obligaties

+ Obligatiehouders ontvangen een jaarlijkse rente die meestal hoger is dan de rente op een spaarrekening;
+ Beleggen in obligaties kent geen grote risico’s, zeker als je kiest voor Nederlandse staatsobligaties;
– Je kan wel koersrisico lopen als je obligaties gedurende de looptijd verkoopt;
– Er is ook een inflatierisico. Als de inflatie toeneemt, zal je hier last van hebben. Zeker als je kiest voor een looptijd van tien jaar.

Investeren in vakantiewoningen

+ Je kunt er zelf gebruik van maken;
+ Je kunt een hoger rendement behalen dat iets hoger ligt dan spaarrente;
– Een vakantiewoning eist onderhoud, dit is niet goedkoop. Ook moet je bepaalde verzekeringen afsluiten;
– Het park kan ‘uit’ raken waardoor je met jarenlange leegstand zit;
– De markt van vakantiewoningen volgt de huizenmarkt. Als de huizenprijzen dalen, dan gebeurt hetzelfde met de prijzen van vakantiewoningen.

En het alternatief? Beleggen in garageboxen!

De zekerheid van eigen onroerend goed
Als je besluit een garagebox aan te kopen, ben je de eigenaar; de garagebox is jouw eigendom. Dit ligt vast in het kadaster. Omdat het jouw eigendom is, kun je op elk gewenst moment besluiten tot verkoop. Praktisch, als je snel weer over je geld wilt kunnen beschikken.

Mooi rendement door grote vraag
De vraag naar garageboxen is momenteel erg groot en de verwachting is dat deze blijft toenemen. Dit komt doordat de toepassingsmogelijkheden van een garagebox zeer breed zijn. Ze kunnen worden gebruikt als werkplaats, als opslag voor goederen of vervoersmiddelen, of als compacte kantoorruimte. De gebruikers zijn dan ook zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan ZZP-ers die hun dure gereedschappen of materialen op een veilige plek willen opslaan. Of startende ondernemers die een efficiënte werkplek zoeken, omdat zij thuis geen plek hebben en nog niet de middelen hebben om een pand te kunnen huren. Een goed verhuurde garagebox zorgt voor een mooi maandelijks rendement.

Lage instap en onderhoudsarm
De prijs van een garagebox varieert door het formaat en de ligging. Maar over het algemeen kun je al met een bescheiden hoeveelheid spaargeld een garagebox aankopen. Een garagebox is onroerend goed en biedt de zekerheid van vastgoed. Garageboxen zijn minder onderhevig aan eventuele waardevermindering en ze zijn onderhoudsarm.

Perfect wapen tegen inflatie
Inflatie is de grootste vijand van je spaargeld. Je geld wordt immers minder waard met de jaren omdat alles duurder wordt. Huurprijzen daarentegen, worden geïndexeerd en zijn daarmee een sterk wapen tegen inflatie. Alles om je heen wordt duurder, maar de huuropbrengsten van je garagebox(en) groeien mee.

Compleet concept

GaragePark biedt als marktleider op het gebied van verkopen, verhuren en beleggen in garageboxen het complete concept. Met een bruto aanvangsrendement van 8%, de zekerheid van uw eigen onroerend goed én een uitstekende verhuurbaarheid, zijn de garageboxen van GaragePark een interessante en solide belegging.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beleggen in garageboxen? Neem dan een kijkje op: www.GaragePark.nl/Beleggen of bel met één van onze adviseurs.