Nieuws  /  25 november 2021

Beperkte investering, maandelijkse cashflow: dáárom is beleggen in garageboxen een goed idee

Wat hebben een directeur van een beveiligingsbedrijf, een fashionondernemer en een financieel manager gemeen? Ze investeerden allemaal in garageboxen van GaragePark! Met goede redenen én met succes. Lees hier hun verhaal. 

“Mijn zaak is mijn pensioen. Het geld dat ik over heb, stop ik in stenen”, zegt Jos Rigter, eigenaar van Rigter Beveiliging. “Het was me opgevallen dat er in mijn omgeving veel villa’s zonder garage staan. Daarnaast rijden veel ondernemers elektrisch. Dus leek het me een logische combinatie om een garagebox op GaragePark Blaricum te kopen en deze met een laadpaal uit te rusten om te verhuren.”

Aantrekkelijk alternatief

De rente in landen met de Euro is historisch laag. Door de lage spaarrente levert het steeds minder op om je geld op de bank te laten staan. Beleggen is een aantrekkelijk alternatief voor mensen die toch rendement willen behalen. Voor Jos pakte dit goed uit. Hij verwacht op termijn meer garageboxen te kopen. 

En Jos is niet de enige. Ook Wybren Wijnsma, directeur van adviesbureau Trecon Financial Consulting, liet zijn oog vallen op garageboxen. Eerder belegde hij ook in woningen en onderzocht hij de mogelijkheden van beleggen in bedrijfsvastgoed. Maar investeren in garageboxen had voor hem drie belangrijke voordelen.

“Het is een relatief beperkte investering waarbij je makkelijker spreiding kunt realiseren door de lagere investering”, zegt Wybren. “Je verhuurt afzonderlijke garageboxen veel sneller dan een bedrijfspand.”

Spreiding is gunstig

De meeste beleggers beginnen met één garagebox, maar breiden vervolgens uit. Dat geldt ook voor Theo Bleijenbaal, bestuurder en financieel manager. Hij kocht negen jaar geleden zijn eerste garagebox in Almere na jarenlange ervaring met beleggen op de beurs. Inmiddels heeft hij 35 garageboxen. Hij verhuurt ze aan zelfstandig ondernemers en aan mensen die hun auto of motor veilig willen stallen. “Voor beleggers is het interessant dat je meerdere boxen kunt aankopen. Dat is gunstiger dan wanneer je bijvoorbeeld een huis of één groot pand koopt. Want met tien garageboxen heb je tien huurders”, legt hij uit. “Zo kun je met een relatief ‘geringe investering’ toch een mooie spreiding in je beleggingsportefeuille realiseren. Komt er een box leeg te staan waar niet direct een nieuwe huurder voor komt, dan heb je altijd nog je maandelijkse huuropbrengsten uit je andere boxen.”

Aannemers en verhuizers

Ook Esli Verhaaff, eigenaar van Fast Fashion dameskleding begon klein met één garagebox in GaragePark Almere, voor de opslag van damestassen. Inmiddels heeft hij zestien boxen, verspreid over heel Nederland, die hij doorlopend verhuurt aan een divers palet huurders. “Ik heb boxen van verschillende afmetingen en zowel op de begane grond als op een verdieping. Zo verhuur ik bijvoorbeeld een box op de begane grond aan een aannemer die zijn bus met gereedschap daar dagelijks komt ophalen. De boxen op de verdieping zijn heel handig voor ondernemende mensen die voor langere tijd spullen of gereedschappen opslaan.”

Esli noemt nog een reden om zijn garageboxen bij GaragePark te kopen. “Je betaalt voor onderhoud, waardoor je precies weet waar je aan toe bent qua kosten. Zelf heb ik bovendien het beheer en de administratie ondergebracht bij een beheerorganisatie. Alles wordt voor me geregeld: van het onderhoud tot het factureren en het vinden van geschikte huurders. Dat bevalt me prima. En elke maand ontvang ik een mooi bedrag aan huuropbrengsten op mijn rekening.”

Opbrengsten

Want dat noemen de meeste beleggers als grootste voordeel ten opzichte van aandelen: een reguliere cashflow. Wybren: “Als mensen overwegen te beleggen in onroerend goed, vind ik beleggen bij GaragePark een serieuze optie. Je hebt namelijk iets dat écht van jou is. Bij een garagebox kun je altijd zelf beslissen of je hem weer wilt verkopen. Ik vind het zelf ook een groot voordeel dat er ten opzichte van aandelen een reguliere cashflow is. Als verhuurder krijg je iedere maand de huur op je rekening binnen.”

Ook beleggen in één of meerdere garageboxen?

Op deze pagina lees je alles over het beleggen in garageboxen van GaragePark. Benieuwd welke beleggingskansen er op dit moment op je liggen te wachten? Klik dan hier om te zien op welke parken er nog garageboxen beschikbaar zijn!