Nieuws  /  2 september 2020

Duurzaam investeren in vastgoed

Ben jij op zoek naar een stabiele investering die een aantrekkelijk rendement biedt? Beleggen in een garagebox is dan misschien wel precies wat je zoekt.

Bij GaragePark vind je interessante duurzame beleggingskansen in een van onze garageparken. De garageboxen van garagepark zijn gemaakt van gewapend beton, zijn laag in onderhoud en de vraag naar kleinschalige opslag- en werkruimte is groeiende door de verstedelijking van Nederland.

Beleggen in een garagebox van GaragePark is een verstandige en stabiele zet voor de lange termijn. Lees hier meer over de voordelen en waarom garageboxen duurzaam zijn.

Waarom beleggen in vastgoed?

Vastgoed is een toekomstbestendige investering met uitzicht op aantrekkelijk rendement en een positieve waardeontwikkeling. Door die groei in waarde kun je in veel gevallen je investering met winst doorverkopen. Daarnaast is het ook mogelijk jouw vastgoed te verhuren. Dit levert je vaste maandelijkse huurinkomsten op.

Omdat vastgoed niet gevoelig is voor de grillen van de aandelenmarkt, is de kans op waardevermindering klein. Bovendien gaat het meeste vastgoed lang mee, wat goed nieuws is voor je investering op de lange termijn. Dat geldt zeker voor een garagebox bij GaragePark. Laat je van tevoren wel goed informeren over de staat van het vastgoed en eventuele (ver)bouwplannen die invloed kunnen hebben op de waarde.

 

Voordelen van investeren in garageboxen van GaragePark

Garageboxen van GaragePark, al meer dan tien jaar marktleider met meer dan 53 garageparken, bieden specifieke voordelen die je bij andere vastgoedbeleggingen niet hebt. Bij een garagebox kun je rekenen op een jaarlijks bruto aanvangsrendement van 8%. Dat betekent dat je voor jouw belegging ongeveer elf keer de jaarhuur betaalt. Dit rendement kan per jaar toenemen met de indexatie van de huur. Bij een investering van tenminste € 150.000,- geven wij je ook nog eens een jaar lang huurgarantie.

Garageboxen zijn eenvoudig te exploiteren. Het zijn volwaardige onroerende zaken met appartementsrechten en daarom wordt het eigendom ervan vastgelegd in het kadaster. Bovendien ben je lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het garagepark. Deze is er voor en door de eigenaren, van wie de meesten beleggers zijn. De VvE neemt samen met de parkbeheerder het beheer en onderhoud van de garageboxen voor zijn rekening door te sparen voor periodiek en groot onderhoud.

De relatief korte duur van het huurcontract van een jaar is een gunstige factor voor jouw investering in een garagebox. Na het eerste jaar wordt deze automatisch verlengd met een opzegtermijn van drie maanden. Je bent niet afhankelijk van een bepaald type huurder, omdat de garageboxen multifunctioneel zijn opgezet. Je kunt jouw garagebox eenvoudig via GaragePark verhuren, maar dit is niet verplicht. Het staat je geheel vrij om hier een makelaar of een andere partij voor in te schakelen.

Garageboxen zijn vanwege de relatief lage aankoopprijs interessant voor spreiding van je beleggingsportefeuille. Bovendien profiteer je bij aankoop van boxen van belastingvoordeel. Je ontvangt de BTW namelijk volledig terug van de Belastingdienst. De belasting is beperkt tot vermogensrendementsheffing, daar de waarde van de garageboxen binnen Box III valt. Over inkomsten uit de huur en gerealiseerde waardestijging bij verkoop hoef je geen belasting te betalen.

Constant grote vraag naar kleinschalige opslag- en werkruimte

Nederland is een dichtbevolkt land en de vraag naar woningen is hoog. Kleinschalige opslagruimte valt steeds minder vaak binnen het bestemmingsplan. Een groot aantal klein-zakelijke ondernemers heeft daarom een praktische en veilige plek nodig voor de opslag van hun spullen of werkzaamheden uit te voeren. Zeker in steden en bij nieuwbouwwijken ligt het aanbod van garageboxen echter relatief laag, waardoor het een lucratieve vorm van vastgoed is. Onze garageparken liggen bovendien op gemakkelijk bereikbare locaties, in de buurt van goede verbindingswegen en van woonkernen.

Self storage units worden steeds minder populair vanwege het grote risico op inbraak. De parken en garageboxen van GaragePark bieden een veilig alternatief voor opslag, met dag en nacht camerabewaking en standaard brand- en inbraakbeveiliging.

De verwachting is dat de vraag naar garageboxen de komende jaren zal blijven toenemen met de toenemende bevolkingsgroei en verstedelijking. Dit biedt interessante groeiperspectieven voor de waarde van jouw belegging.

Duurzaam vastgoed

Voor onze garageboxen gebruiken we hoogwaardige en duurzame prefab materialen. Daardoor gaan deze uitzonderlijk lang mee en heeft de duur van jouw investering een solide fundering. Bij GaragePark geven wij je daarnaast liefst tien jaar garantie op je garagebox.

Onze garageparken zijn duurzaam opgezet. Naast de gebruikte materialen is iedere garagebox voorzien van een tussenmeter, waardoor van elke box duidelijk in beeld is hoeveel energie er wordt verbruikt. Nieuwe parken krijgen zonnepanelen, om op efficiënte en zuinige wijze energie op te wekken en hebben energiezuinige LED-verlichting die lang meegaat.

Dankzij onze aandacht voor duurzaamheid zijn onze garageparken beter bestand tegen veranderingen en onvoorziene omstandigheden. Zo bieden wij jou meer zekerheid over je belegging en kun jij je richten op het vergroten van de waarde en het rendement van je vastgoed.

Contact opnemen met GaragePark

Ben jij overtuigd geraakt van de voordelen en de duurzaamheid van een belegging in garageboxen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor beleggingsadvies met onze adviseurs. Daarvoor kun je ook bellen naar 085 – 20 83 162 of mailen naar [email protected].

Heb je liever eerst meer informatie over beleggen in garageboxen? Neem dan eens een kijkje op deze pagina om meer te weten te komen over de kansen en mogelijkheden.