Nieuws  /  6 april 2022

Stel jezelf deze drie vragen in je zoektocht naar een garagebox

Ben je het thuis ondernemen wel beu en zoek je naar een geschikte plek buitenshuis voor je onderneming? Dan ben je bij GaragePark aan het juiste adres! Maar goed, welke knopen moet je doorhakken voordat je over een garagebox beschikt waar je inderdaad mee vooruit kunt? Wij zetten de drie belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rij!

Thuis ondernemen kent zo zijn nadelen. Overlast voor je buren (en overige huisgenoten). Aansprakelijkheidsvraagstukken bij schade in en aan je huis, als gevolg van je bedrijfsactiviteiten. Gebrekkige voorzieningen (logisch, je huis is over het algemeen geen bedrijfspand). Energieprijzen die maar op blijven lopen. Weinig uitbreidmogelijkheden wanneer het je onderneming voor de wind gaat. En zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan. ‘Thuis ondernemen, een hele onderneming’, hebben we het treffend – en een tikkeltje gekscherend – al eens omschreven. Onze garageboxen bieden daarin uitkomst!

Maar goed, als je er eindelijk uit bent dat je misschien beter buitenshuis kunt gaan ondernemen, dan bén je er natuurlijk nog niet. Wel heb je een belangrijke eerste stap gezet. Wij vertellen je waar je allemaal naar moet kijken, wanneer je op zoek gaat naar een garagebox die bij jouw onderneming past!

Welke bedrijfsactiviteiten voer je precies uit?
Ben je een schilder, een stukadoor of een houtbewerker? Verkoop je producten via je webshop? Of heb je bijvoorbeeld een motorrijschool? Geen probleem: dit zijn allemaal bedrijfstypen die we stuk voor stuk huisvesten op onze parken. Wel is het goed om te onderzoeken welke faciliteiten je precies nodig hebt, binnen je garagebox en op het park zelf.

  • Heb je elektriciteit nodig? En wat kost dat dan normaliter? De garageboxen van GaragePark beschikken over zonnepanelen en zijn daardoor vaak nul-op-de-meter.
  • Ben je meerdere uren aanwezig op het park? Dan zijn facilitaire voorzieningen een pre.
  • Heb je een bedrijfswagen waarmee je 24/7 op het park moet kunnen? En moet je daarmee dicht bij je box kunnen komen?
  • Heb je veel waardevolle spullen in je garagebox liggen? Dan is een goede beveiliging cruciaal voor je onderneming.
  • Moet je op de begane grond zitten met je onderneming? Of kun je, bij aanwezigheid van een lift, ook een verdieping hoger prima uit de voeten?

De gebruiksmogelijkheden met onze garageboxen zijn in ieder geval eindeloos.

Waar zitten je klanten?
De ideale locatie van je garagebox is niet per se afhankelijk van waar je zelf woont. Natuurlijk, als je klanten door het hele land heen zitten, heb je het liefst zo min mogelijk reisafstand om te overbruggen. Maar als uit marktonderzoek blijkt dat je klanten in een specifiek deel van Nederland zitten (of juist vlak over de grens), dan kan ook dát een doorslaggevende factor zijn in het bepalen van de perfecte ligging van je garagebox. Misschien gelden er vervoersbeperkingen binnen stadscentra waar je wilt leveren? Ook dit soort zaken kunnen de ideale ligging van je garagebox bepalen.
Achterhaal dus eerst waar je klanten precies zitten, voordat je je geschikte locatie bepaalt. En geen paniek: met 43 parken doorheen het land – and counting – zit er altijd wel een GaragePark in de buurt.

Hoe ziet de toekomst van je onderneming eruit?
Het antwoord op deze vraag bepaalt het aantal vierkante meters dat je nu en in de toekomst nodig denkt te hebben voor je onderneming. Misschien kun je in het begin wel door met een garagebox van – pak ‘m beet – twaalf vierkante meter. Maar wat als de vraag verder toeneemt (al is het maar licht)? Zit je dan al snel weer met een gebrek aan werk- en/of opslagruimte? Of is de kans bijvoorbeeld aanwezig dat je binnen afzienbare tijd een tweede bedrijfswagen moet aanschaffen?

Allemaal reële scenario’s. In dit soort gevallen is het raadzaam om óf een tweede of een grotere garagebox te huren óf op een park te huren waarbinnen je kunt verhuizen naar een grotere box, wanneer dat nodig is.

Waar zie je je onderneming binnen vijf jaar staan? Belangrijk om ook dat helder voor ogen te hebben voordat je met je zoektocht begint.

Denk je eraan om een garagebox te huren, maar vraag je je af op welk park en in welke box jouw onderneming het beste past? Dan helpen we je graag verder! Gebruik onze Keuzehulp, of vul het contactformulier in. Dan spreken we elkaar snel!