Nieuws  /  30 september 2020

Investeren in garageboxen

Garageboxen vormen een interessant segment van vastgoedbeleggingen. GaragePark biedt een unieke service en een breed aanbod aan garageboxen op verschillende goed beveiligde garageparken.

Met het aantrekkelijke rendement, het lage instapbedrag en de beleggingsmogelijkheden zijn garageboxen een verstandige toevoeging aan je vastgoedportefeuille. De groeiende vraag en sterke constructie van de boxen zorgt bovendien voor stabiliteit in je investering.

Ontdek hier de unieke voordelen en kansen die beleggen in deze vorm van vastgoed met zich meebrengt.

Waarom investeren in garageboxen?

Voor zowel grote als kleine beleggers is investeren in garageboxen aantrekkelijk. De boxen zijn ingericht als multifunctionele units, die voor een veelvoud aan verschillende doelen kunnen worden ingezet en weinig onderhoud vragen.

Stabiele investering met aantrekkelijk rendement

Bij GaragePark heb je een bruto aanvangsrendement van maar liefst 8% per jaar. Dit houdt in dat je in ongeveer elf jaar je investering hebt terugverdiend. De instapprijzen zijn relatief laag en bovendien ben je het eerste jaar gegarandeerd van huurgarantie als je tenminste € 150.000,- investeert bij GaragePark. Een investering in garageboxen is niet gevoelig voor de grillen van de beurs en zeer toekomstbestendig.

Je kan jouw rendement verder zien stijgen door eventuele waardestijging van de boxen en de indexatie van de huur. Garageboxen zijn ideaal voor spreiding van je vastgoedportefeuille en als onroerend goed gelden appartementsrechten, zodat de garageboxen als jouw eigendom worden vastgelegd in het Kadaster.

Groeiende vraag naar garageboxen

Als investeerder kun je rekenen op de grote en groeiende vraag die er in Nederland is naar garageboxen. In verstedelijkte gebieden is er vaak weinig ruimte voor opslag in het bestemmingsplan, garageboxen op een garagepark bieden hierbij uitkomst. Zeker klein-zakelijke ondernemers zijn dikwijls op zoek naar ruimte voor bedrijfsopslag. Deze vraag zal met de verdere verstedelijking van Nederland in de toekomst alleen maar verder toenemen.

De boxen van GaragePark kunnen bovendien voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ook de  solide beveiliging van onze parken is een sterk voordeel ten opzichte van particuliere garageboxen.

GaragePark Haarlem - Garageboxen Haarlem

Goed beveiligde garageparken

Alle parken van GaragePark zijn omheind met een hoog elektrisch hek en kennen met 24 uurs-camerabewaking en goede verlichting een hoge mate van veiligheid. De boxen zelf zijn uitmuntend beveiligd, dankzij de constructie van gewapend beton en de krachtige garagedeur. Op iedere garagedeur én in de boxen zitten inbraakalarmen en de boxen hebben allemaal een brandalarm. De boxen zijn goed te verzekeren, dankzij het BORG-2 beveiligingscertificaat.

Een garagebox van GaragePark kopen om te verhuren

Jouw garageboxen zijn gemakkelijk te verhuren, via GaragePark, door jezelf of door een makelaar. Als je verhuurt via GaragePark wordt er een verhuuropdracht overeengekomen, € 350,- courtage exclusief btw per verhuur. Wij stellen de verhuurprijs vast in het eerste jaar na oplevering. Deze baseren we op 8% van de koopsom. Bij GaragePark voorzien wij je zelfs van een jaar lang huurgarantie wanneer je voor meer dan € 150.000,- aankoopt en verhuurt via GaragePark.

Wij zorgen ervoor dat potentiële huurders op de hoogte worden gebracht van ons aanbod aan garageboxen. Omdat de boxen te gebruiken zijn als opslagruimte, werkruimte of stalling is er een zeer brede en diverse groep van potentiële huurders, van klussers en schilders tot horecaondernemers en webshop eigenaren. Zo is de kans groot dat jouw garageboxen snel een huurder vinden.

Koffrie Montage - bouwopslag garagebox - GaragePark (3)

De exploitatie van jouw garageboxen

De garageboxen zijn hoog in kwaliteit en laag in onderhoud, waardoor de exploitatie relatief eenvoudig is. Het beheer, onderhoud en verzekering van het garagepark wordt verzorgd door de Vereniging van Eigenaren van het park, waarvan jij als belegger ook lid bent. Deze betaal je een eenmalig bedrag bij aankoop en vervolgens iedere maand servicekosten. De interactie met huurders is beperkt en een administratief verhuurder kan zaken als de verhuurovereenkomst en het sturen van facturen naar huurders voor zijn rekening nemen.

De risico’s van beleggen in garageboxen

Een investering in garageboxen is een stabiele en toekomstbestendige belegging, maar uiteraard is ook deze categorie vastgoedbeleggingen niet zonder risico’s. Houd er rekening mee dat de waarde van de garageboxen en de huurinkomsten kunnen fluctueren. Het gunstige rendement garandeert niet dat dit in de toekomst ook zo zal blijven. Lees daarom de beleggersinformatie om volledig op de hoogte te zijn.

De kosten en opbrengsten van investeren in garageboxen

Als eigenaar van een garagebox kun je rekenen op maandelijkse inkomsten uit de verhuur. De jaarlijkse huurinkomsten bedragen circa 8% van het aankoopbedrag. Naast de kosten voor toetreding tot de VvE betaal je elke maand een bedrag voor de servicekosten van de box en een VvE-bijdrage. Ook betaal je jaarlijks WOZ-belasting. Dit bedrag is relatief laag en komt voor een deel voor rekening van de huurder. We geven je meer informatie en cijfers op onze webpagina over de opbrengsten en kosten.

Investeren in een garagebox van GaragePark?

GaragePark is al meer dan tien jaar marktleider in het segment van garageparken met garageboxen. Wij hebben al 53 parken met ruim 4000 boxen ontwikkeld. Met onze ervaring kunnen wij jou perfect van dienst zijn bij jouw investering in een garagebox. Maak een afspraak met onze adviseurs. Bel naar 085-20 83 162 of mail naar [email protected].