Nieuws  /  4 november 2019

Mijn eerste keer: beleggen in garageboxen

Beleggen in garageboxen-1

Begin dit jaar kocht Renee Jansen (48) uit Utrecht vier garageboxen van GaragePark op verschillende locaties in Nederland. Voor Renee de eerste keer dat hij kapitaal investeerde in deze relatief nieuwe vorm van vastgoedbeleggen. Benieuwd naar zijn ervaring?

‘Net als vele anderen, had ik al langere tijd geld op een spaarrekening geparkeerd; voor later. Op een gegeven moment merkte ik echter dat mijn spaargeld een negatieve opbrengst begon te vormen. Doordat ik er vermogensbelasting over af moest dragen. Dat vond ik zonde van mijn gespaarde geld. Ik zocht naar een andere manier om mijn vermogen te beleggen. En ik wilde een mooi rendement. Maar met beleggen op de beursvloer had ik geen ervaring en handelen in ‘vluchtige’ valuta zoals bitcoins, zag ik al helemaal niet zitten.

Geen loze beloftes

Enkele jaren geleden kwam ik via een kennis in aanraking met GaragePark. Op zijn aanraden ben ik me eerst eens via de website gaan oriënteren op wat ze doen. Het viel me op dat GaragePark heel open en transparant is in wat ze beleggers bieden. Alles wat ze doen staat in ‘gewone mensentaal’ op de website. Ze doen geen loze beloftes. What you see is what you get. Ik kwam er al lezende achter dat beleggen in vastgoed zoals garageboxen, veel zekerheid geeft. Het onroerend goed staat bijvoorbeeld op mijn naam in het kadaster. Ik ben dus eigenaar en kan zelf beslissen of ik de boxen ga verhuren of verkopen. En ik ontvang maandelijks een prima bruto rendement van acht procent.

Sterk concept

Het concept dat GaragePark neerzet voorziet duidelijk in een behoefte van de markt. Het product dat ze bieden, garageboxen, is honderd procent gericht op veiligheid en gebruikersgemak. Daar komt bij dat garageboxen een vaste waarde vertegenwoordigen die niet onderhevig is aan inflatie. In de huurovereenkomst zit wel een inflatie clausule, dus dat is gunstig.

Mijn eerste keer beleggen in garageboxen

Vervolgens ben ik een keer gaan kijken tijdens een Open Dag op een locatie van GaragePark. Zo kwam ik in contact met een van hun adviseurs. Dat contact verliep plezierig, open en transparant. Kort hierna besloot ik vier garageboxen aan te kopen op verschillende locaties.

Het aankooptraject

Het aankoop traject verliep soepel. Nadat ik de brochure Beleggersinformatie – waarin, in heldere taal, staat wat de kosten en de risico’s zijn – goed had doorgelezen en ondertekend, kon ik het koopcontract eenvoudig digitaal ondertekenen vanaf mijn laptop. Daarna moest ik een aantal zaken regelen. Zoals een btw-nummer aanvragen en het uitbesteden van de verhuur en het beheer van mijn garageboxen. Ook dat verliep allemaal moeiteloos. Daarna heb ik nauwelijks nog omkijken gehad naar mijn belegging. Het enige wat ik nu nog doe, is maandelijks monitoren hoe mijn belegging groeit, in de vorm van de maandelijkse huurtermijnen die rechtstreeks op mijn rekening worden bijgeschreven.

Beleggers belangen zijn in goede handen bij de VVE

Ook de VVE (Vereniging Van Eigenaren) handelt in het belang van de eigenaren. Op een bijeenkomst van de VVE merkte ik dat ook andere eigenaren heel tevreden zijn over hun belegging en over de werkwijze van GaragePark. Het is een zeer betrouwbare partij gebleken. Bovendien is het gewoon gaaf om je eigen onroerend goed te bezitten. Zonder de zorg van verhuur en beheer. En het rendement is vele malen hoger dan wanneer je geld op een spaarrekening staat. Wat ook helpt, is dat GaragePark een track record heeft van meer dan tien jaar met parken op 22 locaties. Dat gaf mij voldoende vertrouwen in het concept om deze stap te nemen.’

Meer weten over beleggen in GaragePark?

Neem gerust contact op met GaragePark via www.GaragePark.nl/Beleggen. Of ga naar een Open Dag op één van de parken. Dan kijken ze samen met jou of beleggen in GaragePark ook iets voor jou is.