Nieuws  /  21 juni 2021

Je bent jong en je wilt wat: onze garageboxen vormen een interessante investering

Millennials en Generatie Z hebben nooit kunnen profiteren van positieve spaarrentes. Zij worden vooral gestimuleerd om actief met hun vermogen aan de slag te gaan. En juist voor deze generaties bieden de garageboxen van GaragePark een uitstekend beleggingsobject. In welke opzicht? In deze blog lichten we hier vijf redenen voor uit. 

Vroeger was je geld op een spaarrekening laten staan een veilige manier om je kapitaal te laten renderen. Sterker nog, met een rendement van soms wel tien procent in de jaren 80 was sparen simpelweg lucratief te noemen. Maar goed, ook daar hingen allerlei nadelen aan vast; ook bijvoorbeeld de hypotheekrentes waren destijds exorbitant hoog. Voor spaarders die geen huis wilden kopen, waren het desondanks gouden tijden.

Langvervolgen tijden voor de Millennials en Generatie Z, die toen nog geboren moesten worden. Vandaag de dag bereiken zij met sparen juist het tegenovergestelde effect: het levert praktisch niets meer op om je kapitaal op een spaarrekening te laten staan. Sterker nog: ben je een fanatieke spaarder met meer dan 100.000 euro op je spaarrekening? Dan is de spaarrente zelfs negatief!

Wil je dat jouw spaargeld gaat renderen, in plaats van dat het stallen ervan alleen maar geld kost? Overweeg dan om te investeren in een of meerdere garageboxen van GaragePark. Steeds meer jonge investeerders weten ons te vinden. Wat hen zo aanspreekt in onze garageboxen?

 1. Onze garageboxen vertegenwoordigen een toegankelijke vorm van beleggen in vastgoed

Vastgoed vormt een interessante investeringscategorie voor Millennials en Generatie Z. Echter, de stijging van de overdrachtsbelasting, van 2 naar 8 procent, en de hoge instapkosten als gevolg van de hoge prijs van koopwoningen, maken van woningen een lastige markt om in te stappen als jonge investeerder. Terwijl andere vastgoedcategorieën, zoals retail- en kantoorvastgoed, te weinig potentieel vertegenwoordigen, is het logistieke vastgoed van GaragePark wél een interessante vastgoedbelegging.

Garageboxen zijn qua instapkosten een stuk laagdrempeliger en daarmee beter te spreiden. Voor de prijs van één koopwoning koop je meerdere garageboxen. Deze spreidingsmogelijkheden hebben weer een positief effect op het rendement dat je investeringen opleveren. Zelfs in het uitdagende jaar 2020 toonden onze garageboxen zich bijzonder waardevast.

Lening mogelijk
Wil je één of meerdere garageboxen aanschaffen als belegging, maar kom je hiervoor nog wat kapitaal tekort? Dan kun je, gezien het waardevaste karakter van je investering, steeds eenvoudiger een lening afsluiten, met een interessant rentetarief. Ben je in staat om je garagebox steeds te verhuren? Dan heb je die lening binnen een mum van tijd weer terugbetaald!

 1. Onze garageboxen zijn duurzaam opgebouwd

Duurzaamheid is een containerbegrip (zoals experts ook mooi omschrijven in deze podcast Jonge Beleggers), maar tegelijkertijd een aandachtspunt dat leeft onder veel jonge beleggers: 

 • Niet meer beleggen in grote corporates als Shell, die symbool staan voor de oude, vervuilende economie. 
 • Het liefst op een directe wijze met je investering bijdragen aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk. 
 • Zeker weten dat je investering daadwerkelijk circulair is. 

Het zijn duurzame onderdelen die stuk voor stuk van toepassing zijn op de garageboxen van GaragePark. Onze garageboxen worden gebouwd om decennialang mee te gaan en dienen na afloop als bouwmateriaal voor nieuwe bouwprojecten. Daarnaast zijn ze, met zonnepanelen op het dak en de afwezigheid van een gas-aansluiting, ook nog eens nul-op-de-meter en voorzien ze zzp’ers die zoeken naar een bedrijfsruimte van een betaalbare opslag- en werkplek.

 1. Onze garageboxen leveren zo min mogelijk gedoe op

Voor een maximaal rendement is het belangrijk dat de kosten die je als eigenaar maakt zo min mogelijk zijn. Moet je veel onderhoud plegen, dan heeft dit een negatieve invloed op het rendement die je investering oplevert. En daarvoor ben je natuurlijk niet gaan investeren! Het feit dat onze garageboxen praktisch geen onderhoud vergen, draagt bij aan het renderende karakter van onze boxen. 

 1. Met onze garageboxen wordt niet hevig gespeculeerd

Rondom beleggingen weet iedereen: hoe groter de risico’s zijn die je neemt, des te hoger het mogelijke rendement ook is. Maar natuurlijk werkt dit net zo goed de andere kant op: hevig speculeren kan je ook gigantisch in de problemen brengen. Wanneer je bijvoorbeeld als jonge ondernemer belegt omdat je een aanvullend pensioen op wilt bouwen naast je AOW. Dan wil je vanzelfsprekend niet dat de waarde van je investering plots halveert omdat de marktwaarde of aandelenkoers gigantisch daalt.

Natuurlijk kunnen we geen rendement garanderen. Maar we kunnen je wél garanderen dat je met een investering in GaragePark veel minder speculeert. En daar staat over het algemeen een veel stabielere opbrengst tegenover! En de vooruitzichten zijn goed: door ontwikkelingen als de definitieve doorbraak van e-commerce, wordt de vraag naar logistiek vastgoed (waar onze garageboxen ook onder vallen) alleen maar groter!

 1. GaragePark biedt ondersteuning aan investeerders

Als beginnende investeerder is hulp op afstand wenselijk. Je zult vast weleens een vraag hebben: 

 • Hoe zit het met het terugvragen van de btw? 
 • Waar moet ik op letten bij de belastingopgave? 
 • Maar ook: hoe kom ik aan huurders voor mijn garagebox? 

Allemaal onderwerpen waar je hoogstwaarschijnlijk nooit eerder over hebt nagedacht, maar waar je wel graag een antwoord op wilt hebben. GaragePark staat niet alleen klaar om al je vragen te beantwoorden, maar is ook in staat om je actief te ondersteunen, bijvoorbeeld bij het vinden van huurders voor je garagebox(en). GaragePark beschikt immers over meer dan 14 jaar ervaring en bijvoorbeeld over een gespecialiseerd marketingteam, dat de doelgroep van kleinzakelijke ondernemers als geen ander kent. Als jonge investeerder word je dus niet aan je lot overgelaten, maar is er altijd raad en daad beschikbaar.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van één of meerdere garageboxen? Of wil je meer weten? Lees dan hier verder, of laat hier je gegevens achter. We nemen dan snel contact met je op!