Nieuws  /  4 november 2019

Sparen doet je vermogen krimpen in plaats van groeien


Uit cijfers van De Nederlandsche Bank blijkt dat de totale hoeveelheid spaargeld die Nederlanders op de bank hebben staan nog nooit zo hoog was. Hieruit kunnen we concluderen dat voor veel mensen liquiditeit, dus direct bij je geld kunnen, belangrijk is. Waarbij er genoegen wordt genomen met een minimaal rendement. Indien u uw vermogen als spaargeld aanhoudt, betekent dit echter niet dat uw vermogen in stand blijft. Integendeel! Met spaargeld teert u gegarandeerd in op uw vermogen.

Het negatief rendement van sparen

De rente op het spaargeld is historisch laag. De rente bij de grootbanken ligt nipt boven de 0%. Het rendement op uw spaargeld is dus nagenoeg nihil. De inflatie, geldontwaarding, zorgt er voor dat uw spaargeld jaarlijks fors minder waard wordt. De inflatie (CPI, consumentenprijsindex) in 2018 bedroeg 1,98%. En in de eerste helft van 2019 2,60%. Verder betaalt u over uw vermogen in box III vermogensrendementsheffing. Over het vermogen groter dan € 30.360 (2019) bedraagt deze tussen de 0,58% en 1,68%. Uitgaande van een vermogen groter dan € 102.011,- bedraagt de vermogensrendementsheffing 1,34%. De combinatie van een lage spaarrente, inflatie en deze vermogensrendementsheffing betekent dat uw spaargeld in 2019 circa 4% minder waard wordt. Feitelijk verdampt uw spaargeld jaarlijks. Uitgaande van een periode van vijf jaar teert u met sparen circa 20% op uw vermogen in.

Hoe kun je je vermogen beschermen tegen inflatie en zelfs laten groeien?

Wanneer je over een bepaald vermogen beschikt dat je voor langere tijd opzij kan zetten, dan is beleggen in vastgoed interessant. Een aantrekkelijke categorie binnen het vastgoed is het beleggen in garageboxen. Beleggen in deze categorie is om vier redenen aantrekkelijk:

1. De zekerheid van eigen onroerend goed

Als je besluit een garagebox te kopen, is de garagebox jouw eigendom. Dit ligt vast in het kadaster. Omdat het jouw eigendom is, kun je op elk gewenst moment besluiten om de garagebox te verkopen. Praktisch, als je weer over je geld wilt kunnen beschikken.

2. Mooi rendement door grote vraag

De vraag naar kleinschalige, goed beveiligde en duurzame opslag-, werk- en hobbyruimten was nooit eerder zo hoog. En de vraag blijft toenemen. Een garagebox voorziet in deze behoefte. Doordat de toepassingsmogelijkheden van een garagebox zeer breed zijn, ben je voor verhuur niet afhankelijk van een (type) huurder. Ze kunnen worden gebruikt als werkplaats, als opslag voor machines, materialen en transportmiddelen, of als compacte bedrijfsruimte. Een goed verhuurbare garagebox zorgt voor een mooi maandelijks rendement.

3. Perfect wapen tegen inflatie

Inflatie is de grootste vijand van je spaargeld. Je geld wordt immers minder waard met de tijd omdat alles duurder wordt. Huurprijzen daarentegen, worden geïndexeerd en zijn daarmee een sterk wapen tegen inflatie. Alles om je heen wordt duurder, maar de huuropbrengsten van je garagebox(en) groeien mee. Daarnaast heb je ook zicht op een waardestijging van het vastgoed, welke feitelijk werkt als een bescherming tegen inflatie.

4. Lage instap en onderhoudsarm

Over het algemeen kun je al met een bescheiden hoeveelheid spaargeld een garagebox aankopen. Een garagebox is een onroerend goed en biedt de zekerheid van beleggen in vastgoed. Garageboxen zijn bovendien minder onderhevig aan eventuele waarde schommelingen en ze zijn onderhoudsarm. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vakantiewoning.

Compleet concept

GaragePark biedt als marktleider op het gebied van verkopen, verhuren en beleggen in garageboxen het complete concept. Met een bruto aanvangsrendement van 8%, de zekerheid van uw eigen onroerend goed én de uitstekende verhuurbaarheid, zijn de garageboxen van GaragePark een interessante en solide belegging.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beleggen in garageboxen?

Neem dan een kijkje op: www.GaragePark.nl/Beleggen of bel met een van onze adviseurs.