Nieuws  /  8 juli 2020

Hoe kun je investeren in vastgoed?

Je wil een deel van je vermogen investeren in vastgoed, maar je weet niet goed hoe je dit het best kunt aanpakken. Natuurlijk wil je een hoog rendement en een zo laag mogelijk risico voor jouw investering. Het is dan ook verstandig om jezelf goed te informeren over de investeringsmogelijkheden.

Waarom is investeren in garageboxen interessant?

Met de garageboxen van GaragePark heb je een aantrekkelijk bruto aanvangsrendement. Dat rendement kun je na aankoop bovendien verder zien toenemen. Het aankoopbedrag van garageboxen ligt relatief laag en daarom zijn het interessante objecten om toe te voegen aan je beleggingsportefeuille.

Daarnaast is er constant vraag naar kleinschalige opslagruimte in stedelijke gebieden. Deze zijn vaak niet of nauwelijks opgenomen in het bestemmingsplan en veel klein-zakelijke ondernemers, maar ook particulieren, zijn op zoek naar ruimte voor opslag, stalling of werkruimte. Met de toenemende verstedelijking zal ook de vraag naar garageboxen toenemen. Het bijzondere van GaragePark is daarbij dat wij een hoge mate van veiligheid en goede voorzieningen garanderen op onze parken.

 

Impressie GaragePark Breda 1

Deskundig beleggingsadvies

Nadat je jezelf hebt geïnformeerd over beleggen in garageboxen volgt een gesprek met een van onze adviseurs. Zij adviseren wat het beste is in jouw persoonlijke situatie en kunnen je voorzien van een vrijblijvend voorstel. Daardoor ben je optimaal op de hoogte van het aanbod aan garageboxen op onze verschillende garageparken, zodat je het vastgoed kan selecteren dat het beste bij jouw profiel en vastgoedportefeuille past.

Vastgoed aankopen bij GaragePark

Je bepaald zelf in hoeveel garageboxen je investeert. Daarom kan je voorzichtig beginnen met slechts één of enkele boxen.

Garageboxen in ontwikkeling aankopen in termijnen

Je kunt ook vastgoed aankopen op garageparken die in ontwikkeling zijn. Hiervoor sluit je een koop- en aannemingsovereenkomst af. De waarborgsom is tien procent van de koopsom, exclusief BTW.

De facturering voor jouw garageboxen verloopt in termijnen die gelijk opgaan met het bouwproces. Bij je eerste aanbetaling, bij levering van de grond, betaal je 45 procent van de koopsom. De waarborgsom wordt hierbij verrekend. Jouw eigendom, de garageboxen én jouw aandeel in het park, wordt dan via de notaris meteen vastgelegd in het kadaster.

Als de fundering gereed is, betaal je de tweede termijn van 30 procent van de koopsom. De laatste termijn van 25 procent betaal je bij de oplevering.

Exploitatie van jouw vastgoed

Bij de verhuur van jouw garageboxen staan de diensten GaragePark tot je beschikking. Voor de verhuuropdracht betaal je bij ons € 350,- per verhuur, exclusief BTW. Het staat je ook vrij om hiervoor zelf een makelaar in te huren. Uiteraard kom je alleen in aanmerking voor de huurgarantie als je GaragePark de verhuur laat verzorgen.

Verhuur van de garageboxen

Zodra de garageboxen beschikbaar zijn voor verhuur, brengen wij ons aanbod onder de aandacht van potentiële huurders via diverse online en offline kanalen. Hierbij houden we rekening met de specifieke wensen van de potentiële huurders. Wij verzenden de eerste huurfactuur aan de huurder. Na betaling sturen we het bedrag naar jou door, eventueel met verrekening van courtage.

Voor elke in- en uitcheck van jouw huurders krijg je via onze opleverapp een uitgebreid rapport met foto’s. Een administratief verhuurbeheerder kan je helpen bij het contact met je huurders en het regelen van de huurfacturen.

Onderhoud van de garageboxen

Door te investeren in garageboxen word je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren van het garagepark. De VvE betaal je eenmalig bij aankoop en in de vorm van een maandelijks bedrag. Van dit geld zorgt de VvE voor het beheer en onderhoud van de garageboxen en worden de opstal- en aansprakelijkheidsverzekeringen afgesloten. Voor onder meer beveiliging, schoonmaak, elektra en water betaal je maandelijks servicekosten aan de VvE. Dit bedrag kan je doorberekenen aan je huurders.

Btw over jouw investering

Er is verplichte BTW over de aankoop van jouw garageboxen. Deze kan je als particuliere belegger terugvorderen door je bij de Belastingdienst aan te melden als btw-ondernemer. Elk kwartaal doe je btw-aangifte, waarbij je de over de huur betaalde btw moet afdragen.

Door je beleggingen onder te brengen in box III betaal je alleen vermogensrendementsheffing en wordt er geen belasting geheven over de huuropbrengsten.

Wilt u een garagebox kopen?

GaragePark is u graag als makelaar van dienst. Klik op de button hieronder voor het actuele aanbod van boxen die momenteel te koop worden aangeboden.  GaragePark.nl/wederverkoop