Nieuws  /  21 juni 2021

Een garagebox verhuren: is dat interessant?

De vraag naar opslagruimte neemt steevast toe. Omdat er in woonwijken steeds minder rekening wordt gehouden met kleinschalige opslagruimte, gaan ook steeds meer mensen op zoek naar alternatieven. Bijvoorbeeld een garagebox.

Dit betekent voor investeerders een mooie kans om passief inkomen te genereren door garageboxen te verkopen om te verhuren.

Maar hoe interessant is het verhuren van een garagebox nou echt en waar moet je allemaal rekening mee houden als je ermee aan de slag wilt? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Waarom investeren in een garagebox?

Een investering in vastgoed met een relatief laag instapbedrag, dat vind je bijna nergens anders dan in de branche van garageboxen. Voor enkele tienduizenden euro’s koop je er namelijk al een.

Dit maakt investeren in vastgoed voor veel mensen een stuk bereikbaarder dan het investeren in appartementen of andere vastgoedmogelijkheden waar je meestal een wel tien keer zo hoog bedrag voor nodig hebt.

Sparen op de bank is voorbij

De rente op de meeste spaarrekeningen is 0 procent of zelfs negatief als je over een aanzienlijk vermogen beschikt. Ja, je moet tegenwoordig geld betálen om het op de bank te hebben staan. Geen positieve zaak voor mensen die hun lang opgebouwde spaargeld jaarlijks minder waard zien worden. Om je vermogen te beschermen is het tegenwoordig dan ook slimmer om het te investeren dan erop te teren.

Geen tweede hypotheek nodig

Een investering in vastgoed betekent in de meeste gevallen, tenzij je al een significant vermogen hebt, een tweede hypotheek. Maar een garagebox is vaak aan te schaffen vanuit het eigen vermogen en levert bij het huren ook direct maandelijkse inkomsten op.

Tips bij het aanschaffen en verhuren van je garagebox

Als je besluit te investeren in een garagebox om via deze weg inkomsten te genereren, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. We lichten ze hieronder voor je toe.

Kies voor een aanbieder met een VvE

Vind jij het fijn als je de zekerheid hebt dat alles goed is geregeld? Kies dan voor GaragePark. Bij onze vestigingen worden alle zaken via de VvE geregeld, zoals het onderhoud en het toezicht over het park.

Ga voor lucratieve locaties

Een van de belangrijkste factoren voor een goed verhuurbare garagebox is de locatie. Kies daarom altijd voor een park met goede locaties. Bij GaragePark zit je wat dat betreft wel goed, want wij steken enorm veel aandacht en energie in het vinden van de meest geschikte locaties voor onze parken.

Sterker nog, we zijn altijd druk bezig met het uitbreiden van GaragePark en driftig op zoek naar locaties waar we kunnen uitbreiden. Heb jij de gouden grondpositie tip voor ons? Dan belonen we jou zelfs met € 1000!

Wilt u een garagebox kopen? 

GaragePark is u graag als makelaar van dienst. Ga naar GaragePark.nl/wederverkoop voor het actuele aanbod van boxen die momenteel te koop worden aangeboden.