Nieuws  /  7 september 2021

Met live-toezicht worden problemen direct aangepakt en voorkomen

GaragePark doet er alles aan om het eigendom van onze verhuurders en beleggers zo maximaal mogelijk te beveiligen tegen inbraak en schade. Om deze maximale veiligheidsclaim verder kracht bij te zetten, maken we tegenwoordig óók gebruik van live-toezicht. Dit stelt ons in staat om realtime op gebeurtenissen op onze parken in te spelen. Hiermee kunnen we problemen direct aanpakken, vaak nog voordat die zich daadwerkelijk voordoen.

‘Veiligheid’ en ‘gebruiksvriendelijkheid’ zijn twee termen die op het eerste gezicht niet direct hand in hand met elkaar gaan, maar die wel dé twee speerpunten van GaragePark vormen. Vanaf de oprichting van ons bedrijf in 2007 is dat het geval en ieder jaar maken we onze parken nóg veiliger, zonder in te schikken op het gebied van gebruikersgemak.

Terwijl selfstorage en andere aanbieders van bedrijfs- en opslagruimten wél compromissen sluiten – hetzij op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, hetzij op het vlak van veiligheid – om de prijs te drukken, zitten wij niet stil en rollen wij alleen maar meer beveiligingsmaatregelen uit binnen onze parken, zonder dat dit de gebruiksvriendelijkheid schaadt.

De laatste ontwikkeling op dit gebied bevindt zich op het vlak van live-toezicht, waarmee we in staat zijn om op het moment zelf in te laten grijpen. Wanneer er zich bijvoorbeeld een ongenode op ons park bevindt, of als er schade dreigt te ontstaan.

Live-toezicht naast andere beveiligingsmaatregelen
Met live-toezicht tillen we de beveiliging binnen onze parken naar een nóg hoger niveau. Deze vorm van toezicht voegen we toe aan onze lijst aan beveiligingsmaatregelen waar we inmiddels al gebruik van maken.

  • Onze hoge hekwerken met stroomschokbeveiliging.
  • 24/7 cameratoezicht op al onze parken.
  • Een inbraaksysteem per garagebox, zowel op de garagedeur als in de box
  • Een hittemelder per garagebox
  • De grote mate van brandwerendheid (maar liefst zestig minuten) van al onze garageboxen.
  • Onze alarmopvolging, met een door justitie erkende meldkamer die alle meldingen direct en discreet aanpakt.
  • Schuifpoorten die alleen maar opengaan met behulp van een persoonlijke tag. 
  • Ons professionele lichtplan, waardoor er geen donkere hoekjes op het park ontstaan.

Direct ingrijpen mogelijk
De voordelen van live-toezicht ten opzichte van bewakingsbeelden zijn evident. Met behulp van live-toezicht zijn we in staat om direct in te laten grijpen wanneer de beelden onze meldkamer daar reden toe geven. Omdat er bijvoorbeeld ergens brand is uitgebroken.

Maar ook wanneer er zich bedenkelijke situaties voordoen op een van onze parken, stelt realtime beeldmateriaal ons in staat om meteen actie te laten ondernemen en op deze manier (verdere) escalatie te voorkomen.

Dit is een essentieel verschil ten opzichte van achteraf de camerabeelden terugkijken, zo werd recent maar weer duidelijk in Empel. Door alarmen op al onze garageboxen, actieve camerabewaking waarbij iedere alarmmelding direct wordt geverifieerd en nu dus ook live-toezicht, maken inbrekers in ieder geval geen enkele kans op onze parken.

Maar ook wanneer bijvoorbeeld iemand onwel wordt, kunnen we daar meteen op inspelen. Niet door altijd maar direct de politie en andere hulpdiensten in te schakelen. In veel gevallen zijn onze parkbeheerders én sneller ter plaatse én eveneens in staat om de situatie kundig op te lossen.

In samenwerking met beveiligingspartner DETEC
Ook voor het live-toezicht op onze parken werken we samen met beveiligingsbedrijf DETEC. DETEC is al vanaf het prille begin onze partner en dé expert op het gebied van veiligheid. Dankzij hen dragen al onze parken een BORG 2-certificering en samen met DETEC kijken we steeds wat er nóg beter kan op onze parken op het gebied van beveiliging.

Of het nu gaat om inbraak- en brandmeldingen of toegangscontrole- en camerasystemen: we zijn altijd op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van beveiliging. We wegen continu af welke opties de veiligheid op onze parken vergroten en de gebruiksvriendelijkheid van onze garageboxen en -parken niet in de weg zitten.

De beveiliging van onze parken van dichtbij ervaren?
Dan nodigen we je van harte uit om eens een kijkje te komen nemen op een van onze parken! We zitten inmiddels op 53 locaties, en daar komen er binnenkort twee in Limburg en een tweede park in Nieuwegein bij! Een afspraak met één van onze adviseurs is eenvoudig gemaakt. Kijk daarvoor hier!

Wil je praten over de huur, koop of beleggingsmogelijkheden? Laat je gegevens dan achter via ons contactformulier, dan nemen we snel contact met je op.