Nieuws  /  6 oktober 2020

Als particulier beleggen in vastgoed

Als je besluit om te gaan beleggen in vastgoed zijn er als particulier verschillende mogelijkheden. Het kopen en verhuren van een garagebox is één van die mogelijkheden en heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen.

Investeren in vastgoed kan op veel verschillende manieren en is tegenwoordig niet alleen voorbehouden aan mensen met heel veel vermogen. In tegenstelling tot het investeren in bijvoorbeeld een huis, is het kopen van een garagebox voor particulieren een toegankelijke manier om een passief inkomen te genereren.

Waarom zou je als particulier beleggen in vastgoed?

Vraag je ten eerste af waarom je overweegt om te investeren in vastgoed. Er zijn namelijk veel verschillende redenen waarom je als particulier zou willen beleggen.

Is het omdat je maandelijkse huurinkomsten wilt generen, of is het een langetermijninvestering welke je in een latere fase van je leven wilt doorverkopen? Uiteraard is het de kunst om te investeren in vastgoed dat populair en gewild is in de markt, zodat je het eenvoudig kunt verhuren en in de toekomst met winst kunt doorverkopen.

Vervolgens moet je nadenken over de grootte van je investering. Ga je bijvoorbeeld voor een appartement, of kies je voor een kleinere investering in vastgoed, zoals één of meerdere garageboxen?

Wat zijn voor particulieren de opties om te beleggen in vastgoed?

Je hebt verschillende mogelijkheden als je besluit om te beleggen in vastgoed. We zetten enkele opties hieronder op een rijtje.

Beleggen in een garagebox

Een manier om jezelf te voorzien van een stabiele inkomstenbron is het beleggen in een garagebox. Deze vorm van investeren in vastgoed kent een relatief laag instapbedrag. Prijzen van een garagebox starten vanaf ongeveer 10.000 euro.

Investeren in een garagebox kent relatief weinig risico’s in vergelijking tot andere investeringsmogelijkheden. In Nederland is er namelijk een toenemend gebrek aan opslagruimte. Garageboxen stijgen hierdoor over het algemeen in waarde. Daarnaast is het vinden van een huurder vaak geen probleem.

Beleggen in een huis of appartement

Particulieren met een groter budget kunnen ervoor kiezen om te investeren in bijvoorbeeld een huis of appartement. Het doel van zulke investeringen is meestal om het pand te verhuren en zo een passief inkomen te genereren en uiteindelijk met winst te verkopen.

Hoewel de term passief inkomen erg aantrekkelijk klinkt, komt er vaak toch veel kijken bij het verhuren van een huis. Als je besluit deze stap te zetten is het daarom belangrijk dat je je goed inleest of laat informeren.

Beleggen in een vastgoedfonds

Ten slotte is het mogelijk om te beleggen in een vastgoedfonds. Vastgoedfondsen spreiden investeringen van verschillende beleggers in vastgoed en keren een gedeelte van de winst uit.

Het voordeel van beleggen in een fonds is dat je met een relatief krap budget toch kunt investeren in vastgoed. Daarnaast kost het weinig tijd en verspreid je de risico’s over meerdere projecten.

De voordelen van beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed brengt meerdere voordelen met zich mee. Om erachter te komen of het voor jou interessant kan zijn, zetten we de voordelen op een rij.

Beleggen in vastgoed is minder gevoelig voor inflatie

Waar je geld op de bank vrijwel niets meer waard is en je soms zelfs te maken krijgt met negatieve rente, is een intelligente investering in vastgoed wel renderend.

Een voordeel ten opzichte van beleggen of sparen is dat de waarde van vastgoed meestijgt met de inflatie. Als je een garagebox koopt via GaragePark, ben je geheel vrij om de box te verhuren. Dit is een stabiele en aantrekkelijke inkomstenbron als je huurders kunt vinden. Bij Garagepark is het mogelijk om de verhuur zelf te regelen, een makelaar in te huren of gebruik te maken van onze diensten. Bij de laatste optie wordt er een verhuuropdracht overeengekomen met een courtage van €350,- exclusief BTW per verhuur.

Vastgoed heeft over het algemeen een goed rendement

Zodra je investeert in vastgoed, kun je er direct aan verdienen. Vastgoed biedt een mooie inkomstenbron voor particulieren in de vorm van huurinkomsten. Daarnaast profiteer je in de huidige markt van waardestijgingen. De trend is namelijk dat vastgoed steeds meer waard wordt.

Uiteraard komen er ook dalingen voor. Iedere investering brengt risico’s met zich mee en is afhankelijk van verschillende marktfactoren. Als je van plan bent om je vastgoed op termijn te verkopen, dan vormen waardedalingen een risico.

Het aantrekkelijke rendement, samen met de toegankelijke instapprijzen, maken garageboxen een populaire investeringscategorie. Daarnaast zijn garageboxen onderhoudsarm, waardoor het risico op economische veroudering vrijwel is uitgesloten.

De risico’s van beleggen in vastgoed

Natuurlijk heeft beleggen in vastgoed niet alleen maar voordelen. Er zijn ook reële risico’s. Huurinkomsten kunnen bijvoorbeeld fluctueren. Daarnaast kan vastgoed dalen in waarde. Deze factoren moet je in overweging nemen op het moment dat je een investering in vastgoed wilt maken. Laat je vooral goed informeren over de verschillende risico’s, zodat je een gedegen keuze kunt maken.

Neem contact op voor meer informatie over het kopen van een garagebox

GaragePark is u graag als makelaar van dienst. Ga naar GaragePark.nl/wederverkoop voor het actuele aanbod van boxen die momenteel te koop worden aangeboden.