Nieuws  /  3 november 2019

Beleggen in vastgoed: vakantiewoningen vs. garageboxen

De spaarrente staat historisch laag (0,45%), de aandelenmarkt fluctueert en andere investeringen brengen ook veel risico met zich mee. Nu de Nederlandse economie weer stevig groeit, zijn veel beleggers op zoek naar interessante beleggingsmogelijkheden. Een vastgoedbelegging zoals een vakantiewoning is momenteel erg populair, maar in de praktijk brengt deze nog behoorlijk wat risico met zich mee. In dit blog kunt u lezen waarom het kopen van een garagebox van GaragePark als alternatief veel gunstiger is!

Een vakantiewoning als belegging

Een vakantiewoning kan een interessante vastgoedbelegging zijn waarmee u een gunstig rendement kunt behalen. De populariteit van vakantiewoningen is immers fors toegenomen. Zo is een rendement van 7,5% in theorie haalbaar, maar toch komen er in praktijk veel kosten om de hoek kijken. Een vakantiehuis moet bijvoorbeeld te allen tijde in topconditie zijn – zowel binnen als buiten. Hierdoor bent u dus genoodzaakt om het interieur om de 3 of 4 jaar te vervangen en het exterieur ook flink te onderhouden. Dit heeft uiteraard een negatieve invloed op uw rendement, waardoor het alleen maar langer duurt voordat u uw investering terugverdient.

Ook de verhuurbaarheid van het vakantiehuis speelt een belangrijke rol. Zo zal de interesse in het naseizoen aanzienlijk lager zijn dan in het hoogseizoen. Omdat veel vakantiewoningen geen huurgarantie bieden, bestaat er een kans dat de woning maanden leeg staat! Daarnaast zal een vakantiehuis in de nabijheid van een populaire vakantiebestemming een veel betere verhuurbaarheid hebben dan een woning die er ver vanaf ligt.

Beleggen in een garagebox van GaragePark

GaragePark biedt sinds 2008 honderden ondernemers de mogelijkheid hun goederen op te slaan of hun bedrijf te vestigen in een garagebox. Een uniek concept dat zich in de laatste jaren flink heeft bewezen. Juist omdat de huizenprijzen en prijs per vierkante meter nog steeds erg hoog is, zijn mensen vaak genoodzaakt kleiner te gaan wonen – helemaal in de grote steden. Hierdoor neemt de vraag naar opslag-, werk- en stallingsruimte onverminderd toe. Waarom is dit voor beleggers interessant? Naast dat de vraag naar opslagruimte toeneemt, zijn de garageboxen van GaragePark gemaakt van zeer duurzame materialen en zijn daarom onderhoudsarm. Een garagebox is dus een vastgoedbelegging waar u weinig omkijken naar heeft en is een bruto aanvangsrendement van maar liefst 8% zeker haalbaar!

Momenteel heeft GaragePark 53 vestigingen in Nederland. Naast de goede bereikbaarheid van de GarageParken, zijn zowel het terrein als de garageboxen zelf optimaal beveiligd. Hierdoor heeft de gebruiker altijd de zekerheid dat zijn goederen, gereedschap of voertuigen veilig achter slot en grendel staan. Dit heeft uiteraard ook een positief effect op de verhuurbaarheid en geeft u, de belegger, toch wat meer zekerheid dat uw box verhuurd wordt.

Garageboxen van GaragePark vs. vakantiewoningen

Dus met welke van de twee vastgoedbeleggingen kunt u een hoog rendement behalen zonder dat deze gepaard gaat met een hoog financieel risico? In onderstaande tabel kunt u zien dat beleggen in een garagebox van GaragePark een veel gunstiger alternatief is!

Wilt u het maximale uit uw belegging halen? Bij GaragePark krijgt u standaard één jaar huurgarantie wanneer u voor €150.000,- belegt in onze garageboxen. Kijk snel op www.GaragePark.nl/Beleggen of bel naar 085 – 20 83 162.