Nieuws  /  23 september 2020

Investeren in vastgoed met een sterk rendement

Inflatie zorgt ervoor dat jouw spaargeld steeds minder waard wordt. Hierdoor verdampt je vermogen over langere termijn, een kwalijke zaak. Om de waarde van je vermogen te beschermen of zelfs te verhogen, kun je ervoor kiezen om te investeren.

Bij GaragePark kun je investeren in vastgoed, in de vorm van garageboxen. Hierdoor is het mogelijk om met een relatief lage investering jouw eigen vastgoed aan te schaffen en rendement te realiseren.

In dit artikel vertellen we je de redenen om te investeren in vastgoed en leggen we je uit waarom onze garageboxen een lucratieve manier zijn om tot een aantrekkelijk rendement te komen.

GaragePark Groningen - garageboxen Groningen 4

Aantrekkelijk rendement

GaragePark opereert in een segment van de vastgoedmarkt dat inspeelt op de groeiende vraag naar kleinschalige opslag- en werkruimtes. Met 53 locaties en groeiende zorgen we voor landelijke dekking om onze klanten en beleggers te bedienen.

Koop je één of meerdere garageboxen bij GaragePark, dan profiteer je van rendement op twee verschillende manieren:

Verhuur:

Verdiepingsbox - garagebox - GarageParkUiteraard kun je de garagebox verhuren voor een vast maandelijks bedrag, waardoor je iedere maand kunt rekenen op inkomsten. Investeer je meer dan €150.000,- in garageboxen, dan bieden wij zelfs een jaar lang huurgarantie.

Het bruto aanvangsrendement is bij GaragePark 8% op jaarbasis. In vastgoedtermen ‘betaal’ je dus zo’n 12,5 keer de jaarhuur voor je belegging.

Verkoop:

Vastgoed heeft een stijgende waarde. Ook in de waarde van onze garageboxen zit een stijgende trend. GaragePark kan geen voorspelling maken voor de vastgoedmarkt, maar de kans is zeer aanwezig dat u de garagebox met een hogere waarde verkoopt dan waarvoor je de box initieel hebt aangeschaft.

Bescherm je vermogen tegen inflatie

Prijsstijgingen zorgen ervoor dat geld minder waard wordt, waardoor ook jouw koopkracht daalt. De spaarrente heeft een historisch dieptepunt bereikt en kan de inflatie niet compenseren. Maar beschik je over vastgoed, dan mag je jouw huurinkomsten evenredig laten meestijgen met de inflatie.

Potentieel belastingvoordeel

Vanaf een bepaald bedrag op de bank ga je vermogensbelasting betalen. Ook dit gegeven zorgt ervoor dat steeds meer mensen manieren zoeken om hun vermogen veilig te stellen. Een belegging is een manier om hiervoor te zorgen. Een belegging bij GaragePark valt namelijk in het belastingstelsel veelal in Box 3, waarop huurinkomsten niet worden belast. Dit maakt het extra gunstig om te investeren ten opzichte van je geld op de bank laten staan.

Lage hypotheekrente

Wist je dat het mogelijk is om je garagebox te laten financieren door de bank? Met de lage hypotheekrente is het slim om daar gebruik van te maken. Lagere rente betekent minder kosten en een hoger rendement. Nu is de tijd om daar gebruik van te maken.

Uitstekend alternatief voor aandelen

Het moeilijkste aan investeringen is het kiezen tussen de vele verschillende mogelijkheden die beschikbaar zijn. Bij aandelen is het gevaar dat je geen ervaring hebt met deze vorm van investeren. Voor veel mensen is het dan ook niet weggelegd. De meeste Nederlanders hebben geen idee hoe de aandelenmarkt beweegt en wat de fluctuaties betekenen voor hun beleggingen.

Als je geen ervaring hebt met aandelen en de gok niet wilt wagen, dan is vastgoed een investering die beter te overzien is. Dit wordt over het algemeen gezien als een beleggingscategorie die minder risicovol is. Een garagebox is ten slotte tastbaar, in tegenstelling tot een aandeel.

Risico’s van investeren in vastgoed

Natuurlijk blijft investeren een risico, ook in vastgoed. Zo kan het ook in de vastgoedbranche zo zijn dat jouw bezit niet in waarde stijgt, maar juist daalt. Dan kan het een langere periode duren voordat de waarde van jouw garagebox weer zal stijgen, wat vervelend is als je de box wil verkopen. Ook kan GaragePark niet garanderen dat jouw box te allen tijde verhuurd wordt en dus maandelijkse inkomsten genereert.

GaragePark - Garageboxen

Een weloverwogen investeringskeuze maken

Ga je investeren, dan is het aan te raden om je investeringskeuzes goed te onderzoeken. Denk na over verschillende aspecten van je investering, zoals de grootte van je investering en de tijd die je ten doel stelt om je investering rendement op te laten leveren. Ook  is het aan te raden om advies in te schakelen van professionals, zoals een financieel adviseur.

Meer weten over beleggen bij GaragePark?

Wil je meer van ons weten over een belegging in garageboxen, de exploitatiemogelijkheden en de kansen bij GaragePark? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen je graag aan alle kennis die jij nodig hebt om een gedegen investeringskeuze te maken.

Neem een kijkje op onze pagina over beleggen of neem contact op met Rogier de Mildt via 085 – 2083 162 voor advies over beleggen en verkoop.