Nieuws  /  16 september 2020

Een hypotheek op een garagebox bij GaragePark, kan dat?

Een garagebox bij GaragePark valt onder onroerend goed. Het is daardoor mogelijk om hiervoor een hypotheek af te sluiten.

Garageboxen zijn er in veel verschillende soorten en maten en variëren erg in prijs. Terwijl kopers voor een kleine box ongeveer 10.000 euro betalen, kost een grote box op een populaire plek soms wel 50.000 euro. Tenzij je dit geld op de bank hebt staan, is het een goede optie om de aanschaf van een garagebox te financieren door middel van een lening.

Een hypotheek op een garagebox, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende opties als je een garagebox wilt financieren. Naast het aanvragen van een hypotheek, behoren het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet tot de mogelijkheden.

Uiteraard bepaalt de kredietverstrekker of jouw financiële positie goed genoeg is om een lening af te sluiten. Bij het beoordelen van je financiële positie neemt een kredietverstrekker vaak ook je motivatie in overweging.

Hierbij kijkt de bank bijvoorbeeld of je de garagebox privé of zakelijk gaat gebruiken, of dat je de box gaat verhuren. Ga in gesprek met je bank of financieel adviseur om jouw mogelijkheden in kaart te brengen.

Persoonlijke lening op een garagebox

Bij deze financieringsvorm leen je een eenmalig bedrag en worden de looptijd en rente van tevoren bepaald. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je precies weet waar je aan toe bent.

Het geleende bedrag ontvang je direct op je rekening. Vervolgens betaal je maandelijks een bedrag aan aflossing en rente. Het loont om de lening zo snel mogelijk terug te betalen. Bij een langere looptijd betaal je namelijk meer rente.

Doorlopend krediet op een garagebox

Naast een persoonlijke lening kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. Bij deze financieringsvorm mag je afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen en staan de rente en looptijd niet vast. Een doorlopend krediet is echter niet gebruikelijk bij het aanschaffen van een garagebox.

Een hypotheek op een garagebox

Als je een garagebox koop die niet op je eigen terrein staat, kun je ervoor kiezen om een tweede hypotheek te nemen. Helaas werken veel kredietverstrekkers niet mee aan een tweede hypotheek.

Het nadeel van een hypotheek afsluiten op een garagebox is dat er extra kosten tegenover staan, zoals notaris- en taxatiekosten. Daarentegen is de rente op een hypotheek wel vaak lager dan bij een persoonlijke lening.

Is financiering van een garagebox aftrekbaar?

Als je een garagebox koopt via GaragePark met een persoonlijke lening of hypotheek, dan mag je de rente niet aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit geldt namelijk alleen voor garages die op het terrein van een eigen woning staan. Rente van een doorlopend krediet is nooit fiscaal aftrekbaar.

Garagebox kopen voor gebruik

Een garagebox kopen kan om vele redenen een slimme investering zijn. Zo is een garagebox een ideale opslagruimte voor spullen en voertuigen. Daarnaast krijg je een officieel postadres en kun je als ondernemer de garagebox zelfs gebruiken als vestiging voor je onderneming.

Lees hier meer over het kopen van een garagebox

Waarom kiezen voor GaragePark?

GaragePark is de grootste aanbieder van garageboxen in Nederland en beschikt over de meeste voorzieningen van alle parken. Dat is interessant voor zowel jou als je eventuele huurders.

De behoefte aan opslagruimte groeit hard. Kleinschalige opslagruimte in woonwijken wordt steeds schaarser. Tegelijkertijd willen ondernemers hun voorraden en gereedschappen veilig opslaan. Bovendien kunnen garageboxen goed worden gebruikt om in te werken.

Dit zorgt ervoor dat GaragePark een interessante positie op de vastgoedmarkt in handen heeft. In de komende jaren zal dit naar verwachting alleen maar toenemen.

Zeer goede beveiliging

Als je jouw spullen ergens opslaat, dan wil je wel zeker weten dat ze veilig staan. Daarom hebben wij gekozen voor de beste veiligheidsmaatregelen. Onze boxen zijn voorzien van individuele inbraak- en brandbeveiliging, BORG-2 gecertificeerd.

De vestigingen zijn verder uitgerust met een hoog hekwerk en stroomschokbeveiliging, aangesloten op een meldkamer en elektronische toegang. Het park is voorzien van een professioneel uitgekiend lichtplan en er is een parkbeheerder die het park altijd goed in de gaten houdt.

Garagepark Purmerend - garageboxen24/7 toegang tot jouw garagebox

Wij vinden dat je altijd toegang moet hebben tot jouw garagebox, of het nou overdag of ’s nachts is. Daarom hebben al onze huurders en kopers een persoonlijke keychain, waarmee je de poort altijd kunt openen.

Vele toepassingen mogelijk

Of je nou een stalling nodig hebt voor je auto in de wintermaanden of een werkruimte zoekt voor je bedrijf, bij GaragePark zijn de mogelijkheden volop aanwezig. Onze parken worden door middel van zonnepanelen voorzien van stroom en verlichting.

Uitgebreide faciliteiten

Alle parken van GaragePark beschikken over een toilet en een eigen postadres. Onze parkbeheerder zorgt daarnaast voor het dagelijkse onderhoud en houdt toezicht op het park.

Meer weten over het kopen van een garagebox bij GaragePark?

Wil jij meer informatie over het kopen van garageboxen om te ontdekken of een van deze mogelijkheden interessant voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Bel naar Frank Rohlof via 085 2083 162 of maak een persoonlijke afspraak met een adviseur op een van onze locaties bij jou in de buurt.