Nieuws  /  20 april 2020

Onderzoek: Inbraakveiligheid bedrijfsruimte

Bij bijna de helft van de ondernemers wordt weleens ingebroken, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). In hoeverre is de Nederlandse ondernemer hierop voorbereid? Is hun bedrijfsruimte voldoende beveiligd en zijn ze volledig op de hoogte van de consequenties van een inbraak? Om tot antwoord te komen op deze en andere vragen, deed GaragePark onderzoek onder 1.012 Nederlandse ondernemers. Lees snel verder voor de resultaten van het onderzoek.

Een op de vijf ondernemers is er niet gerust op dat zijn of haar spullen veilig zijn tegen diefstal op hun werkplek. Vooral jonge, (vaak startende) mannelijke ondernemers delen dit gevoel. Bij jongemannen onder de dertig geeft namelijk twintig procent dit aan, bij heren tussen de dertig en 39 gaat dit zelfs op voor 27 procent. Hoe geldt dit voor vrouwelijke ondernemers en hogere leeftijdsklassen? Dat zie je in de visual hieronder.

Visual1_inbraakveiligheid GaragePark
Als ondernemer kun je veel risico’s afdekken met verzekeringen, waaronder de gevolgen die een inbraak met zich meebrengt. Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van een inbraak, dan is het wel zo prettig te weten waarvoor je bij de verzekeraar terecht kunt. Toch zeggen vier op de tien ondernemers niet precies te weten wat de dekking van hun diefstalverzekering inhoudt. Deze kennis lijkt gelukkig wel met de jaren toe te nemen. De exacte percentages per leeftijdsklasse zie je terug in de visual.

Visual2_dekking GarageParkEen inbraak kent mogelijk grote gevolgen. Naast de mentale klap die ondernemers moeten verwerken, zijn financiële gevolgen ook veelal aan de orde. Deze zijn soms zo erg dat bedrijven ze niet te boven komen. De jonge Nederlandse ondernemer lijkt hier niet van op de hoogte te zijn. Bijna een derde van hen geeft aan onvoldoende inzicht te hebben in de mogelijke gevolgen voor de continuïteit van hun onderneming. Ook hier geldt: hoe ouder, hoe meer inzicht. Benieuwd naar de verschillen per generatie, bekijk onderstaande visual.. 

Visual3_gevolgen GarageParkInbrekers gaan altijd voor de makkelijkste klus: zo snel mogelijk erin en eruit is de strategie. Preventieve middelen hebben daardoor al snel effect. Bovendien heb je als ondernemer hieromtrent veel mogelijkheden. Toch heeft gemiddeld bijna één op de drie ondernemers onvoldoende kennis over het inbraakveiliger maken van zijn of haar bedrijfsruimte. Vooral Overijsselse ondernemers scoren hier ondermaats. Hoe zit dit in jouw provincie? Bekijk de visual hieronder voor het antwoord.

Visual4_kennis GaragePark
Kennis is macht; zeker wanneer het om de beveiliging van je bedrijfsruimte gaat. Hoe beter je op de hoogte bent van de inbraakveiligheid van jouw bedrijfsruimte, hoe zorgelozer je kunt focussen op je onderneming. Daarom kan extra voorlichting over dit thema jou verder helpen als ondernemer. Een op de vijf Nederlandse ondernemers heeft hier wel oren naar. Bekijk onderstaande visual om erachter te komen hoe ondernemers in jouw provincie hierover denken.

Visual5_voorlichting GaragePark

Meer informatie

Garagepark.nl heeft door heel Nederland GarageParken. De garageboxen zijn multifunctioneel te gebruiken als opslag of werkruimte, 24/7 toegankelijk, goed bereikbaar, zowel te huur als te koop én extreem veilig (BORG-2 gecertificeerd). Benieuwd naar onze multifunctionele en extreem veilige garageboxen, zie:

Wilt u een bezichtiging inplannen, een afspraak maken of een brochure downloaden voor meer informatie? Bekijk dan ons locatieoverzicht voor een park bij u in de buurt.

Locaties