Nieuws  /  14 mei 2021

Vijf redenen waarom een garagebox van GaragePark meer is dan selfstorage

Hoewel we de verwarring goed kunnen begrijpen, willen we deze vergissing toch gauw de wereld uit helpen: een garagebox is níét hetzelfde als selfstorage. Waarin de verschillen precies zitten en wat de voordelen van een garagebox zijn ten opzichte van selfstorage? Dat vertellen we je in dit blog!

Selfstorage is wat de naam eigenlijk al min of meer aangeeft: een plek waar je je spullen kunt opslaan. Met diverse aanbieders die elkaar stevig beconcurreren, met als enige wapenfeit de laagste prijs, bevindt selfstorage zich in een race to the bottom, die de kwaliteit niet ten goede komt. Met onze garageboxen doen we niet mee in deze prijzenslag, maar er zijn nog meer verschillen op te noemen. Vijf, om precies te zijn. 

 1. Onze garageboxen zijn 24/7 bereikbaar

Bij GaragePark heb je 24 uur per dag en zeven dagen in de week toegang tot je spullen. We snappen dat je als ondernemer in je garagebox wilt wanneer het jou uitkomt, niet alleen wanneer dit de aanbieder schikt. Heb je als bouwvakker je spullen in een van onze garageboxen staan en moet je voor dag en dauw in je garagebox zijn omdat er een vroege klus op je wacht? Geen enkel probleem! Selfstorage biedt deze mogelijkheid niet. Bedenk je je na sluitingstijd dat er nog iets in je opslagruimte ligt dat je eigenlijk wel nodig hebt? Dan moet je tot de volgende dag wachten. Bij ons dus niet.

 1. Onze garageboxen dienen voor méér dan alleen opslag

Terwijl selfstorage puur en alleen bedoeld is om je spullen tijdelijk in op te slaan, kun je als ondernemer veel meer met een garagebox. Sterker nog: je kunt er volledig in ondernemen! Je garagebox is van alle benodigdheden voorzien om aan de slag te kunnen. In onze garageboxen is elektriciteit aanwezig en onze terreinen beschikken eveneens over sanitaire voorzieningen. Met het multifunctionele karakter van onze garageboxen sla je als ondernemer twee vliegen in één klap. Niet alleen heb je een opslagplaats voor al je spullen: je hebt ook meteen een werkruimte tot je beschikking, die ook nog eens circulair is opgebouwd! 

 1. Onze garageboxen leveren ook rendement op

Terwijl je een selfstorage-unit alleen maar kunt huren, zijn onze garageboxen ook te koop. Met andere woorden: een garagebox is een investering die na verloop van tijd rendement oplevert. Heb je een garagebox gekocht om je goederen in op te slaan en maak je er binnen afzienbare tijd geen gebruik meer van? Of gebruik je onze garagebox echt als werkplaats en verhuis je ooit met je onderneming? Dan kun je je garagebox op jouw beurt weer verhuren aan andere ondernemers, die opslagruimte nodig hebben en/of een betaalbare werkplaats zoeken. Selfstorage is een kostenpost, terwijl je met het kopen en vervolgens verhuren van onze garagebox(en) je investering(en) weer terugverdient én er vervolgens een mooi rendement aan overhoudt*. Of je verkoopt je garagebox en profiteert van het feit dat je vastgoed meer waard is geworden: ook dat is natuurlijk een mogelijkheid! 

 1. Bij ons is (brand)veiligheid geen luxe maar een must

Selfstorage staat niet bekend om zijn top-notch beveiligingssystemen. Via stiekeme routes en blind spots blijven delen van deze opslagplaatsen alsnog buiten het zicht van de aanwezige beveiligingscamera’s en wordt er pas naar gekeken wanneer het kwaad al is geschied. Dát is wat je krijgt wanneer je puur op prijs met elkaar concurreert: dan holt de kwaliteit evengoed achteruit, de prijs achterna. 

Bij onze garageboxen wordt juist op het vlak van (brand)veiligheid álles uit de kast gehaald. Waar dit uit blijkt? 

 • Onze hoge hekwerken met stroomschokbeveiliging.
 • 24/7 live cameratoezicht op al onze garageparken.
 • Een separaat brand- en inbraaksysteem per garagebox.
 • De grote mate van brandwerendheid (maar liefst zestig minuten) van onze garageboxen.
 • Onze alarmopvolging, met en door justitie erkende meldkamer die alle meldingen direct en discreet aanpakt.
 • Schuifpoorten die alleen maar opengaan met behulp van een persoonlijke tag. 
 • Ons professionele lichtplan.
 1. Extra mogelijkheden, zoals een box op de etage

Afhankelijk van het park waar je garagebox zich op bevindt, zijn er verschillende extra mogelijkheden beschikbaar. Opties die het je een stuk makkelijker maken om van onze garageboxen gebruik te maken. Bevindt je garagebox zich een verdieping hoger? Dan profiteer je van een veel lagere huurprijs. En de aanwezige goederenlift zorgt ervoor dat ook zwaardere objecten – zoals bijvoorbeeld een motor of een rolkar met materialen – eenvoudig een verdieping hoger komen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een elektrische garagedeur, die je kunt openen en afsluiten met een afstandsbediening. Of een loopdeur. En zo zijn er nog tal van mogelijkheden om je garagebox helemaal naar je smaak te maken. 

Onze garageboxen staan voor veel meer dan selfstorage. Ga je voor veiligheid en comfort, dan ben je bij GaragePark aan het juiste adres. Wil je meer weten of het kopen van een garagebox? Liever huren? Lees dan hier verder. 

* Een bruto aanvangsrendement van maar liefst 8%