Nieuws  /  6 oktober 2020

Als particulier beleggen in vastgoed

Als particulier moet je vooral verstandig investeren. Dus geen onnodige risico’s nemen en kijken waar het schip strandt, maar toekomstgericht investeren met een realistisch rendement. Dat is mogelijk, mits je jezelf goed informeert en overwogen keuzes maakt. Geen enkele investering is namelijk geheel zonder risico.

Steeds meer particulieren begeven zich momenteel op de vastgoedmarkt. We bekijken waarom investeren in vastgoed, en een garagebox in het bijzonder, ook voor jou een interessante investering kan zijn.

Waarom investeren in vastgoed?

Vraag je ten eerste af waarom je overweegt te investeren in vastgoed. Is het omdat je maandelijkse huurinkomsten wil genereren? Of wil je het pand zo snel mogelijk weer verkopen met winst? Is het een langetermijninvestering die je pas later in je leven wil verkopen?

Daarnaast moet je nadenken over de grootte van je investering. Ga je bijvoorbeeld voor een appartement, of kies je voor een kleinere investering zoals een garagebox, of meerdere garageboxen?

Houd er ook rekening mee dat je je vastgoed uiteindelijk ook weer wilt verkopen. Daarom is het belangrijk dat je investering aantrekkelijk is voor anderen en gewild is in de markt, zodat je jouw vastgoed snel en met winst kunt verkopen.

De voordelen van investeren in vastgoed

Er zitten meerdere voordelen aan investeren in vastgoed. We zetten ze voor je op een rij, zodat jij er een helder beeld van krijgt en weet waarom investeren interessant voor jou kan zijn.

Investeringen zijn minder gevoelig voor inflatie

Een van de voordelen ten opzichte van beleggen of sparen is dat de waarde van vastgoed meestijgt met de inflatie. Waar je geld op de bank vrijwel niets meer waard is en je soms zelfs te maken hebt met negatieve rente, is een intelligente investering in vastgoed wel renderend.

Daarnaast kun je de risico’s via vastgoed verspreiden, door naast andere investeringen zoals aandelen ook in vastgoed te investeren. Vastgoed kun je verhuren en is daarmee een vrij zekere en aantrekkelijke inkomstenbron. Ook als je een garagebox bij GaragePark koopt, staat het je geheel vrij om de box te verhuren.

Vastgoed heeft over het algemeen een goed rendement

Vastgoed biedt een mooie inkomstenbron voor particulieren in de vorm van huurinkomsten. Zodra je jouw vastgoed koopt, kun je eraan beginnen te verdienen. Maar daarnaast profiteer je ook nog van een waardestijging van jouw pand. De trend is namelijk dat vastgoed steeds meer waard wordt.

Uiteraard komen er ook dalingen voor. Iedere investering komt met zijn risico’s en is afhankelijk van verschillende marktfactoren. Dit is niet erg zolang je jouw pand niet hoeft te verkopen. Maar het wordt wel een probleem wanneer je dat wel wil. Uiteraard hebben ook andere beleggingen last van deze nadelen.

Door de lage instapprijzen en het aantrekkelijke rendement bieden garageboxen van GaragePark een bruto aanvangsrendement van ca. 9%. Daarnaast vallen de garageboxen onder een aantrekkelijke vastgoedcategorie met een toenemende vraag. Bovendien zijn de parken en de boxen onderhoudsarm, waardoor het risico op economische veroudering vrijwel uitgesloten is.

De risico’s van beleggen in vastgoed

Natuurlijk heeft beleggen in vastgoed niet alleen maar voordelen. De risico’s zijn natuurlijk reëel. Zowel de waarde van de garagebox en de huurinkomsten kunnen fluctueren. Daarnaast kan het zijn dat je garagebox minder waard is geworden wanneer je deze wil verkopen.

Deze factoren moet je in overweging nemen op het moment dat je een investering in vastgoed wil doen. Laat je vooral goed informeren over de verschillende risico’s, zodat je een gedegen keuze kunt maken.

25 locaties van GaragePark in Nederland

Momenteel zijn er maar liefst 25 locaties van GaragePark in Nederland, waardoor er altijd wel een bij jou in de buurt is. Hier kun je zelf zien hoe onze parken eruitzien en wat de mogelijkheden zijn. Het is mogelijk om geheel vrijblijvend kennis te maken op een van onze locaties.

Neem contact op voor meer informatie over een investeren in een garagebox

Ben jij geïnteresseerd geraakt in een investering in een garagebox? GaragePark is al 12,5 jaar marktleider in een groeiende beleggingscategorie. We vertellen je graag meer over de exploitatiemogelijkheden, de beleggingskansen en jouw specifieke mogelijkheden en kansen.

Kijk op de pagina over beleggen en download onze brochure voor meer informatie of neem direct contact met op met Rogier de Mildt via 085 – 2083 162 voor advies over beleggen en verkoop.